Vánoce a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
28.11.16 08:58
@jdukolem píše:
máš syna? ona ti to jednou snacha vrátí - dobře si to pamatuj, co zde dnes píšeš.. 8)

Twl to je síla co 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.11.16 09:01

@lucenka asi proto, ze ne vsichni na to jsou a taky proto, ze ne vsude panujou krasne vztahy jako u vas. A treba taky proto, ze kdyby se napr u nas sesla cela rodina, jakoze cela, tak nas bude 30 minimalne. :D dale taky proto, ze napr moje tchyne nemusi moje rodice, ze prej sme u nich casto ( ona sama nas nikdy nepozve). Na manzela byla rok nastana, ze prej koupil moji mame drazsi darek nez ji. ( Nebyla to pravda). Dale jsem rada o vanocich jen se svym manzelem, protoze do me celou veceri nerejpe, jako muj otec, ze sem kilo nebo dve pribrala, ze mam na brise spek, at se sebou neco delam a kolikatej uz jim rizek :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30986
28.11.16 09:06
@Labandita píše:
@lucenka asi proto, ze ne vsichni na to jsou a taky proto, ze ne vsude panujou krasne vztahy jako u vas. A treba taky proto, ze kdyby se napr u nas sesla cela rodina, jakoze cela, tak nas bude 30 minimalne. :D dale taky proto, ze napr moje tchyne nemusi moje rodice, ze prej sme u nich casto ( ona sama nas nikdy nepozve). Na manzela byla rok nastana, ze prej koupil moji mame drazsi darek nez ji. ( Nebyla to pravda). Dale jsem rada o vanocich jen se svym manzelem, protoze do me celou veceri nerejpe, jako muj otec, ze sem kilo nebo dve pribrala, ze mam na brise spek, at se sebou neco delam a kolikatej uz jim rizek :nevim: :D

No jo, takze tymas bezva vztahy nejen s tchyni, ale i se svoji rodinou. Tak to je pak ta zahorklost pochopitelna. Nicmene deti jsou nasim zrcadlem, jednou ti to bohuzel vrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.11.16 09:11
@Labandita píše:
@lucenka asi proto, ze ne vsichni na to jsou a taky proto, ze ne vsude panujou krasne vztahy jako u vas. A treba taky proto, ze kdyby se napr u nas sesla cela rodina, jakoze cela, tak nas bude 30 minimalne. :D dale taky proto, ze napr moje tchyne nemusi moje rodice, ze prej sme u nich casto ( ona sama nas nikdy nepozve). Na manzela byla rok nastana, ze prej koupil moji mame drazsi darek nez ji. ( Nebyla to pravda). Dale jsem rada o vanocich jen se svym manzelem, protoze do me celou veceri nerejpe, jako muj otec, ze sem kilo nebo dve pribrala, ze mam na brise spek, at se sebou neco delam a kolikatej uz jim rizek :nevim: :D

Já chápu že to není pro každého, a chápu i zakl. že chce mít klidný večer ve 3, na tom není nic špatného. Pro někoho jsou rodiče širší rodina a vánoce chce trávit se svými dětmi. A s kým je má tedy trávit ta tchýně? Zakl. muž už je dospělý, má své děti ale pořád je to jeji syn! To že se večer sebere a zajede za ni přece není nic nepochopitelnyho ani spatnyho, zvlášť když přišla letos o manžela. Já v tom nevidim žádný problém i kdyby byla tchýně kdovijaka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.11.16 09:16
@lucenka píše:
Tenhle koloběh života mi přijde hodně smutný. Když se děti vykašlou na rodiče ve chvíli, kdy odejdou z domova a už je nepotřebují. Zapomenou, co jim rodiče za jejich život dali lásky a energie a nejsou schopné jim to vrátit a dopřát jim krásné Vánoce. Dopřát jim tu možnost vidět svá vnoučata, jak se radují u rozsvíceného stromečku, jak prožívají tu vánoční atmosféru, nemohou se dočkat, až „přiletí“ Ježíšek.

Tak to neni muj pripad, to se neboj, ja s rodici a manzelem do ted jezdime na dovolene, vidame se tak 2 x tydne..vztahy tam mame pekne. Jen proste o Vanocich jsme se rozhodli, ze budem jen jako uzka rodina. Vidame se pak o svatky. Ono by to zase nebylo fer, kdybych pozvala moje rodice a manzela rodice by prijit nemohli.. jak rikam, tchyne nasi rodinu nemusi. Ja si treba rozumim s tchanem a jeho pani, ale ti zase k nam nesmi, aby se to nedozvedela tchyne..atd..a ne, nejsem nijak zla a zakerna vuci tchyni, ona se proste postavila do takove role, ze je nakonec sama, ma jen meho manzela. Ale udelala si to sama. Tudiz zakladatelku chapu a umim si tu situaci predstavit. Ale o emiminu je znamo, ze tady cloveka sezerou :lol:..treba se nam zakladatelka jeste ozve jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.11.16 09:27
@Cuddy píše:
No jo, takze tymas bezva vztahy nejen s tchyni, ale i se svoji rodinou. Tak to je pak ta zahorklost pochopitelna. Nicmene deti jsou nasim zrcadlem, jednou ti to bohuzel vrati.

Ke tchyni se chovam slusne. To ze ona ma - mela problem s partnerkami meho muze je jeji problem. S mojimi rodici mam naopak super vztah, i muj manzel. Berou ho jako syna. Zahorkla opravdu nejsem :D a to, ze do me otec vandruje kvuli vaze, tak kvuli tomu ho samozrejme pres palubu nehazim. :D a pokud to vam vsem doma klape na vsech frontach, se vsemi, tak budte rady a vazte si toho. Pokud bude syn nasim zrcadlem, budu jedine rada, to si pis. Protoze ty me neznas osobne, nevis, cim jsem si prosla, nebo neprosla. Stejne tak to ja nevim o tobe ani o zakladatelce. Muzem se tady dohadovat do nekonecna a stejne to nikam nepovede.. :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101910
28.11.16 09:41
@terien píše:
Já chápu že to není pro každého, a chápu i zakl. že chce mít klidný večer ve 3, na tom není nic špatného. Pro někoho jsou rodiče širší rodina a vánoce chce trávit se svými dětmi. A s kým je má tedy trávit ta tchýně? Zakl. muž už je dospělý, má své děti ale pořád je to jeji syn! To že se večer sebere a zajede za ni přece není nic nepochopitelnyho ani spatnyho, zvlášť když přišla letos o manžela. Já v tom nevidim žádný problém i kdyby byla tchýně kdovijaka.

Cítím to stejně, plus tedy se tu každý ohání tím, že se dohodli a ten ji muž postavil před hotovou věc. No, je otázka, zda se opravdu dohodli nebo ona postavila před hotovou věc manžela, že letošní vánoce budou trávit jen ve třech, tečka a n se teď pouze zachoval stejně jako ona předtím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80223
28.11.16 09:59

@Labandita Myslím si, že se tchyně zachovala rozumně, že se chtěla poradit, oni někteří starší lidé se nechají dost lehce co se týče peněz napálit. Takže si myslím, že je dobře, že se chtěla se synem poradit. No a že jsi byla tehotná, to jako co? to nesmíš být sama doma? Copak je to nemoc nebo něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80223
28.11.16 10:06
@Labandita píše:

Jak se zdá, není u vás v rodině moc lidí, se kterými bys vycházela. Ale ani to by tě neopravnovalo k tomu zakazovat manželovi zajít popřát. Dle mého, když chcete být na Štědrý den sami, tak dobře, ale přece jen pokud jsou v dosahu, tak není špatné ty rodiče odpoledne obejít, popřát jim, nechat je, aby se podívali na vnoučata, která mají plnou hlavu Ježíška, aby s nimi taky sdíleli tu radost.
Ale pokud je tchyně osamělá, tak ta už není vůbec co řešit, at je jaká chce, protože aby byl člověk sám na Štědrý večer? leda pokud je to jeho výslovné a nezlomné přání, což může v některých situacích být. Jinak ne. Protože at se to komu líbí nebo ne, ona není cizí, pořád a až do smrti to bude máma. Pořád, se svou láskou, asi tak.
A to, co napsala @jdukolem není nic zlého, to je fakt. děti se učí pozorováním, takže když se naučí, že tchyně je fuj, budou to mít v sobě a pro ně to bude stejné, bohužel. Takže se připrav na to, že jednou můžeš být ty ta „fuj baba“ která prudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.11.16 10:06
@inkakřivák píše:
@Labandita Myslím si, že se tchyně zachovala rozumně, že se chtěla poradit, oni někteří starší lidé se nechají dost lehce co se týče peněz napálit. Takže si myslím, že je dobře, že se chtěla se synem poradit. No a že jsi byla tehotná, to jako co? to nesmíš být sama doma? Copak je to nemoc nebo něco?

Tak to sice ano, ale to slo prece resit i po telefonu, a ne, ze k ni musel manzel jet, tak pozde vecer, kdyz rano vstava brzy do prace. Nebo to slo resit druhy den. On byl z toho prave taky paf, co to melo jako byt.. :D.. a je ji 50 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80223
28.11.16 10:10
@Labandita píše:
Tak to neni muj pripad, to se neboj, ja s rodici a manzelem do ted jezdime na dovolene, vidame se tak 2 x tydne..vztahy tam mame pekne. Jen proste o Vanocich jsme se rozhodli, ze budem jen jako uzka rodina. Vidame se pak o svatky. Ono by to zase nebylo fer, kdybych pozvala moje rodice a manzela rodice by prijit nemohli.. jak rikam, tchyne nasi rodinu nemusi. Ja si treba rozumim s tchanem a jeho pani, ale ti zase k nam nesmi, aby se to nedozvedela tchyne..atd..a ne, nejsem nijak zla a zakerna vuci tchyni, ona se proste postavila do takove role, ze je nakonec sama, ma jen meho manzela. Ale udelala si to sama. Tudiz zakladatelku chapu a umim si tu situaci predstavit. Ale o emiminu je znamo, ze tady cloveka sezerou :lol:..treba se nam zakladatelka jeste ozve jak to dopadlo.

No ale u vás to zřejmě bylo po nějaké domluvě, ne? Ale představ si tu situaci, že by např. tvůj otec zemřel, maminka by byla se svou ztrátou sama a tvůj muž by řekl - já ji tu na vánoce nechci! Co bys dělala? nechala bys ji tam, at se trápí? Mj táta umřel 12.12. a ty vánoce ten rok byly hrozné, pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
28.11.16 10:11
@Labandita píše:
Tak to sice ano, ale to slo prece resit i po telefonu, a ne, ze k ni musel manzel jet, tak pozde vecer, kdyz rano vstava brzy do prace. Nebo to slo resit druhy den. On byl z toho prave taky paf, co to melo jako byt.. :D.. a je ji 50 :D

Nic proti ale ty ses ohleduplna a tolerantní až to bolí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.11.16 10:13
@inkakřivák píše:
Jak se zdá, není u vás v rodině moc lidí, se kterými bys vycházela. Ale ani to by tě neopravnovalo k tomu zakazovat manželovi zajít popřát. Dle mého, když chcete být na Štědrý den sami, tak dobře, ale přece jen pokud jsou v dosahu, tak není špatné ty rodiče odpoledne obejít, popřát jim, nechat je, aby se podívali na vnoučata, která mají plnou hlavu Ježíška, aby s nimi taky sdíleli tu radost.
Ale pokud je tchyně osamělá, tak ta už není vůbec co řešit, at je jaká chce, protože aby byl člověk sám na Štědrý večer? leda pokud je to jeho výslovné a nezlomné přání, což může v některých situacích být. Jinak ne. Protože at se to komu líbí nebo ne, ona není cizí, pořád a až do smrti to bude máma. Pořád, se svou láskou, asi tak.
A to, co napsala @jdukolem není nic zlého, to je fakt. děti se učí pozorováním, takže když se naučí, že tchyně je fuj, budou to mít v sobě a pro ně to bude stejné, bohužel. Takže se připrav na to, že jednou můžeš být ty ta „fuj baba“ která prudí.

Hele a kde pisu, ze bych ji nechala samotnou o vanoce?? 8o a pripravuju se na to, ze se budu snazit mit snachu rada, jenze jsou i maminky, ktere chteji mit syna pro sebe i po 40ti letech..a snachu bojkotuji. To je holy fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80223
28.11.16 10:16

@Labandita Peníze bych po telefonu asi neřešila, ani já ne. No a nevíme, jak moc to pospíchalo, a třeba to chtěla mít rychle pořešeno. Prostě si myslím, že to až taková tragedie nebyla. Chtěla se prostě poradit, no. I ona je jen člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80223
28.11.16 10:21

@Labandita Ano jsou takové tchyně, já vím a uznávám to. Ale jsou také snachy, které klidně řeknou - ted jsme rodina my a ona ne. A ona je máma, pořád. A většinou, co jsem tu vypozorovala, tak bitvy svádí spíš ty snachy. Stylem - cokoliv tchyně dá, řekne, učiní, je narážka na její neschopnost, nic tchyně neudělá dobře, a je prostě blbá, blbá a blbá. A zlá. nechápu to, nevím proč to tak je, ale přijde mi, že to občas dělají děvčata, která mají nějaký problém spíš sama se sebou, možná nedostatek sebedůvěry, protože z nich pak postupně vyleze, že stejně blbá je celá manželova rodina a ani její rodina není nic moc. A proto si myslím se ona tak upne na toho manžela, a chce si ho vyslovene uzurpovat pouze pro sebe. Nevím, jen někdy mám ten dojem. Nakonec stačí se zamyslet třeba nad tím, proč tolik holek řeší své problémy např. okolo dětí zde, a nezeptá se doma, kohokoliv v rodině. To mi přijde přitom jako to nejlogičtější, co bych udělala. Tak jsetli to nebude těmi vazbami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová