Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@quickyq Tak Vánoce jsou svým způsobem hlavně komerce, takže stačí maličkosti a během roku, když nebudou přemrštěné ceny, se dá udělat taky radost ![]()
@neila píše:
@Maty1989 dárky za tisíce jsou magoření?
Pro mě jo, nač bych se měla „zbytečně“ rozšupovat, to si raději pak třeba zajedu na dovolenou a dám jen něco menšího na Vánoce. Toť názor za mne ![]()
@quickyq píše:
@neila Klasika, ne?
být magorem zrovna v tomhle mi nevadí
a nevadí mi ani to, že mám „magora“ i manžela
Jen nepobírám ten argument…
@Maty1989 píše:
Pro mě jo, nač bych se měla „zbytečně“ rozšupovat, to si raději pak třeba zajedu na dovolenou a dám jen něco menšího na Vánoce. Toť názor za mne
A co když na dovolenou jezdíme i tak? To tě fakt nenapadlo, že na tu dovolenou jezdíme i bez toho, aniž bych na Vánoce šetřila? Prostě nechápu, proč má někdo potřebu shazovat někoho, jen proto, že on dělá něco jinak… evidentně máme obě jiný rozpočet, nic špatného na tom není. Ale já bych si nikdy nedovolila kritizovat, jak někdo slaví Vánoce a co dává za dárky ![]()
@Maty1989 A napadlo tě, že někdo to má třeba tak, že si zajde i na dovolenou, i si dopřeje dražší dárky na Vánoce?
Proč to nazývat magořením… ![]()
@neila píše:
být magorem zrovna v tomhle mi nevadía nevadí mi ani to, že mám „magora“ i manžela
![]()
Jen nepobírám ten argument…
Jasný, já budu tedy za magora taky ráda
![]()
A já to chápu, tak je to přeci hrozně běžný jev, když napíšeš něco, co není úplně standardní tu na emiminu, kde se finance moc nenosí, tak jsi prostě magor, vychloubáš se apod. Při nejlepším schytáš tenhle argument - raději pojedu na dovolenou ![]()
@quickyq @neila Já neodsuzuju, to jsem rozhodně neřekla. Jen jsem tím chtěla říct, že u nás se za dárky tolik neutrácí a raději si prostě děláme radost přes rok
Byla otázka, kolik utratíme, tak jsem odpověděla, nikomu nenadávám, nebo něco…
@Maty1989 píše:
Myšleno to bylo tak, že nebudu magořit a kupovat dárky za tisíceVždy nakupujeme tak do 1000Kč vzájemně
Já jsem letos koupila něco dražšího, obvykle se taky vejdu do tisícovky. O penězích to není
. Já si například nepřeji nic, nemám žádné tajné přání.
@quickyq Tady šlo o slovní obrat, který si hold vykládáte jinak, než jsem myslela… Magoření je u mě jako prostě bum a honem nakupovat, já sem tam prostě něco koupím, dcerce jsme vzali po domluvě, co se nám líbilo a je. Prostě se oběcně u nás berou maličkosti, ne nic velikánskýho. To je vše, co jsem tím chtěla říct. Je mi jedno, kolik kdo utrácí a co kdo kupuje, ale pro mě Vánoce nejsou nic, kdy bych měla prostě běhat po obchodech a chodit ověnčená taškama, prostě prostě budou Vánoce ![]()
@Maty1989 píše:
@quickyq Tady šlo o slovní obrat, který si hold vykládáte jinak, než jsem myslela… Magoření je u mě jako prostě bum a honem nakupovat, já sem tam prostě něco koupím, dcerce jsme vzali po domluvě, co se nám líbilo a je. Prostě se oběcně u nás berou maličkosti, ne nic velikánskýho. To je vše, co jsem tím chtěla říct. Je mi jedno, kolik kdo utrácí a co kdo kupuje, ale pro mě Vánoce nejsou nic, kdy bych měla prostě běhat po obchodech a chodit ověnčená taškama, prostě prostě budou Vánoce
Ale proč nejsi schopná uznat, že to, že to někdo dělá jinak, neznamená automaticky špatně
Mimochodem, já taky neběhám po OC ověšená taškami, uhoněná apod., jen proto, že budou Vánoce ![]()
@BAZÁREK ANGIE píše:
Já jsem letos koupila něco dražšího, obvykle se taky vejdu do tisícovky. O penězích to není. Já si například nepřeji nic, nemám žádné tajné přání.
Tak to já už několik let nevím, co bych chtěla. Proto mě potěší cokoliv, někdy jsme třeba řekli, že by se nám hodilo něco do domácnosti - třeba odšťavňovač, tak se rodina složila, ale prostě mi stačí to, co dostanu. Když něco potřebuju, tak si to obvykle koupím sama. Třeba loni jsem dostala od manžela velkýho plyšovýho medvěda a bohatě mi to stačilo. Plus věci od lidí kolem. Já taky dávám třeba něco na sebe, nebo loni dostal sadu Tescoma nožů, protože je rád v kuchyni. A všichni jsme měli radost ![]()
@quickyq Jejda, cokoliv je mimo názory lidí, už se nás reje
Prostě nejsem typ, co litá celodenně po obchodech. Když to někdo dělá, tak dělá, což neříkám, že je špatně. Jen jsem řekla, že to já zrovna nedělám. A to je špatně, že to prostě nedělám? Lidi chodí po obchodech, tak chodí… Já je za to neodsuzuju…
@BAZÁREK ANGIE My třeba s mužem přes rok navzájem posloucháme, co kdo by chtěl, co by mu udělalo radost, ale prostě v danou chvíli si to nekoupí. A tak si to pořídíme… vím, že manžel miluje parfémy, a teď mu začal vonět jeden nový, tak jsem mu ho koupila. Já taky vždycky pod stromečkem tuším, s čím si na mě vzpomněl
O tom to pro nás je, o tom, že si ukazujeme, jak si navzájem nasloucháme, chceme si udělat radost… a to mi na tom tu radost dělá největší ![]()
@Maty1989 možná si to nijak špatně nemyslela, ale napsala si to dvojsmyslně…
já po obchodech teda běhám minimálně, miluji internet
![]()