Vánoce a tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1444
27.11.16 22:34

Diskuzi jsem nečetla, jen prvních pár příspěvků, ale mám na to jiný názor než ostatní. Pokud tchyně nebude sama a vy jste se domluvili, že letos Vánoce budete trávit sami, tak bych na tom trvala. Já myslím, že to tchyně ten večer vydrží a druhý den k ní přijedete všichni.
Já bych to manželovi tak řekla, ona sama nebude a to, že za ní manžel na chvilku zajede ji až zas tolik podle mě nepomůže. Mělo by pro ni být důležité, aby jste fungovali vy, jako rodina, ne trhat manžela na štědrý večer od manželky a dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.11.16 22:35
@Kajuli píše:
@lucenka Paráda, když vám to vyhovuje, je to super. Ale přestaň to cpát ostatním jako jediný možný a platný vzorec trávení svátků.
Rodina je pro mne můj muž a děti, širší rodina naši rodiče, prarodiče, tetičky, příbuzní… Takto je to i dle sociologie, tak asi nejsem jediná s takovým pohledem a něco na tom bude

Doufám, že si kluk nenajde podobnou ženskou, pro kterou budu jen vzdálená rodina. A tak se může nechat ve smutku sama. Vždyť se o ní postará někdo další, někdo pro koho je to rovněž širší rodina, ale má velké srdce a je v něm místo i pro rodiče a další příbuzné. Pro mě moji rodiče, sourozenci a prarodiče nikdy nebudou jen širší rodina, stejně tak pro partnera.

• Citovat
  • Upravit
5710
27.11.16 22:38
@lucenka píše:
To záleží na diteti. Náš v tenhle den v roce vydržel zhruba do 11.
Pokud nevydrží, tak se dá udělat večeře dřív a ttřeba v 6 už být u babičky. Ale je to jakov se vším: kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

A co dcera? Doma bude mít stromeček a u tchyně dárky, nebo jak to bude mít? Nebo si doma rozbalí dárky, pak ji odtrhnou, nebude si moct ani pohrát a bude mazat k babičce? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
27.11.16 22:40
@tronelka píše:
Jsi zla. Bolest ze ztraty blizke osoby s vekem neklesa. A nutit manzela a delat mu stresy, ze neodejde driv, nez mala usne, to myslis vazne? Ja ja a zas jen ja.

Ne ne, dcera, dcera a zase jen dcera. :-) Jsou jí proboha tři, není to žádný 15letý puberťák, Vánoce jsou tu pro ni, tchyně ztratila manžela už v létě, tak proč kvůli tomu má přijít 3letá holčička o Vánoce s oběma rodiči? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
27.11.16 22:40
@Martina D. píše:
A co dcera? Doma bude mít stromeček a u tchyně dárky, nebo jak to bude mít? Nebo si doma rozbalí dárky, pak ji odtrhnou, nebude si moct ani pohrát a bude mazat k babičce? 8o

No vidis. A kdyby tchyni pozvali k nim, bude tam mit darky, stromecek, rodice, babicku i strejdu. Dovedes si predstavit to nadseni ditete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
27.11.16 22:41

@Martina D. no proto píšu, že bych to udělala opačně. protože pak bude zby byla zakldatelka ve shonu, ay co nejdřív udělala večeři, pak by se mohlo stát, že by babička psala, kde jsou- kde je, pokud by jel jenom manžel..
Takžekdyž už tak opačně- můj názor, první posezení u babičky a pak přijet domů a Štědrý den..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
27.11.16 22:41

@Martina D. Tak náš syn má taky tři roky a myslím si, že nadšením nebude chtít jít spát ani v těch 9 hodin a stejně tak starší děti :).

Tak mohou vyrazit v sedm :) Jde tu o princip. Jakkoliv zakladatelka tchýni nesnáší (či naopak), myslím si, že i toho největšího necitlivce potěší být s rodinou zvláště v tak těžké chvíli, kdy tráví první Vánoce bez manžela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
27.11.16 22:42
@Martina D. píše:
Ne ne, dcera, dcera a zase jen dcera. :-) Jsou jí proboha tři, není to žádný 15letý puberťák, Vánoce jsou tu pro ni, tchyně ztratila manžela už v létě, tak proč kvůli tomu má přijít 3letá holčička o Vánoce s oběma rodiči? 8o

Proc by mela prijit o vanoce s rodici? naopak je muze ztravit i s babickou. Takze omyl jen ja, ja a zas jen ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.11.16 22:42
@Martina D. píše:
A co dcera? Doma bude mít stromeček a u tchyně dárky, nebo jak to bude mít? Nebo si doma rozbalí dárky, pak ji odtrhnou, nebude si moct ani pohrát a bude mazat k babičce? 8o

Jednodušší je pozvat babičku k nim, klidně i se strejdou. Pro dítě to bude zajímavější.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
27.11.16 22:43
@Martina D. píše:
Ne ne, dcera, dcera a zase jen dcera. :-) Jsou jí proboha tři, není to žádný 15letý puberťák, Vánoce jsou tu pro ni, tchyně ztratila manžela už v létě, tak proč kvůli tomu má přijít 3letá holčička o Vánoce s oběma rodiči? 8o

A proč neudělat dítěti vánoce i s babičkou?

• Citovat
  • Upravit
9880
27.11.16 22:44

No ale na druhou stranu, pokud tchýně nemá v lásce zakldatelku, tak všechny tyto pěkné návrhy padají..
Třeba nemá zájem k nim jet, třeba chce být doma a syn at přijede- to my nevíme…třeba chce být 24 doma. Je docela zajimavé, že nenavrhla, že mají přijet všichni

Příspěvek upraven 27.11.16 v 22:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
27.11.16 22:45

@tronelka Jasně, holčička by byla spokojená, maminka už méně, ale jde o to, jestli o takové řešení stojí všichni a jestli je u švagra pro tolik lidí dost místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
27.11.16 22:46
@Janasas píše:
@Martina D. no proto píšu, že bych to udělala opačně. protože pak bude zby byla zakldatelka ve shonu, ay co nejdřív udělala večeři, pak by se mohlo stát, že by babička psala, kde jsou- kde je, pokud by jel jenom manžel..
Takžekdyž už tak opačně- můj názor, první posezení u babičky a pak přijet domů a Štědrý den..

Souhlas, to jsem taky navrhovala. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
27.11.16 22:47
@lucenka píše:
A proč neudělat dítěti vánoce i s babičkou?

Protoze pak by nemohlo byt brano jako duvod vymluv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
27.11.16 22:48
@Martina D. píše:

Proboha, jsou ji 3. Jak dlouho vaše tříleté dítko vydrží u hračky? Náš tak 20 maximálně 30 minut a to je co říci. Myslím si, že to dítko to jen obohatí, když se už ten den pochlubí babičce co dostala od Ježíška a třeba si s ní babička i pohraje. Já si myslím, že pro tříleté to je až až a neuškodí ji se vidět s babičkou ještě ten den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová