Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky, u nás každý rok vánoce ve stejném duchu. Bydlíme s tchánovcema ve dvou generačním domě. My nahoře.
Od nás se donesou dárky dolu, tam se dá večeře, rozbalí dárky, pak se vše naše odnese nahoru a je klid si to vše prohlédnout.
Jde o to, že tady se vše musí dělat dohromady a všichni musí být u všeho
Příspěvek upraven 04.12.16 v 14:44
Pokud spolu vychazite dobre, pak je fajn, ze rodina drzi pohromade a Stedry vecer travi spolecne.
@Dolby píše:
Ahoj maminky, u nás každý rok vánoce ve stejném duchu. Bydlíme s tchánovcema ve dvou generačním domě. My nahoře.
Od nás se donesou dárky dolu, tam se dá večeře, rozbalí dárky, pak se vše naše odnese nahoru a je klid si to vše prohlédnout.
Jde o to, že tady se vše musí dělat dohromady a všichni musí být u všehoPříspěvek upraven 04.12.16 v 14:44
Připadá mi to normální ![]()
@Dolby A to musí tak být? Pokud chcete tyto vánoce trávit sami, tak by s tím byl problém?
Nebo vlastně s čím je problém?
pokud spolu vycházíte dobře tak je to jen dobře ![]()
Vánoce jsou svátek, který se běžně slaví v kruhu rodiny.
Pokud by dole bydleli tvoji rodiče, taky bys je u štědrovečerního stolu nechtěla? Ale upřímně…
My letos udelali zmenu. Tchanovci prijdou k nam nahoru. Bylo to me prani a bylo mi vyhoveno. Ale jinak jak se vychazi dobre tak v pohode
@Dolby píše:
Všichni jedí u stejného stolu, všichni jdou ke stejnému stromku… To mi fakt přijde normální.
Na záchod za tebou nikdo nechodí, ne?
Moc spolu poslední dobou nevycházíme, jelikož co tchýně naplánuje tak to musí být a postaví nás před hotovou věc.
Chtěla bych některé věci prožít jen s mojí rodinou, s manžel a dětma. Dokud jsou malé a stojí o to.
Máme tchánovce furt za zády. Jak doma, tak venku.
Včera jsem to o vánocích řekla tchýni a byl oheň na střeše.
Prostě ona má představu a přes to vlak nejede.
V loni jsem chtěla na vánoce k našim. Po 10 letech. To bylo zle.
Me by tedy jeste prislo normalni se v tom pořádaní stridat a zvat i druhe rodice, pak bych to videla jako znacka ideal.
@Bábrdl píše:
Vánoce jsou svátek, který se běžně slaví v kruhu rodiny.
Pokud by dole bydleli tvoji rodiče, taky bys je u štědrovečerního stolu nechtěla? Ale upřímně…
Naši jsou na vánoce taky sami.Od té doby co jsem pryč je přestali slavit. Teď, když maji vnoučata zase pro ně mají nějaký smysl. Když jsem tam chtěla vloni jet, tak bylo zle.
@j.a.n.i1
Jak myslíš střídat? Že by moje rodiče přijeli sem a vánoce by slavili s námi a s tchánovcema?
To chtěla vloni tchýně, jenže se moc nesetkávají a naši nechtěli.
Prý když by to bylo s námi nahoře tak jo, ale takhle dohromady prý ne.
Jejich dcera bydlí kousek od nás. Slaví je s manželem a dětma a sem chodí 25.12. U ní to berou. A to to sem má 5 minut pěšky.
A my prostě nemůžeme.
Nevim v čem je prostě problém, že bych to chtěla takhle.