Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@zrcadlo jsme z Královéhradeckého kraje, jíme klobásy vždy na Vánoce co si pamatuju
ale jestli je to jen u nás netuším
ale babička je původně z Krkonošských hor a též to jedí ![]()
Mne rizky vubec nechutnaji,takze ty nejsou nikdy,vanoce ci jine dny. Mame lososa. Vanocka, co jsem upekla vcera,zitra uz skoro nebude, asi posnidam cukrovi
nebo rovnou vajecny konak ![]()
@pocker píše:
vidím že spousta rodin jí maso i na Boží hod.
bude kachnička
@Lenka_Hal píše:
U nas byva az na Stepana.
u nás to bylo / je ruzně ..podle toho jestli jsme byli doma nebo na navštěvě … letos mám volno jen 25. …takže tak
U nas ani v manzelovo rodine ( vsichni z ruznych koutu JC) se vinna klobasa na Vanoce nikdy nejedla, vlastne jsem se to dozvedela az nedavno, ze je to pro nekoho vanocni jidlo. U nas se delala tradicni rybi polevka, cerna omacka a kapr se salatem. Za dedy se jeste delaval kapr na cerno. Chlebicky jsme nedelali, vanocka, jablecny zavin a cukrovi se jedlo az vecer. Udelali jsme kompromis, mame 2 chody ale polevku hrachovou, pak kapra a lososa nebo jinou rybu, delame dva druhy salatu a brkasi.
@Ijen píše:
U nas ani v manzelovo rodine ( vsichni z ruznych koutu JC) se vinna klobasa na Vanoce nikdy nejedla, vlastne jsem se to dozvedela az nedavno, ze je to pro nekoho vanocni jidlo. U nas se delala tradicni rybi polevka, cerna omacka a kapr se salatem. Za dedy se jeste delaval kapr na cerno. Chlebicky jsme nedelali, vanocka, jablecny zavin a cukrovi se jedlo az vecer. Udelali jsme kompromis, mame 2 chody ale polevku hrachovou, pak kapra a lososa nebo jinou rybu, delame dva druhy salatu a brkasi.
Chlebíčky jsme take nedělali… ale dost lidí to tak má
O tom, že se dělá br. kaše čtu poprvé dnes
U nas manzel rybi polevka a kapr, br. salat.
Ja a decka vyvar, kureci mini rizky a br. salat.
Mam rada k salatu zampiony, takze si udelam i zampiony.
Vyrostla jsem v tom, ze kazdy ma co mu chutna. Takze stejne dopreju i sve rodine.
Nemam s tim problem.
Vyvar se dela a salat mame hotovy. Kureci naporcovane a nasolene. Rano vse obalim.
Krome obaleni a rybi polevky uz nemame co delat zitra.
@Venetia píše:
Myslím, že je to proto, že spousta dětí nemá salát ráda. My, od té doby, co mě synek zeblil (pardon) salátem přímo pod vánočním stromečkem, děláme dětem kaši taky.
Na snidani jsem pekla vanocku. Obed nikdy 24. nevarim. Chystam bud chlebicky nebo jednohubky. Maji na konferencaku cukrovi a ruzne mlsani (orisky, ovoce susene i cerstve). Dostatecny vyber. Do vecere hlady neodpadnou.
@IvaB píše:
Myslím, že je to proto, že spousta dětí nemá salát ráda. My, od té doby, co mě synek zeblil (pardon) salátem přímo pod vánočním stromečkem, děláme dětem kaši taky.
Moje zase nejedli rybu.. salat jim chutnal, i když pro změnu nejedli vajíčka… ale upravili jsme ho tak, aby chutnal všem
@Venetia píše:
Moje segra neji br. salat. Otec vzdy 24. mival a miva opekacky nebo ameriky. Salat az druhy den. Takze segra mivala s nim. Ja a mamka salat.
A kauza vinná klobása - ano, i my jsme z Královéhradeckého kraje, konkrétněji Podkrkonoší. Klobásy u nás prodává snad každý řetězec i každé řeznictví. A opravdu není klobása jako klobása. Třeba v Albertu mají hnusné polské, ty jsem koupila jednou a poté, co se na pánvi koupaly ve vodě, už nikdy. Vynikající mají v Lidlu nebo dva místní vyhlášení řezníci. A jak někdo psal, nejlepší je druhý den ráno studená ![]()
U nás tradiční kapří řízky a taky kousek přírodního lososa, salát, rybí polévka. Ráno asi jen nějaké ovoce, k obědu zbytek rizota z dneška. Chlebíčky neděláme, ač kvůli synovi večeříme tak ve čtyři. Večer přijde k chuti buď cukroví nebo zapomenutý kapr ze štědrovečerní večeře.
Všem hezké svátky! ![]()