Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ani jednou tu nepadla vinná klobása? Fakt nikdo? Já si bez ní neumím štědrovečerní večeři představit.
Jinak u nás se kapr nejí, nikomu nechutná, takže je hrachová polévka, klobása, obalené filé z tresky, bramborový salát a kaše. K snídani štrúdl, vánočka, děti občas zcela nevánočně lupínky s mlékem. ![]()
Vánočku jsem před chvílí vytáhla z remosky. Dcera si moc přeje javorový sirup, tak jsem pro ni udělala ricottové lívance.
Bramboroý salát už je v lednici.
K večeři budeme mít vinnou klobásu. Kapra nejím, jedině Bun Ca. Ale klasickou polévku s jikrama miluju ![]()
@pocker píše:
Co preferujete? Rybu-kapra, lososa, či jinou..nebo řízky??
U nás je každý rok na Štědrovečerní večeři filé a děti losos a snídaně pravidelně vánočka.
kapra jednoznačně …ale pro nejedlíky dělám i řízky a další polévku.
Vánočku někdy ano někdy ne …letos bude ořechová roláda …od nás z práce
@IvaB vinnou klobasu ani žadnou jinou jsme na sterdy den nikdy nejedli. tento zvyk u nas neni.
ani v siroke rodine, ani z manzelovy strany.
@IvaB píše:
Ani jednou tu nepadla vinná klobása? Fakt nikdo? Já si bez ní neumím štědrovečerní večeři představit.
Jinak u nás se kapr nejí, nikomu nechutná, takže je hrachová polévka, klobása, obalené filé z tresky, bramborový salát a kaše. K snídani štrúdl, vánočka, děti občas zcela nevánočně lupínky s mlékem.
ta se u nás jedla na silvestra . A měli jsme ji zrovna včera.
Máme řízek a klobásu, loni měl syn lososa, letos (25m) dostane řízek - párkrát do roka se to nezblázní
ryba - kapr bude určitě u mého táťky
manžel ryby nejí a mě se s jedním kouskem pro mě nechce dělat
Jinak rybí polévku i přesto že ryby miluju nepozřu takže my máme hrachovku ![]()
@IvaB Vím, že někde se jí a tuším v určitých oblastech Německa je to top. Pro mě je vinná klobása rychlá a nepříliš zdravá nouzová večeře v týdnu, když se mi nechce vařit. Rozhodně ne sváteční jídlo (to u mě tedy nejsou ani řízky).
@IvaB já! Miluju vinnou klobasu a je u nás tradiční (manžel a děti to bojkotuji, nevadí, se obetuju i za ne
)
Jinak mame teleci řízky, kuřecí řízky a lososa. Kapra ne. A samozrejme salát. K snídani cukroví ![]()
@Svistice jo, moje rodina je z Německa a klobasa je tam klasika. Manželova rodina z Čech ji taky nedělá.
já peču vánočku i štolu, přes den chlebíčky,k obědu polévka a dětem nějaký oběd, udělám jim těstoviny asi nějaké, k večeři máme salát i kaši, kapra, lososa, kuřecí a vepřové řízky. V podstatě skoro každému jeho jídlo, co má rád.
a ja si ten salat dam na veceri uz dneska
, stejne ho mame zas jak pro regiment
mnam, pres rok mi tak nechutna jak na ty Vanoce ![]()
@IvaB píše:
Jinak u nás se kapr nejí, nikomu nechutná, takže je hrachová polévka, klobása, obalené filé z tresky, bramborový salát a kaše. K snídani štrúdl, vánočka, děti občas zcela nevánočně lupínky s mlékem.
na večeři ji nejíme, na štědrý den vlastně vůbec, a nějak už to není ono, jsme si ji koupila je to dva dny zpět a ani nám moc nechutnala. A polévka je vždycky hovězí s játrovými knedlíčky
Vánočka, k obědu vinná klobása, býval Kuba, ale chutnal jenom mě
Losos, salát a řízky. Letos kuřecí stehenní. Loni telecí, nikoho to neoslnilo.
@debra.morgan píše:
@IvaB vinnou klobasu ani žadnou jinou jsme na sterdy den nikdy nejedli. tento zvyk u nas neni.ani v siroke rodine, ani z manzelovy strany.
U nás se taky nedělá a neznám nikoho, kdo by ji jedl. Normálně se tu neprodává, jen občas jsem kousek zahlídla v Albertu na tácku, ale tam bych ji nevzala. V řeznictví jsem ji neviděla.
K snídani bude vánočka, dostala jsem půlku od mamky, na oběd hrachová polívka s krutony, k večeři smažené filé a kuřecí řízky. Kapra si dám u našich, děcka ho nejí.
Polívku jsem dřív nedělávala, letos poprvé, dcera má zrovna nějaké žravé období a do večeře by nevydržela ![]()