Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám, jedině je přijmout takové jací jsou.Nebo tam nejezdit
![]()
Ja nerozumim tomu, proc si zrovna na Vanoce delat nasili, kdyz i pritel je na tve strane…
a co tam fakt zajet až po svátcích? Když by to tak chtěl i přítel ![]()
Raději také anonym, ať je doma klid - Terka ![]()
Zakladatelko, já tyhle pocity moc dobře znám. Má tchýně navíc ještě vánoce nesnáší, „nesmíme“ si pustit pohádky, vánoční výzdoba se dělá 24. ráno a 25. se likviduje
. Jeden rok jsme na štědrý den s mými rodiči - což je super
, a další rok s tchánovci, z čehož mám depku vždycky celoročně
. Jenže to takhle udržujeme také jen ze slušnosti. Můj manžel by nejraději celé vánoce u tchánovců (jeho rodičů) zrušil, protože miluje vánoce, které se tradují v mé rodině. Jenže pro klid to prostě „musíme“ absolvovat, protože jeho rodiče spolu nevycházejí a ve finále by na štědrý den byl tchán doma a tchýně na chatě - nebo obráceně
. A jejich druhý syn na ně kašle, ten je o vánocích doma s manželkou. Štve mě to strašně. Letos zvu mé rodiče a sestry k nám domů a strašně se těším. Ale jakmile si vzpomenu na příští rok, tak je mi do breku. Navíc po štědrém dni bychom měli jet na pár dní k tchánovcům, vůbec se nám tam nechce - nikomu, dokonce ani dětem ne. Ale jako „slušně vychované vděčné děti“
tam prostě musíme ![]()
My resime neco podobneho, i kdyz preci jen jineho. Na Vanoce budeme na chalupe 2 h. cesty z domu, ale 25.12. je tradicne obed u tchyne s celou jejich sirokou rodinou. My tu akci nemusime uz ani tak - dalsi den sezeni a obzerstvi misto toho, aby se vyrazilo na hory. Krom toho se vidime normalne pomerne casto. Manzel nejprve rekl, ze nikam nejedem, ze jestli to jeho mama chce, at nas teda i s detma odtransportuje sem a tam, kdyz je tak chytra. Ale presne, jak pises ty, nemuzeme ji to udelat… Chjo… Takze po stedrem veceru budem rano vstavat, pobalime obe deti, pojedem 2 hodky domu a vecer zase zpet. Aspon teda doufam, ze nebude nejaka slota na silnici. Takze chapu, ale neporadim.
@martina.se Taky jsme o této možnosti přemýšleli, ale to by asi neprošlo v poklidu
jak jí znám, byla by schopná sem přijít, spustit histerický pláč a citové vydírání a dělat jak se jí přitížilo a jak umírá. To myslím vážně a ne proto, že by to bez nás snad byl průser, ale ono jak není po jejím, tak je to hodně špatný a přesně takovým to výstupům, kterých jsem zažila nespočetně se chci aspoň o Vánoce vyhnout ![]()
@Levandule121 Chápu, asi možná ani tak nečekám radu, jako to, abych aspoň věděla, že v tom nejsem sama a budu myslet na vás holky
, které to taky nemáte jednoduché ![]()
@Anonymní píše:áha.. tak to chápu.. no, to musí být veselé
@martina.se Taky jsme o této možnosti přemýšleli, ale to by asi neprošlo v poklidujak jí znám, byla by schopná sem přijít, spustit histerický pláč a citové vydírání a dělat jak se jí přitížilo a jak umírá. To myslím vážně a ne proto, že by to bez nás snad byl průser, ale ono jak není po jejím, tak je to hodně špatný a přesně takovým to výstupům, kterých jsem zažila nespočetně se chci aspoň o Vánoce vyhnout
Já bych to nechala na příteli. Je to jeho máma, on sám tam chce jet až v lednu, tak jeďte až v lednu. A jestli s tím bude mít tchýně problém, ať má, je to její problém.
Jako já návštěvy své tchyně taky zrovna nemusím, ale vidím ji každý týden min. jednou. Jednou za rok bych si vejskala a nedělala si z toho těžkou hlavu. Přijedete, odjedete a nazdar. Tím bych si vánoční náladu fakt nekazila.
Řekněte si, jak to máte vlastně skvělý, že ji musíte vidět jen jednou za rok. Jiní jsou na tom i hůř ![]()
@lucky.girl Já vím, to si řikám pořád, nechám to čistě na něm, nebudu se do toho plést, aŤ si to vyřeší, já si své problémy, pokud nějaké jsou taky řeším s rodinou sama, ale když to nechám na něm, tak jí neuvidíme jak je rok dlouhej, což by bylo fajn, ale bylo by to mnohem horší, jak jsem psala, ona je strašná héééérečka, histerka, prostě ježibaba… umi tak znepříjemnit člověku život, že jsem si myslela, že takové ženské jsou jenom v televizi ![]()
Prosím anonymně, kvůli rodině, dík
Vánoce mám hrozně ráda, užívám si tu atmosféru a nějaký předvánoční stres se mi vyhýbá, ale
přeci jen stres z něčeho mám. Jediné co mi kazí tu vánoční pohodu je to, že musím nuceně vidět tchýni a jejího SUPER přítele
tak jak se jí s úspěchem tak nějak celý rok vyhýbám, tak Vánoce mi vadí z tohoto důvodu a nemůžu si je pokaždý užít kvůli tomuto :-/ Já vím, že tam jezdit nemusím, ale jezdím k zachování aspoň nějakého klidu a i kvůli příteli, i když on by tam nejradši jel až na tři krále… má proto svoje důvody, které nechci zmiňovat, je to soukromé a bylo by to na jiné téma a slohu o 200stránkách, ale já se tak nějak pořád snažím to udržet na nějaké bázi slušného chování alespoň, protože ona je jediný rodinný příbuzný, kterého on má a nechci aby ho to jednou mrzelo, že se s ní přestal stýkat, i když důvody by byly dosti oprávněné. Je někdo v podobné situaci??? Máte nějaký trik, jak se nenervovat už od 1.listopadu
???