Vánoce a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
27.11.16 21:57
@Labandita píše:
Sobecka neni. A sama pises, ze by vlastne mela zustat sama doma a manzel jet s dcerou k ni. Neco bylo predem domluvene a najednou prijede od mamky a ma k ni jet vecer. Sam. Tak proc tchyne nerekla, Jardo, vem samozrejme i manzelku a mou vnucku. Aha? Ma prijet jen on. Takze i vnucka je ji ukradena nebo jak? Jak rikam bud vsichni nebo nikdo. Nevim proc by ona, jeste ke vsemu tehotna, mela byt o vanoce nestastna. Kdyz muzou byt spokojeni vsichni.

Pokud by nebyla sobec, tak by hnedto od počátku plánovala Štědrý večer tak, že by se jej účastnila i tchýně.

• Citovat
  • Upravit
718
27.11.16 22:01
@lucenka píše:
Pokud by nebyla sobec, tak by hnedto od počátku plánovala Štědrý večer tak, že by se jej účastnila i tchýně.

Tchyne byla domluvena prece u svagrovcu na Stedry den. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.11.16 22:01

Já si myslím, že sobecká neni..
myslím, pokud máma má Štedrý den se synem- švagrem, tak mají svůj večer a nebude někde sama..
Asi bych to udělala tak, že bych si věše nachystala 23. a brzo ráno24.. Odjela na obědk tchýni, popřála svatky a okolo třeba 3 h už by měla Štědrý den s rodinou..

Příspěvek upraven 27.11.16 v 22:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.11.16 22:03
@Anonymní píše:
Holky, diky moc za reakce. Asi jsem mela uvest na pravou miru, ze vztah s tchyni mam dost priserny. Vzdycky byla proti me a opakovane se nas snazila s manzelem rozestvat. Kazdopadne jsem trochu vychladla, uznavam, ze prvni svatky bez taty jsou pro manzela tezke a pro ni asi taky.
Ale na druhou stranu k nam prijede hned druhy den dopoledne, takze nebude o nic osizena (z meho pohledu).@berry4 bingo! Jsem tehotna… Ale nastvalo by me to i tak :nevim:

V tom případě bych byla ráda že tam nemusím s ním. Domluvte si časový plán ať tam manžel není do půlnoci a je to. Např. rozbalite dárečky, muž odjede a vy si s dcerou budete ještě hrát, aspoň nebudeš sama sedět u TV. Za 2-3 hodky muž přijede a máte krásný večer před sebou.
Chápu že tě to zaskočilo, ale v jejich situaci je to pochopitelné. Nech ho jet a nekazte si vánoce, buď ráda že ti to rekl takhle dopředu a ne nad řízkem se salátem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5688
27.11.16 22:05

@lucenka Tchyně ale bude přece se svým druhým synem, takže sama určitě nebude.

Zakladatelko, taky by mě to naštvalo. Promluv si v klidu s manželem, zkus navrhnout dopolední návštěvu, a pokud to neprojde, trvej na tom, aby byl manžel s dcerou až do jejího usnutí, aby ji neošidil o svou přítomnost. A pak si udělej nějaký dobrý čaj, pusť si televizi a nech manžela, ať si jde třeba za maminkou.
Jinak za mě je neohleduplný tvůj manžel, vy jste rodina, máte dělat společná rozhodnutí, jeho máma není malá, do druhého dne by to mohla vydržet, obzvlášť když nebude sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.11.16 22:06

@Martina D. s tímto souhlasím..
Dá se to domluvit tak, že se sejdou klidně 23.. klidně 24 dopoledne, pak toho 25..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
27.11.16 22:07
@j.a.n.i1 píše:
Zakladatelko, mě by zajímalo, jestli bys své mámě řekla, že se za ní večer nezastavíš, pokud by ji zemřel relativně nedávno manžel a chtěla to po tobě :think:
Jinak u nás se scházíme na štědrý den všichni - my s dětmi, bratr s manželkou, naši a tchýně, všichni si to užijí dohromady, děti nadšené, že mají u stromečku i babičky a dědečka a nemusí se řešit kdo kam a kdy pojede

No jo, jenze tohle jde praktikovat jen tam, kde spolu vsichni vychazi, jinak by si kazili Vanoce navzajem..ja bych taky tchyni u nas normalne nechtela, samozrejme kdyby mela zustat sama, tak je to jine, to by asi manzel chtel, ale ja se proste v jeji pritomnosti na oslavach, co poradame my, nedokazu uvolnit, vzdy zacne vykladat nevhodne story, neustale mluvi o sobe, svych problemech a tak…neni moc oblibena kvuli svemu chovani a tak si neumim predsatavit, ji mit u nas na Vanoce…ale nikdo nevi co a jak bude…samotnou byych ji nenechala…jinak pro zakladatelku, me by se ilo jako nejschudnejsi stravit u tchyne treba dopoledne ci odpoledne a na vecu odejit..mrzelo by me, kdyby mi manzel na Vanoce odesel treba na 2hodky pryc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
27.11.16 22:07

Aaa, moralistky „jsi sobecká“ dorazily… dovedete vy některé pochopit, že ne všichni to mají nastaveno tak, že chtějí slavit svátky v širokém kruhu rodinném? Kor když Vánoce předtím takto slavit nemohli (nevím proč, zakladatelka nepíše důvod) a toto měly být první společné?
Zakladatelku chápu, ale měla by pochopit i tu tchyni, ať už mají vztah jakýkoli. Představ si, jak by ti bylo, kdyby tvůj muž zemřel a ty bys byla o svátcích jen s jedním ze svých dětí, protože s ženou druhého se nemáte rády. V takových chvílích chce člověk mít opravdu ty nejbližší u sebe.

Na druhou stranu jako podraz vnímám to, že se manžel dostavil z návštěvy tchyně a svou ženu postavil před hotovou věc. Jednou jsou, doprčic, rodina, tak by jeho žena měla být první, se kteoru bude tuhle věc řešit, ne že se to dozví a šmytec. Měl by brát ohled na to, že to měly být první Vánoce spolu sami a že se na to žena těšila.

Myslím, že kdyby přišel domů, sedl si se zakladatelkou, vysvětlil jí, že nechce na Vánoce nechávat mámu samotnou a navrhl to, s čím přišel, tahle diskuse by tu vůbec nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
27.11.16 22:09
@Anonymní píše:
Holky, jsem zoufala a prosim o radu. Letos poprve chceme stravit s manzelem a nasi 3-letou dcerou Vanoce doma sami. Tesim se jako mala, uz mam vse naplanovano a je to pro me opravdu dulezita premiera.
25.12. jsme meli v planu k nam pozvat tchyni+svagra, 26.12.moje rodice.
No a manzel mi po dnesni navsteve u tchyne sdelil, ze pote, co si odbudeme nas Stedry den, sebere se a pojede navstivit matku. Jako by to do 25.12.nemohl vydrzet. Nutno dodat, ze tchyne letos v lete ovdovela, ale Vanoce bude travit se svagrem, takze sama nebude. Takze prvni rodinne Vanoce nakonec stravi ja sama vecer u televize.
Nemuzu to rozdychat, vnimam to od nej jako strasny podraz. Manzel odjel na nocni a ja se tu uziram… Co byste na mem miste delaly?

promiň, ale tohle úplně odporuje duchu svátků -nikdo by neměl být sám, celá rodina by měla být pohromadě

co to je jako za „událost“, že budete na Vánoce „sami“? :nevim: a ovdovělou tchýni nechat se švagrem jinde :nevim: asi vážně nechápu :nevim: Vánoce jako svátek soukromí a sobectví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.11.16 22:09
@Labandita píše:
Tchyne byla domluvena prece u svagrovcu na Stedry den. :nevim:

A co to mění na tom, že její syn chce být na Štědrý večer s ní, že jí chce být oporou? Na Štědrý večer má být pohromadě celá rodina, což není jen manžel+manželka+dítě. Ale pokud to jde, tak i širší rodinný kruh. O tom jsou totiž Vánoce, ne o dárcích a jídle.

• Citovat
  • Upravit
9880
27.11.16 22:12

@EmmaAnna Jenomže, to je to, že v málokteré rodině, i když mají vynikající vztahy to jde..
Unás např. mám rozvedeného tátu, a 90 letou babičku co je sama.. na Štědrý den, si ho vzít nemůžu, babička by byla sama.. ona k nám nemůže je pololežák. tkaže budou sami.. ale.. já plánuju 23 se stavit, 24 se stavit a popřát svátky a pak 25 po obědě taky..
Neni to jenom o tom být od 4-6 h ve velkém kruhu- toho 24, ale o tom, že budou vědět, že na ně člověk myslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.11.16 22:13
@Kajuli píše:
Aaa, moralistky „jsi sobecká“ dorazily… dovedete vy některé pochopit, že ne všichni to mají nastaveno tak, že chtějí slavit svátky v širokém kruhu rodinném? Kor když Vánoce předtím takto slavit nemohli (nevím proč, zakladatelka nepíše důvod) a toto měly být první společné?
Zakladatelku chápu, ale měla by pochopit i tu tchyni, ať už mají vztah jakýkoli. Představ si, jak by ti bylo, kdyby tvůj muž zemřel a ty bys byla o svátcích jen s jedním ze svých dětí, protože s ženou druhého se nemáte rády. V takových chvílích chce člověk mít opravdu ty nejbližší u sebe.

Na druhou stranu jako podraz vnímám to, že se manžel dostavil z návštěvy tchyně a svou ženu postavil před hotovou věc. Jednou jsou, doprčic, rodina, tak by jeho žena měla být první, se kteoru bude tuhle věc řešit, ne že se to dozví a šmytec. Měl by brát ohled na to, že to měly být první Vánoce spolu sami a že se na to žena těšila.

Myslím, že kdyby přišel domů, sedl si se zakladatelkou, vysvětlil jí, že nechce na Vánoce nechávat mámu samotnou a navrhl to, s čím přišel, tahle diskuse by tu vůbec nebyla.

My žádné Vánoce neměli jen v kruhu nejužší rodina. Přišlo by mi to divný. Za rodinu totiž považuji i naše rodiče, prarodiče, sourozence a jejichpak rodiny. Takže to vždy nějak nakombinujeme. A je vidět i na dětech, že mají radost, že je kolemto nich hodně lidí, že se všem hned mohou chlubit dárky.

• Citovat
  • Upravit
5688
27.11.16 22:14
@lucenka píše:
A co to mění na tom, že její syn chce být na Štědrý večer s ní, že jí chce být oporou? Na Štědrý večer má být pohromadě celá rodina, což není jen manžel+manželka+dítě. Ale pokud to jde, tak i širší rodinný kruh. O tom jsou totiž Vánoce, ne o dárcích a jídle.

Souhlas, ale rodina je právě partner a děti, rodiče jsou až v druhé řadě, tak to prostě vnímám já. A tchyně nemůže být v jeden večer na dvou místech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3366
27.11.16 22:15

Tak nikdo neví, jestli se tvůj manžel nerozhodl v rámci ušetření „nesnází“, které to znamená pro tebe, tím, že pojede sám. Možná mu i tvá tchýně nabídla, abyste přijeli všichni, ale on to mohl zamítnout z již zmíněného důvodu.

Někdo tu argumentuje - bude tam mít jednoho syna, sama nebude. Ale to není to samé, jako mít tam oba syny, když ji zemřel nedávno manžel. Je to jiné, je to rodina, která ji zbyla v ten asi „nejsvátečnější den v roce“.

Chápu, že jsi naštvaná, zhatily se tvé plány, ale udělej správnou věc, dejte si večeři třeba v 5, v půl šesté rozbalte dárky, ať si s nimi dcera chvíli pohrajě a třeba v sedm, osm se jedťe společně podívat za manželovo matkou.

Ale podej mu to tak, že budeš ráda, když čas stráví s vámi a že ty a dcera, jako jeho nová rodina, ráda strávíš čas s jeho dalšími nejbližšími. Je to Duch Vánoc, být s nejbližšími, zvláště, pokud prožili těžké chvíle.

Nikdy nevíš, třeba to tvou tchýni potěší a procitne. A i kdyby ne, ty můžeš mít dobrý pocit, že jsi byla šťastná a dopřála jsi štěstí i někomu jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.11.16 22:16

@lucenka s tím souhlasím, ale zase mě přijde, že pokud by tam jeli 23 večer a nebo i dopoledne 24 a pak jeeště 25, že opravdu o nic nejde..
Všichni se upínají na 24. na tři hodiny večer, ale já si spíš myslím, že je víc, když uvidí i snahu, že tam přijedou častějí, než nutně večer ˇˇStedrý den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová