Vánoce a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
718
28.11.16 14:38

Jinak my kdyz jsme byly male, se segrou, mely jsme vanoce jen s nasima a k babickam jsme jezdili o svatky, kde na nas cekal dalsi stromecek a darecek.. nepamatuji si, ze by kdy nasi byli pro, aby u nas byli vsichni. To same ted moji rodice ocekavaji od nas, ze mame jiz svoje rodiny, se kterymi travime stedry den a k nim jedeme na svatky. A nemaji s tim sebemensi problem. 8o a urcite to nezamena, ze mame spatne vztahy, nebo ze se nemame radi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101749
28.11.16 14:44

@Labandita Ano, pokud to všem zúčastněným vyhovuje, tak je to v pořádku… ale zde cítím, že přesně to bude ten problém, že to všem nevyhovuje, ze zakladatelčiny formulace, že by už s 3 letým dítětem chtěla trávit vánoce samostatně jen s manželem mi vyplývá, že to tak minimálně u rodiny manžela zvykem nebylo a tedy se tu střetávají 2 názorové proudy, manžel pravděpodobně tíhne spíše k širšímu kruhu, ale zároveň manželka jeho matku nesnáší a on řeší, jak z toho vybruslit, což mu tedy vůbec nezávidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148970
28.11.16 14:49
@Labandita píše:
Jinak my kdyz jsme byly male, se segrou, mely jsme vanoce jen s nasima a k babickam jsme jezdili o svatky, kde na nas cekal dalsi stromecek a darecek.. nepamatuji si, ze by kdy nasi byli pro, aby u nas byli vsichni. To same ted moji rodice ocekavaji od nas, ze mame jiz svoje rodiny, se kterymi travime stedry den a k nim jedeme na svatky. A nemaji s tim sebemensi problem. 8o a urcite to nezamena, ze mame spatne vztahy, nebo ze se nemame radi.

Jo jasný, moji rodiče taky slavili vanoce sami spolu a já s mužem a dètmi taky. Dārky od prarodičů a naše zase jim, se předaly uż před 24. prosincem.Ale kdyż muj taťka ovdovêl vzali jsme ho na štêdrý den a silvestra k nam domů, je to prostě jiná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.11.16 15:08

Já nevím, mě to některé příspěvky přijdou hodně jakože přehnané.. Třeba reakce, kdyby jedem umřel a kdyby druhý zůstal sám- ona sama nebude bude mít druhého syna..
A nebo, že bude manžel zklamaný, bude mět zkažené Vánoce.. Kdyby to tak bylo tak sám nevrhne dopředu, že by chtěl k mámě a na po hodinové promluvě tchýně..
Ale jako názor jsme napsala,, vyřeši v klidu, klidne bych nedělala dusno s tou tchýni.. a manžel at jede.. ale asi dopředu si domluvte hodinu, aby pak tchýně netlačila na muže, kde je a on rychle, rychle nenaházel jídlo do sebe, aby jel..

Příspěvek upraven 28.11.16 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.11.16 15:10
@Anna766 píše:
Jo jasný, moji rodiče taky slavili vanoce sami spolu a já s mužem a dètmi taky. Dārky od prarodičů a naše zase jim, se předaly uż před 24. prosincem.Ale kdyż muj taťka ovdovêl vzali jsme ho na štêdrý den a silvestra k nam domů, je to prostě jiná situace.

Tak to samozrejme. U nas taky bude asi letos tchyne protoze je sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.11.16 15:11

Jinak samotného bych nenechala nikoho, ale ona neni sama.. a klidně by mohla mít navštěvu 23.. a i 25, 24 má svého druhého syna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.11.16 15:28
@Janasas píše:
Jinak samotného bych nenechala nikoho, ale ona neni sama.. a klidně by mohla mít navštěvu 23.. a i 25, 24 má svého druhého syna..

a co kkdyž druhý syn něco bude mít v plánech na ty zbylé svátky? To nemůže chtít, aby se u ní o vánoční svátky v jeden den sešla celá její rodina, tzn. oba synové (klidně i se svými partnerkami, dětmi)?

• Citovat
  • Upravit
9880
28.11.16 15:39

@lucenka já bych řekla, že asi nechtěla, protože kdyby jo, tak jak všichni spolu sedí, tak by řekla, přijeďte všichni na oběd..
Já vím, že to myslíš, dobře, ale trochu mě přijde, že to vidíš tak, že musí nutně být někdo ublížený.. Mě to právě nepřijde..
23.. mohli celá rodina přijet k babičce.. posedět celá rodina.. 24 klidně by mohl i ten manžel dopo přijet, aby zase byli spolu.. 25 jede k nim
U můžu upřímně napsat, že v takovém případě fakt neznám nikoho, kdy by urputně stál na tom datumu 24 večeře, prostě rodiny mají obě strany,,manžela, manželky, nejde vyhovět všem, ale důleižté je, o těch svátcích se aspoň jeden den sejít..
Myslím, že tchýně až tak zle - co se týká návštěv nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.11.16 15:45
@Janasas píše:
@lucenka já bych řekla, že asi nechtěla, protože kdyby jo, tak jak všichni spolu sedí, tak by řekla, přijeďte všichni na oběd..
Já vím, že to myslíš, dobře, ale trochu mě přijde, že to vidíš tak, že musí nutně být někdo ublížený.. Mě to právě nepřijde..
23.. mohli celá rodina přijet k babičce.. posedět celá rodina.. 24 klidně by mohl i ten manžel dopo přijet, aby zase byli spolu.. 25 jede k nim
U můžu upřímně napsat, že v takovém případě fakt neznám nikoho, kdy by urputně stál na tom datumu 24 večeře, prostě rodiny mají obě strany,,manžela, manželky, nejde vyhovět všem, ale důleižté je, o těch svátcích se aspoň jeden den sejít..
Myslím, že tchýně až tak zle - co se týká návštěv nebude

tak stačí, jak se zakladatelka o tchýni vyjadřuje a chápu tchýni, že o té návštěvě neřekla před ní. Navíc, tedy bych spíš tento krok čekala od zakladatelky. Ta se měla domluvit s manželem a navrhnout tchýni a švagrovi, že když zůstali zasmi, tak ať přijdou 24. na večeři k nim. Tak by to podle mě mělo v normální rodině fungovat (a tedy ne jen pokud zrovna ten rok někdo z rodiny zemře).

• Citovat
  • Upravit
80124
28.11.16 15:46
@Anonymní píše:
My u nás letos budeme mít poprvé na štědrý den tchána, protože mu letos zemřela maminka se kterou vánoce v poslední roky trávil… (Žena mu zemřela, když byl manžel malý, takže nikoho jiného nemá). Taky z toho nejsem odvázaná, neboť tchán se občas napije a pak po sms nadává, uráží mě atd. Ale kdyby zemřel jeden z mých rodičů, tak bych taky nechtěla, aby ten druhý trávil štědrý den sám. Ale mě se teda manžel zeptal, jestli ho může pozvat. Manžel ví, jaký jeho otec je, ale jednou je to jeho otec, tak co už… Jen doufám, že bude mít tchán vánoční náladu a nebude „protivný“ atak…

Jestlimáte dětzi a tchán je má rád, tak ho zkus uhlídat třeba pomocí tech dětí - hezky je vyprav odpoledne ven na procházku, třeba zanést nadílku zvřátkům, a večer na něj děti nahuckej, at mu ukážou dárky a tak, aby se zabavil a na pití neměl čas. A taky mu to zlepší náladu, když bude vidět, jak moc je potřebný a milovaný. Je to od vás pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
28.11.16 15:51

@lucenka Ono to není podle jedné paní v jedné knize. Sociologie je věda. ne věda jednoho člověka, věda mnoha sociologů.
Ale s tebou diskuse nemá smysl, ty jsi jak umanutá a z nějakého důvodu je pro tebe pojem širší rodina špatně. Připomíná mi to diskusi s kamarádčiným synem, že nebude jíst rybičkovou pomazánku jen proto, že má trošku jinou barvu, než dělá jeho maminka. :roll: (snědl ji a jak se oblizoval).

Měj si to jak chceš, měj jako jádro rodiny i tetičky do pátého kolene a sousedy, ale necpi ostatním, že pokud to mají jinak, je to špatně. Prostě není, hotovo dvacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
28.11.16 15:57

@lucenka no jo, ale to máš těžko, co když o to tchýně ani nestojí být u zakladatelky, co když prostě chce návštěvu u ní a jenom syna, nejde to toho vidět.. pozvou se všichni a budou radostné a veselé.. Bohužel to někdy nefunguje..
Můj názor je ještě takový, že kdyby to tak brala, ta by chtěla návštěvu celé rodiny i dcerou.. A nebo možná manžel nechce.. to my nevíme. Třeba stál za zakladatelkou, a řekl, ne, my si uděláme veččeři a já pak sám přijedu.. :nevim: možností je hodně, klidně může i švagr říct, ne, já chci být doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.11.16 16:03

@Kajuli tak mně přijde prostě špatné nebrat vlastní a partenrovy rodiče jako nejbližší rodinu. Bez nich bychomu tu totiž nebyli. Takže mi přijde zcestné je odstavit na druhou kolej ve chvíli, kdy nás potřebují a měli bychom jim být oporou.

• Citovat
  • Upravit
2248
28.11.16 16:14

@lucenka Ale to mně taky přijde zcestné je nechat se trápit, když potřebují pomoc a podporu a partnerovu přítomnost v takto těžké chvíli, proč to furt tady motáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
28.11.16 16:22

@lucenka s tebou to je fakt jak do dubu 8o.. proste si jedes to svoje, vytrhas z kontextu, co se ti hodi do kramu a hotovo smitec a pres ostatni vlak nejede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová