Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@RadkaCh ono to není jednou za rok… já asi tak 4× za rok, přítel trošku častěji, ale vždycky tak na půl hodiny a čau. Jsme rozmlsaný noještě musím říct teda, že by mi snad ještě tak nevadilo vidět jí, ale vidět jí a toho jejího pána spolu, tak to mě dojímá nejvíc
a v tu chvíli vidím, jak se přítel za ní nebetyčně stydí a je mi ho hrozně líto
no jsou to zajímavé situace…
To jste teda sakra rozmlsaný
Kdybys viděla ty naše návštěvy, tak by vás to přešlo ![]()
Tak s oběma to občas zaskřípe, ale všechny tři se snažíme
já bych taky byla nejraději celé vánoční svátky zakrtkovaná s chlapama doma, ale musíme po stedrém dnu k mé rodině, pak k jedněm tchánům, pak k druhým - takže sumasumárum tři dny obžerství a děti dva miliony dárků, takže ve výsledku je nic nebaví a ničeho si neváží. Ale jinak to nejde, všichni si chtějí užít vánoce hlavně s vnukama a tak se připravuju na bolavé břicho z přežrání a minimálně na tři kila nahoru a doufám, že to bude jediná nepříjemnost ![]()
Teda když to čtu úplně se děsím. Já měla dobrou „tchýni“ než se narodil malej. Od té doby to mezi námi tak nějak „neoficiálně“ skřípe. Letos jsem zavelela že jsme konečně rodina, takže svátky slavíme sami doma s chlapama a pokud někdo chce, může dojet 25,26 na návštěvu. No nejdřív se zvedla vlna nevole, že jsem myslela že tohle nemůžeme ustát a teď už se ptala zda tedy mohou dojet 25… tak uvidíme jak to dopadne ale když čtu příspěvky na počátku, bude asi dobré stát si za svým už od počátku a nepovolit ani o píď! ![]()
@Misulicka 1 Rozhodně!!! Udělala jsem jednu základní chybu, proto to její chování narostlo v taky tak extrémní problém, moc jsem jí dovolila, v životě bych si ani od vlastních rodičů nenechala líbit to co jsme vydrželi s ní a jak se říká, každý si ktobě dovolí tolik, kolik ty sám mu dovolíš. Je dobré si udělat pravidla opravdu hned na začátku, bez ohledu na to jak to je slušné nebo není a jak dobře jste vychovány. Zchyb se člověk učí ![]()
@Misulicka 1 píše:
Teda když to čtu úplně se děsím. Já měla dobrou „tchýni“ než se narodil malej. Od té doby to mezi námi tak nějak „neoficiálně“ skřípe. Letos jsem zavelela že jsme konečně rodina, takže svátky slavíme sami doma s chlapama a pokud někdo chce, může dojet 25,26 na návštěvu. No nejdřív se zvedla vlna nevole, že jsem myslela že tohle nemůžeme ustát a teď už se ptala zda tedy mohou dojet 25… tak uvidíme jak to dopadne ale když čtu příspěvky na počátku, bude asi dobré stát si za svým už od počátku a nepovolit ani o píď!
Tyjo mluvíš mi z duše, moje tchýně byla v pohodě několik let, než jsme jí přišli říct, že se vezmeme a teď, co se narodil malej je to horší a horší
na nás zkouší vydírání stylem, došli jsme tam, že si kupujeme domek-rozmlouvání a slzy
vánoce budeme slavit poprvé ve svým a sami-asi tak 10 debat ve stylu-tak dojeďte až po večeři a u toho skleněný oči
u ní se vždycky 1-2 dny po štedrým dnu sleze celá rodina-asi tak 20 lidí, mě to nevadí, mám to ráda, ale teď máme prcka a ten nesnese víc jak 5-6 lidí včetně mě a muže, tak jí říkáme, že nevíme jak to letos bude, kvůli malýmu, že to nemá rád, že když je víc lidí pohromadé, že řve a ona-tak aspoň na chvilku
wtf ![]()
@Verunecka289 píše:
Tyjo mluvíš mi z duše, moje tchýně byla v pohodě několik let, než jsme jí přišli říct, že se vezmeme a teď, co se narodil malej je to horší a horšína nás zkouší vydírání stylem, došli jsme tam, že si kupujeme domek-rozmlouvání a slzy
vánoce budeme slavit poprvé ve svým a sami-asi tak 10 debat ve stylu-tak dojeďte až po večeři a u toho skleněný oči
u ní se vždycky 1-2 dny po štedrým dnu sleze celá rodina-asi tak 20 lidí, mě to nevadí, mám to ráda, ale teď máme prcka a ten nesnese víc jak 5-6 lidí včetně mě a muže, tak jí říkáme, že nevíme jak to letos bude, kvůli malýmu, že to nemá rád, že když je víc lidí pohromadé, že řve a ona-tak aspoň na chvilku
wtf
Já se divím, že žádný slzy ještě neproběhly u nás. Taky je taková vyděračka, ale to už od začátku, co s manželem jsem a ještě dávno předtím
My jsme doteď byli na Štědrý den s ní, protože je sama, ale každý rok tam má ještě babičku a aktuálního přítele
Loni jsem byla těhotná a řekli jsme jí, že letoší Vánoce už budeme doma a přijedeme až třeba 25. To brala celkem v klidu a teď se taky ještě nic nedělo. Buď to teda přijala a to teda čumím
nebo na to zapomněla ![]()
@Verunecka289 Jede na city, to znám
to je ještě horší než kdyby byla naštvaná a nemluvila s váma. Podle mě tohle jsou prostě psychicky nevyrovnaný lidi a pak to dopadá jak to dopadá :-/
@Anonymní píše:
@lucky.girl Já vím, to si řikám pořád, nechám to čistě na něm, nebudu se do toho plést, aŤ si to vyřeší, já si své problémy, pokud nějaké jsou taky řeším s rodinou sama, ale když to nechám na něm, tak jí neuvidíme jak je rok dlouhej, což by bylo fajn, ale bylo by to mnohem horší, jak jsem psala, ona je strašná héééérečka, histerka, prostě ježibaba… umi tak znepříjemnit člověku život, že jsem si myslela, že takové ženské jsou jenom v televizi
Já akovou skoro mám taky. Bojkotovali svatbu, v den svatby nás poslali do pr… Pak měli týden krmit naše kocoury, no nebýt mých rodičů, kocouři by chcípli hlady. Pak jsme spolu dva roky nemuvili. Teď zase mluvíme, ale… Chtěli jsme, aby malý koupila plínky, že když jí chce něco koupit. Protože oblečení máme dost a když něco potřebujeme tak si koupíme sami. No ví, že malá má velikost 68 a koupí pyžamo velikost 86. Volá mi, že je v rodince a mají tam oteplováky a bundičku, velikost S a M. Co má koupit. No jak mám vědět, jak je to velký. Takže za mě, nechala bych to na příteli, když přijede, neotevřela bych. Ať si zvoní. Když bude voat, nezvedat telefon. Jestliže se nestýkáte přes rok, Vánoce bez vás taky přežije.
@RadkaCh Aktuální??? Tak ještě, že to není ten loňskej
jeeeeeeeeeeeeeeežiš holky, jakobych to psala já… ![]()
@Anonymní píše:
@RadkaCh Aktuální??? Tak ještě, že to není ten loňskejjeeeeeeeeeeeeeeežiš holky, jakobych to psala já…
Ten aktuální je aspoň normálnější než ten loňskej ![]()
@RadkaCh @RadkaCh Tak to ona zase ne, já jsem s ní právě měla dobrý vztah vždycky, akorát pak asi zjistila, že to se mnou její chlapeček myslí opravdu vážně tak začla no
sem se o tom s chlapem bavila že jako proč se tak žačla chovat, jestli to taky vidí a bylo mi řečeno, že je to prej normální, když sem jí „odvedla“ synáčka
no a i přesto, že furt vykládala, jak se na malýho těší, tak na něj kašle a viděla ho snad 5× a to už má 7m pryč, akorát všude vykládá, jak se jí stýská ![]()
@lucky.girl Stýkáme se sporadicky, o to víc otravuje a dělá komedie, ale když to řeknu ve zkratce, tak nás v podstatě vyhodila z bytu kvůli frajerovi a pak si myslela, že to bude fungovat jak si ona bude představovat a dělala jakoby se nic nestalo
nejhorší bylo, že my jsme se chtěli odstěhovat už dááááávno předtím a pokaždý když jsme to nastínili, nebo jí to oznámili, tak to byly potoky slz, že nechce co ona chudák sama v tom bytě, tyjátry, omdlívání atd… tak jsme to vždycky bojkotovali a ve finále to dopadlo tak, že si našla posledního zoufalce od nás z města a hezky nás vylifrovala pryč… je prostě zvláštní holky :-/ nikdy jsem takovou ženskou nepotkala, nemá ráda děti, nemá ráda zvířata, přátelé nemá, s rodinou se nestýká, je úplně jiná než já třeba. O to víc mě štvě, že jí musíme obětovat vůbec nějaký čas na ty Vánoce :-/, ale pořád to beru, že to je máma no :-/
@RadkaCh ono to není jednou za rok… já asi tak 4× za rok, přítel trošku častěji, ale vždycky tak na půl hodiny a čau. Jsme rozmlsaný no
ještě musím říct teda, že by mi snad ještě tak nevadilo vidět jí, ale vidět jí a toho jejího pána spolu, tak to mě dojímá nejvíc
a v tu chvíli vidím, jak se přítel za ní nebetyčně stydí a je mi ho hrozně líto
no jsou to zajímavé situace…