Vánočka, ryba nebo řízek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11444
23.12.18 18:21

Na snídani bude vánočka, právě mi kyne na plechu a za chvíli půjde do trouby. Na oběd dělám rybí polévku s krutonama a na večeři budou řízky a bram.salát. Manžel bude mít z kapra a já s dětma krůtí řízečky. Mňam. Vinnou klobásu jsem nikdy nejedla. U nás to není zvykem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
23.12.18 18:33

Na snídani záviny listové jablečné a dětem vánočku domácí na oběd co dům dá na večeři hrachovka (koukám že vás tu je tolik co jí má , minulý rok se to tu řešilo a dost lidí na mě koukali jak na cvoka :lol: )a kapr smažený my s dětma smetanové brambory a chlap salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
23.12.18 18:47

@IvaB @Kristyna.Vechtova @Run Vy co jíte vinnou klobásu, nejste vy nebo předci z Mladoboleslavska nebo Nymburska? Já vím, že na VŠ jsem měla dva spolužáky z těchto měst a klobásy se prý dokonce musely objednávat u řezníků na kila, a před Vánoci prý v každém řeznictví obrovské lavory s vinnou klobásou. Nikdo z jiných koutů republiky to neznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
23.12.18 18:52

Ráno také vánočka a večeře rybí polévka s opečenými rohlíky,kapr bramborový salát to musí být.Lososa jsem dělala včera byli tu děti na obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.12.18 18:53

@zrcadlo hele nevím, když jsem byla malá, byla vždycky k večeři. Jenže my nejsme zrovna zraci rodina, tak jsme to zrušili a dáváme si ji jako normální jídlo. Kupujeme ji i mimo Vánoce. Se schválně zeptám mámy, výdrž :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.12.18 18:59

@zrcadlo tak je to zvyk z maminy rodiny. Baba byla z nějaký vesnice někde u Sobotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
23.12.18 19:06
@Run píše:
@zrcadlo tak je to zvyk z maminy rodiny. Baba byla z nějaký vesnice někde u Sobotky.

Dík, jo, tak to je přesně ten směr (severovýchod od Prahy), kousek od MB i od toho bydliště druhého kluka (ten bydlel na sever od Nymburka v nějaké vesnici). Ten jeden spolužák říkal, že jeho rodina objednávala pravidelně snad 8kg klobás (přesně už si to nepamatuju, ale bylo to šílené číslo), všechno se to namotalo a upeklo, a pak se to pojídalo i studené až do Nového roku. Obzvlášť Moraváci na to zírali s otevřenou pusou, protože to v životě neslyšeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
23.12.18 19:16

@zrcadlo tak já jsem z Hr. Král. a klobasa u nás také je. Normálně se prodává v řeznictví. Dnes jsme ji měli k obědu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
23.12.18 19:21

Tak my k snídani vánočku a ořechový závin, k obědu br.kaše a vinná klobása. K večeři losos a vinná klobása a bramb.salát, syn bramb. kaši. Kapra nemusíme.
Jinak u nás klobása je zvykem. I z manželovy strany. Dost lidí co znám, dělá klobásy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

@zrcadlo jasný, studený jsou totiž ještě lepší :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4962

Snidane ja vanocka, dite asi cukrovi a chlap chleba s necim, maso ale ne. Na obed kuba a cockova polevka, na veceri rybi polevka, kapr, salat. Mnam, bude i studenej na Bozi hod k snidani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16209
23.12.18 19:22
@jopo píše:
@zrcadlo tak já jsem z Hr. Král. a klobasa u nás také je. Normálně se prodává v řeznictví. Dnes jsme ji měli k obědu.

A taky se u vás jí přímo na Štědrý večer? To já jsem ji taky znala, ale jako součást štědrovečerní večeře ne. Teď jsem googlila, a vypadá to, že to je fakt zvyk v té výseči sever-východ od Prahy (takže nahoru k Liberci a na východ přes ten HK a v té oblasti mezi). Našla jsem nějaký průzkum, co večeří děti, a nejvíc dětí večeří vinnou klobásu v Libereckém kraji a Královéhradeckém kraji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
23.12.18 19:24

K snidani vanocka, obed vyvar ( neni tradice, kazdy rok se nejak domluvime), k veceri kureci a teleci rizky a kousek kapra, salat. Jo a rybi polevka.
Vinnou klobasu s kasi jsme meli dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
23.12.18 19:27
@zrcadlo píše:
A taky se u vás jí přímo na Štědrý večer? To já jsem ji taky znala, ale jako součást štědrovečerní večeře ne. Teď jsem googlila, a vypadá to, že to je fakt zvyk v té výseči sever-východ od Prahy (takže nahoru k Liberci a na východ přes ten HK a v té oblasti mezi). Našla jsem nějaký průzkum, co večeří děti, a nejvíc dětí večeří vinnou klobásu v Libereckém kraji a Královéhradeckém kraji.

Hlasim se ze severu :mavam: vinnou klobasu mame na veceri :)

Příspěvek upraven 23.12.18 v 19:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.18 19:36

@zrcadlo jsme z Královéhradeckého kraje, jíme klobásy vždy na Vánoce co si pamatuju :) ale jestli je to jen u nás netuším :) ale babička je původně z Krkonošských hor a též to jedí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí