Vánoce a tchyně

Anonymní
27.11.16 20:40

Vanoce a tchyne

Holky, jsem zoufala a prosim o radu. Letos poprve chceme stravit s manzelem a nasi 3-letou dcerou Vanoce doma sami. Tesim se jako mala, uz mam vse naplanovano a je to pro me opravdu dulezita premiera.
25.12. jsme meli v planu k nam pozvat tchyni+svagra, 26.12.moje rodice.
No a manzel mi po dnesni navsteve u tchyne sdelil, ze pote, co si odbudeme nas Stedry den, sebere se a pojede navstivit matku. Jako by to do 25.12.nemohl vydrzet. Nutno dodat, ze tchyne letos v lete ovdovela, ale Vanoce bude travit se svagrem, takze sama nebude. Takze prvni rodinne Vanoce nakonec stravi ja sama vecer u televize.
Nemuzu to rozdychat, vnimam to od nej jako strasny podraz. Manzel odjel na nocni a ja se tu uziram… Co byste na mem miste delaly?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7965
27.11.16 20:43

Pokud prisla o manzela a tvuj o tatu nedivim se ze chce alespon zajit na navstevu sla bych taky nebo bych je rovnou pozvala k vam spolecnych vanoc jeste bude :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
27.11.16 20:44

Jak si to manžel představuje časově? V kolik večeříte a dárky a tak? Jestli bude sledovat hodinky a honit aby se vše stihlo? Pak uspávání. Dítko dostane nové hračky, bude si s nima chtít hrát a on jí od toho odtrhne?
Máti bude u sebe doma nebo bude u švagra? Pojedete kam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
27.11.16 20:45

A co takhle pozvat tchyni a švagra na Vánoce k vám? Obzvlášť s ohledem na to, že tchyně bude slavit první Vánoce bez manžela. Přece jen jsi teď taky matka a budeš jí, i když tvoje dítě bude dospělé a bude mít vlastní děti a budeš taky ráda, když na tebe tvoje děti budou myslet. Taky Vánoce s dětmi jsou něco jiného, to získá teprve tu správnou atmosféru a třeba si tchyně chce užít i to, že uvidí svou vnučku, jak jí září oči. manžel a máš ráda, tak ho nestav do takové role, že si musí vybrat. Anebo buďte sami a pak jeďte na návštěvu s manželem i vy ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
27.11.16 20:46

Vzala bych tchyni k sobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
27.11.16 20:48

A jak jste trávili štědrý den dřív? My jsme solo premiéru zavedli loni, také je to pro mě důležité. Ale nechtěla bych, aby manželovi rodiče trávili štědrý večer o samotě, takže když budou chtít, mohou přijít. My ovšem tento večer nikam vyrážet nebudeme (nebudu trhat syna od stromečku a hraček) a uděláme to tak, jak jsi psala ty, 25 a 26 v režii babiček.
Třeba si to manžel ještě rozmyslí a nebo se tam staví až hodně pozdě. Bylo by smutné nechat vás doma o samotě, stejně jako mu připadá smutné nechat matku o samotě, když ovdověla. Možná by jste se mohli domluvit tak, že jeden rok budete mít tchyni na štědrý den vy, druhý rok švagr a s tím by se babča mohla spokojit, když 25 budete trávit u ní.

Příspěvek upraven 27.11.16 v 20:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994

Muzi se nedivim, prijit o jednoho z rodicu, take bych chtela druheho o Stedrem veceru potesit svoji navstevou. Ty Vanoce jsou hodne emotivni, pro jeho matku to nebude lehke, patrne ani pro tveho muze. A pokud pojede za ni sam, tak vam to ani casove nenarusi, v klidu si date veceri, darky a az date dite spat, tak muze jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577

O jakém podrazu primtě píšeš? Bude s vámi na večeři, rozbalíte dárky, potěšíte se a dál? Budete sedět u telky nejspíš a cpát se ckrovím. Posléze se odkulíte do postele a je po večeru.
Nejsi ty těhotná, že si to tak bereš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26924
27.11.16 20:49

Prijde na to, jak vychazis s tchyni. Aby to nebyl zkazeny Stedry vecer.
Jine reseni by bylo navstivit tchyni dopoledne vsichni a vecer travit samostatne. Treba by na to manzel pristoupil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
27.11.16 20:49

Ja s tchyni mam hrozny vztah spis zadny ale vzdycky si reknu jak by bylo me umrel by mi tata chtela bych byt s mamou aspon chvilku a kdyby mi nastvany manzel delal sceny mrzelo by me to :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
27.11.16 20:52

Máme to podobně a Štedrý den slavíme s tchýní a švagrem již třetí rok.Je to pro ně přece jen veselejší s našima dětma, než aby byli sami dva. Takže já bych jí pozvala a tím pádem ti manžel nikam neodjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
27.11.16 20:53

Jako kdyby moje mamka ovdovela tak na první vánoce taky jedu za ni, ať už s celou rodinou nebo sama, i kdyby byla se ségrou, tak prostě kor první svátky jsou těžké a člověk tu lásku okolo sebe cítit potřebuje.. hold prostě budeš muset překousnout, ze tchán prostě v létě zemřel a tvůj muž je vůči své matce milující syn a ví, ze to pro ni bude těžké, protože to bude prožívat celé nanovo… až jednou budeš ve stejné situaci, tak taky budeš chtít být obklopena celou blízkou rodinou…

• Citovat
  • Upravit
2968
27.11.16 20:53
@Markétka90 píše:
Vzala bych tchyni k sobe

K sobě bych ji nebrala ani náhodou. Jestli jsem správně pochopila, tak manžel chce večer za mámou sám, tebe a dceru brát nebude. Pokud je to takto myšleno, tak (vzhledem k tomu, že v létě přišel o tátu) bych nic nenamítala, aby tam šel. Ale nesmí to narušit nic co plánujete doma. V klidu večeři, dárky, dcera si s nimi za přítomnosti táty pohraje a pak už to s malou zvládneš klidně sama. Ale jak už jsem psala, k sobě domů ne. Tím by narušila dceřinu, manželovu a tvojí nejintimnější atmosféru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
27.11.16 20:56
@cecetka píše:
Prijde na to, jak vychazis s tchyni. Aby to nebyl zkazeny Stedry vecer.
Jine reseni by bylo navstivit tchyni dopoledne vsichni a vecer travit samostatne. Treba by na to manzel pristoupil.

Tohle je fajn řešení :palec:.
Zakladatelko, co ty na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
27.11.16 21:03

Chapu tebe a chapu i muze.Mela by to byt vase domluva a ne, ze ti je oznameno, pak bys to i ty asi vnimala jinak.My s muzem hodne komunikujeme, takze bych mu asi rekla, neco ve smyslu, ze me o mrzi, ze jsem se opravdu moc tesila na rvni samostatne rodinne vanoce se vsim vsudy, ale ze chapu, ze letos chce jet za mamou. A vykomunikovala bych rovnou, jak to budeme delat o budoucich let. Jestli to tak chce resit kazdorocne, jestli jde o jednorazovou akci, jestli by to v pristich letech slo nahradit navstevou pres den apod…Myslim, ze te nejvic zaskocilo, ze ti nekdo „zhatil plany“,ze to neni spolecne řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová