Proč se dospělí neradují jako děti?

4009
10.12.18 22:54

Myslím, že je to tím, že ještě nemají „rozum“. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4071
10.12.18 22:56
@evill píše:
Myslím, že je to tím, že ještě nemají „rozum“. ;)

No mně můj syn přijde chytrý dost ! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
10.12.18 22:56

Protoze deti se raduji z materialnich veci za to dospely clovek se raduje spise ze zdravi stesti lasky a to jsou nehmotne veci proto tak nejasame v podstate asi nemame nad cim kdyz je to nehmotne ale v dusi jsme stastni ze to mame. Dite nad hrackama jasa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
10.12.18 23:00

Já se umím radovat z malickosti. Když mám radost dokáží i skákat a tleskat zcela upřímně a spontane. Manžel ž toho vždy nemůže. Je to f

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
10.12.18 23:10
@Mallorka píše:
Já se umím radovat z malickosti. Když mám radost dokáží i skákat a tleskat zcela upřímně a spontane. Manžel ž toho vždy nemůže. Je to f

Já taky :)
Myslím, že ti co to tak nemají se nechají příliš umlátit běžným životem. Zmizí z nich ta bezprostřednost, schopnost se radovat, být spontánní, jak kdyby jim utekl kus duše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
10.12.18 23:21

Protože děti nejsou tak zatížení starostmi, neřeší kolik co stálo, jak se ty peníze musí získat, povinnosti a odpovědnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
10.12.18 23:23

Také se upřímně raduju z pěkných zážitků, překvapení od partnera, z každého synova pokroku (vývojového) :) a znám víc takových lidí co umí mít radost z maličkostí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
10.12.18 23:46

Ja myslim, ze se moje dite naucilo radovat se ode me :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
11.12.18 00:11

Protože děti vnímají pouze tu „esenci“ situace nebo věci, které se radují a nejsou zatíženy dalšími souvislostmi. Dospělý člověk chtě-nechtě vnímá vše, tedy i pozitivní situace v kontextu svého života, zkušeností a veškerých informací, které má. Takže tu úplně prostou prvoplánovou, tedy (v nejpozitivnějším smyslu) „naivní“ radost podle mně umí jen děti. Ale samozřejmě, čím radostnější a/nebo bezstarostnější je člověk povahy, tím víc se tomu v dospělosti může přiblížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.18 00:19

Mají víc fantazie než starostí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.12.18 00:29

Já nevím… Přijde mi, že se teď umím radovat víc než, když jsem byla dítě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
11.12.18 01:15
@sediza píše:
Ráda bych znala Váš názor - proč se dospělí neradují jako děti?

Protože děti se radují spontánně a bezprostředně - nepřemýšlejí o dlouhodobých následcích. Neřeší, co ta která situace může přinést… co ji způsobilo.. jaké má skryté dopady, smysly… kdo si o nich co pomyslí, koho jak ovlivní… atd. atd. atd…

Jsou rovné, čisté, přímé… vidí a vnímají všechno, i to skryté (ať už světlo nebo tmu)… a dokud je život (nebo hůř, rodiče) nezkazí, jsou absolutně přesvědčeny, že dokážou, mohou a umějí naprosto všechno, pro co se rozhodnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
11.12.18 01:20

Asi proto že nejsou se svými dětmi vzhůru každých 10 minut v noci a neztratili ještě veškerou životní sílu (jako já)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
11.12.18 01:21

A jinak zřejmě proto, že dospělí dokážou lépe ovládat své emoce. Jak negativní tak pozitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22061
11.12.18 01:31
@Bábrdl píše:
Já nevím… Přijde mi, že se teď umím radovat víc než, když jsem byla dítě :think:

@ostatní, které psaly v tomto duchu…

Jenomže to už je jiné „radování se“.

Je to něco, co nevyplynulo z Tebe, z Tvé vlastní, původní, světem neovlivněné podstaty… právě naopak. UMÍŠ SE RADOVAT proto, že úmyslně chceš… proto, že ses toho v životě už hodně naučila… leccos jsi tady zažila, lecčíms prošla.

Ta ryzí nevinnost…, čistá, naivní, bezpříčinná a bezdůsledková radost ze života…přímý, čistý a elementárně jednoduchý pohled na svět… to patří jen dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí