Vánoce - vstávání od stolu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Od stolu vstává pouze manžel, když je potřeba něco náhodou podat. Jinak se vstává, až se jde ke stromku. Ale jelikož bereme Vánoce částečně jako každý jiný den, tak jiné extra tradice nedodržujeme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doufám, že jsi rovněž šla k rozcestí, abys prvního pocestného uchytila a ke svátečnímu stolu přizvati mohla a stejně tak dobře po světnici šu*ala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Také mě tou poverou mamka s babičkou strašily. Snažila jsem ji dodržovat. Letos jsem od stolu vyletěla jako tryskac a dcera za mnou…spolkla jsem kost a zabodla se do krku. Chleba pomohl a doufám, že se sejdeme i další rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 manžel vstává? Jsem rada, ze jste to napsala, aspon vidím, ze se v jiných rodinách také vstává a nic se nestalo. Dekuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gossiper to je hrozne ze? Když do vás od dětství takto něco laduji. Nejhorší je, ze u nás to byla vážně jen tato jedna povera ale za to se brala vážně, tak je to ve mě tak blbě zakořeněné. Při tom dost lidi o ni ani neví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@H3 píše:
@Dahlia0409 manžel vstává? Jsem rada, ze jste to napsala, aspon vidím, ze se v jiných rodinách také vstává a nic se nestalo. Dekuji.
My ani nemáme tak velkej stůl, abych měla připravený druhý jídlo
takže vstáváme, ja většinou dám polívku a mezi tím se mi smaží rizky/kapr, pak uklidim misky od polivky a dam druhý jídlo. Pravidelně zapomeneme připravit citron a vždycky si během jidla na nej někdo vzpomene, že chce pokapat řízek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@H3 píše:
@gossiper to je hrozne ze? Když do vás od dětství takto něco laduji. Nejhorší je, ze u nás to byla vážně jen tato jedna povera ale za to se brala vážně, tak je to ve mě tak blbě zakořeněné. Při tom dost lidi o ni ani neví.
a dost lidi o ni vi ale nebere ji az tak vazne ![]()
ja trebas zazila na jedne navsteve veceri typu kazdy prisel a nalozil si a snedl sam jak mel cas
zadny spolecny stolovani
proste za pochodu… to uz mi prislo hodne divny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@H3 píše:
@a12 píše:
My ani nemáme tak velkej stůl, abych měla připravený druhý jídlotakže vstáváme, ja většinou dám polívku a mezi tím se mi smaží rizky/kapr, pak uklidim misky od polivky a dam druhý jídlo. Pravidelně zapomeneme připravit citron a vždycky si během jidla na nej někdo vzpomene, že chce pokapat řízek
My máme jen řízek a salát, ale na stole jen talíře a menší výzdobu, takže když chce někdo něco přidat, nebo dolit pití, manžel vstane a doplní
Kdysi to zase dělala mamka. Prostě jakože hostitel, u nás dochystava manžel, proto má tu funkci on ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
My máme jen řízek a salát, ale na stole jen talíře a menší výzdobu, takže když chce někdo něco přidat, nebo dolit pití, manžel vstane a doplníKdysi to zase dělala mamka. Prostě jakože hostitel, u nás dochystava manžel, proto má tu funkci on
No právě, pití si nalijeme do sklenicek, ale když nekdo chce dolit, musi se zvednout
jo a někdy se i stane, že se v tom shonu zapomene i před večeří to pití přinést
máme ho kolikrát venku, aby se chladilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@a12 píše:
No právě, pití si nalijeme do sklenicek, ale když nekdo chce dolit, musi se zvednoutjo a někdy se i stane, že se v tom shonu zapomene i před večeří to pití přinést
máme ho kolikrát venku, aby se chladilo
Právě, u nás je zákaz záchod a spol, tam ani hostitel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maminaAJ to je opravdu velmi zvláštní 🙈. Něco takového slysim poprvé. To bylo v ČR?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@H3 píše:
Ahoj holky, od Vánoce mám úplně deprese. Nepovedlo se mi udržet syna (2roky) u stolu. Stalo se to také nějaké z vás? Dodržujte také tradici nevstavani?
Zblaznili jste se?
- Citovat
- Upravit
@H3 píše:
Ahoj holky, od Vánoce mám úplně deprese. Nepovedlo se mi udržet syna (2roky) u stolu. Stalo se to také nějaké z vás? Dodržujte také tradici nevstavani?
Nic si z toho nedělej, my jíme štědrovečerní večeři v poledne a klidně si při tom vstáváme jak se nám zlíbí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@H3 píše:
@maminaAJ to je opravdu velmi zvláštní 🙈. Něco takového slysim poprvé. To bylo v ČR?
ano prosim, priznam ze sama jsem byla zmatena, protoze jako host jsem nevedela co jako… jestli si mam tedy taky nandat a jist sama (s detmi)… snad ze to byla verici rodina, tak ze meli vanoce ala pulnocni msi? coz me coby neverici bylo k nicemu, kdyz do kostela nechodim natoz mrznout o pulnoci s malymi detmi…
zvyky jsou prapodivne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit