Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pozvala bych tchyni rozhodne k nam, at mate vztahy jakekoliv.
@Anonymní píše:
Holky, diky moc za reakce. Asi jsem mela uvest na pravou miru, ze vztah s tchyni mam dost priserny. Vzdycky byla proti me a opakovane se nas snazila s manzelem rozestvat. Kazdopadne jsem trochu vychladla, uznavam, ze prvni svatky bez taty jsou pro manzela tezke a pro ni asi taky.
Ale na druhou stranu k nam prijede hned druhy den dopoledne, takze nebude o nic osizena (z meho pohledu).@berry4 bingo! Jsem tehotna… Ale nastvalo by me to i tak
Spatny vztah ke tchyni jsi nemusela dovysvetlovat, ten z uvodniho prispevku je dost zretelny. Sice k vam prijde tchyne druhy den, ale priznejme si, stedry vecer ma jine kouzlo/atmosferu nez 1. a 2. svatek vanocni. Takze nekoukej na to ze strany chyne, ale ze strany muze. On prisel o tatu, je mu smutno, tak se alespon stavi za mamkou.
Statisticky je velmi pravdepodobne, ze aj ty raz ovdovies, hold my zeny zijeme dlhsie. Ako by si sa citila, keby ta dieta neprislo navstivit prve vianoce po strate? Lebo jeho rozmaznany sebecky partner si chce uzit prve Vianoce
![]()
@Anonymní píše:
Holky, diky moc za reakce. Asi jsem mela uvest na pravou miru, ze vztah s tchyni mam dost priserny. Vzdycky byla proti me a opakovane se nas snazila s manzelem rozestvat. Kazdopadne jsem trochu vychladla, uznavam, ze prvni svatky bez taty jsou pro manzela tezke a pro ni asi taky.
Ale na druhou stranu k nam prijede hned druhy den dopoledne, takze nebude o nic osizena (z meho pohledu).@berry4 bingo! Jsem tehotna… Ale nastvalo by me to i tak
Tak je velký rozdíl mezi 24.12. Štědrým dnem a nějakým dnem po té.
Takže buď tam jet všichni nebo on odpoledne nebo on večer, stejně kvůli dítěti budete jíst nejdýl v pět čekala bych.
@Cuddy Tyjo,tak jsem si jeste jednou precetla uvodni prispevek a ja jsem rovnou z nej spatny vztah k tchyni nevycetla. Takze treba pro me to bylo dokresleni a nebylo zbytecne.Tak klobouk dolu za odhad, bez ironie.
@Anonymní píše:
Holky, jsem zoufala a prosim o radu. Letos poprve chceme stravit s manzelem a nasi 3-letou dcerou Vanoce doma sami. Tesim se jako mala, uz mam vse naplanovano a je to pro me opravdu dulezita premiera.
25.12. jsme meli v planu k nam pozvat tchyni+svagra, 26.12.moje rodice.
No a manzel mi po dnesni navsteve u tchyne sdelil, ze pote, co si odbudeme nas Stedry den, sebere se a pojede navstivit matku. Jako by to do 25.12.nemohl vydrzet. Nutno dodat, ze tchyne letos v lete ovdovela, ale Vanoce bude travit se svagrem, takze sama nebude. Takze prvni rodinne Vanoce nakonec stravi ja sama vecer u televize.
Nemuzu to rozdychat, vnimam to od nej jako strasny podraz. Manzel odjel na nocni a ja se tu uziram… Co byste na mem miste delaly?
Přijdeš mi sobecká. O Vánocích mají být spolu všichni blízcí. Navíc, když přišla tchýně o manžela. Být na místě manžela, tak za ní jedu večer i s dcerkou.
Me by to asi taky nastvalo.. je mi jasne, ze nejde ani tak o tchyni, ale spis o to, ze te manzel takto postavil pred hotovou vec..Celou veceri bude koukat na hodinky, darky se zrejme taky odbudou, aby vypalil za mamkou..
a ty tam pak dceri budes vysvetlovat, ze tata nekam zmizel ( predpokladam, ze dcera nepujde spat v 7 a manzel nepojede za mamou o pulnoci)..jakoby to fakt nepockalo do druheho dne..nebo by vas mel vzit s sebou, nebo teda mamka k vam, kdyz to teda nevydrzi do druheho dne..nezapomenme, ze vanoce jsou hlavne pro deti. Tchyne sama nebude, jak psala zakladatelka, manzel nemusi mit vycitky, ze by byla sama. Nebo at je s ni dopoledne, zatimco ty budes obalovat rizky atd, holku vezme s sebou a je to. Timhle co chysta by u me neprosel. ![]()
Po večeři a rozbalení dárků bych nechala manžela jet. Budou to její první svátky bez manžela a určitě to pro ni bude těžké. I když se s vámi uvidí toho 25., tak přece jen, Štědrý večer je Štědrý večer. I když ji třeba nemáš moc ráda a ona tě taky nemusí, tak přece jen, je to pořád manželova maminka, fakt bych ho nechala jet.
@lucenka píše:
Přijdeš mi sobecká. O Vánocích mají být spolu všichni blízcí. Navíc, když přišla tchýně o manžela. Být na místě manžela, tak za ní jedu večer i s dcerkou.
Proc by mela byt sobecka? Ze chce byt se svoji rodinou, tzn manzelem a dcerou? A nechce tam nekoho, s kym si nerozumi a kdo po ni slape? A jakoze nejlepsi by bylo, aby manzel vzal dceru a odjel ke tchyni a ona zustala vecer doma sama?
bud vsichni nebo nikdo..a tchyne by tohle ani nemela po nem chtit, aby odjel od rodiny za ni..
staci, ze se uvidej 25 hned dopo. Svoje vlastni rodice soupla na 26.
@Labandita píše:
Proc by mela byt sobecka? Ze chce byt se svoji rodinou, tzn manzelem a dcerou? A nechce tam nekoho, s kym si nerozumi a kdo po ni slape? A jakoze nejlepsi by bylo, aby manzel vzal dceru a odjel ke tchyni a ona zustala vecer doma sama?bud vsichni nebo nikdo..a tchyne by tohle ani nemela po nem chtit, aby odjel od rodiny za ni..
Ale vzyt to pises, ze ONA chce byt… Ale muz evidentne chce neco jineho.
Zakladatelko, mě by zajímalo, jestli bys své mámě řekla, že se za ní večer nezastavíš, pokud by ji zemřel relativně nedávno manžel a chtěla to po tobě ![]()
Jinak u nás se scházíme na štědrý den všichni - my s dětmi, bratr s manželkou, naši a tchýně, všichni si to užijí dohromady, děti nadšené, že mají u stromečku i babičky a dědečka a nemusí se řešit kdo kam a kdy pojede
@Labandita píše:
Proc by mela byt sobecka? Ze chce byt se svoji rodinou, tzn manzelem a dcerou? A nechce tam nekoho, s kym si nerozumi a kdo po ni slape? A jakoze nejlepsi by bylo, aby manzel vzal dceru a odjel ke tchyni a ona zustala vecer doma sama?bud vsichni nebo nikdo..a tchyne by tohle ani nemela po nem chtit, aby odjel od rodiny za ni..
Sobecká je… myslí jen na sebe. Ona chce mít takové Vánoce. A je jí jedno, jak je chce prožít zbytek rodiny.
Byla bych na ni zvědavá, jak by se zachovala, kdyby jí zemřel tatínek. Jestli by se 24.12. taky vykašlala na svou mámu. Nebo jak by se cítila, kdyby zůstala na Štědrý večer sama a věděla, že zbytek rodiny někde sleduje, jakou mají děti (vnoučata) radost z daného slavnostního večera.
@sloninka píše:
K sobě bych ji nebrala ani náhodou. Jestli jsem správně pochopila, tak manžel chce večer za mámou sám, tebe a dceru brát nebude. Pokud je to takto myšleno, tak (vzhledem k tomu, že v létě přišel o tátu) bych nic nenamítala, aby tam šel. Ale nesmí to narušit nic co plánujete doma. V klidu večeři, dárky, dcera si s nimi za přítomnosti táty pohraje a pak už to s malou zvládneš klidně sama. Ale jak už jsem psala, k sobě domů ne. Tím by narušila dceřinu, manželovu a tvojí nejintimnější atmosféru.
Proboha co to tu pises? Jakou nejintimnejsi atmosferu by narusila. Copak to neni babicka ditete a maminka muze, ktereho sis vybrala? Nemela by rodina drzet v tezkych chvilich pri sobe? My mame take od narozeni ditete o Vanocich tchanovce i se svobodnou svagrovou u sebe. Neskacu z toho radosti dva metry, ale vsichni ostatni si to uzivaji a malej je stastnej, ze ma vsechny pohromade a jednou bude mit vzpominky na hezke Vanoce. Zakladateklko prekousni to, ukaz dobrou vuli a pozvi babicku i se svagrem k vam. Dcerka si to uzije a manzel si toho bude vazit.
@lucenka píše:
Sobecká je… myslí jen na sebe. Ona chce mít takové Vánoce. A je jí jedno, jak je chce prožít zbytek rodiny.
Byla bych na ni zvědavá, jak by se zachovala, kdyby jí zemřel tatínek. Jestli by se 24.12. taky vykašlala na svou mámu. Nebo jak by se cítila, kdyby zůstala na Štědrý večer sama a věděla, že zbytek rodiny někde sleduje, jakou mají děti (vnoučata) radost z daného slavnostního večera.
Sobecka neni. A sama pises, ze by vlastne mela zustat sama doma a manzel jet s dcerou k ni. Neco bylo predem domluvene a najednou prijede od mamky a ma k ni jet vecer. Sam. Tak proc tchyne nerekla, Jardo, vem samozrejme i manzelku a mou vnucku. Aha? Ma prijet jen on. Takze i vnucka je ji ukradena nebo jak? Jak rikam bud vsichni nebo nikdo. Nevim proc by ona, jeste ke vsemu tehotna, mela byt o vanoce nestastna. Kdyz muzou byt spokojeni vsichni.
Ale na druhou stranu k nam prijede hned druhy den dopoledne, takze nebude o nic osizena (z meho pohledu).
@berry4 bingo! Jsem tehotna… Ale nastvalo by me to i tak