Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@quickyq Já doufám, že toho druhého se dočkám. Nechci, aby dcera byla jedináček, mohlo by jí to být časem líto. A já chci taky ještě zažít těhotenství, jednou je málo
To ještě nic neni, my jsme šli ke tchýni, dceři byly tak 2 měsíce. Potkali jsme jejich sousedku, podotýkám, že dcera byla! celá! růžová, a pani se zeptala, jestli je to kluk nebo holka
No a když jí dám modré legíny s tygřím vzorem a k tomu šedé tričko, tak je to jasnej kluk
Přitom obličej mi přijde, že má vyloženě holčičí. Tak si člověk nevybere ![]()
@kacka52 Jojo, klasika… nepoznat holku/kluka
Já si taky nějak nechci připustit, že tohle by mělo být poslední těhotenství, takže to třetí je jasné ![]()
@quickyq Být to jen na mně, tak jdu taky do třetího úplně v klidu.Ale bude úspěch asi i to druhé. Uvidíme časem, třeba muž překvapí
Těhotenství samo o sobě mi extra nechybí, bylo mi špatně snad do 25 tt
A hlavně ten strach, aby vsěchno dopadlo dobře. Prý nejkrásnější období v životě
Zase to všechno stojí za to.Jak začne holka pořádně mluvit tak bude běhat za tátou, že chce bráchu nebo ségru a to by bylo, aby chlap odolal ![]()
@kacka52 @quickyq tak to já řeším přesně opačnou situaci
manžel by chtěl 3. třeba hned, a já se zdráhám
se mi nechce, musím přiznat
![]()
@neila Kde se takový chlapi hledaj?
My jsme ještě poměrně mladí,24 a 25,takže máme na druhé mraky časy. To jen já jsem chtěla nějaký kratší věkový rozdíl mezi dětma. A taky pracovně mi to přišlo výhodnější, teď být doma a pak rovnou nastoupit do pracovního tempa. Přijde mi to lepší než jít třeba na rok dva tři do práce a pak zas na mateřskou. Ale tak uvidíme, snad toho mého aspoň na ty dvě ukecám
Když jsem se ptala proč nechce dvě, tak samozřejmě si chce ještě užít trochu cestovat, nemuset tak šetřit a věnovat se první dceři. Vše chápu, ale pořád tajnem doufám, že časem zmoudří. Nejlepší argument proti byl, že nechce ve třiceti mít dvě děti
Třeba pak bude i to třetí, někdy před nástupem menopauzy
@kacka52
Můj muž je vůbec exemplář, co se týče dětí. 5 let zpět to byly haranti, koule na nohu, otravy a pod
A jednou když jsme byli na písákách, tak jsme se jen tak váleli u vody a kolem nás běhala děsně roztomilá holčika
Manžel na ni kouká, jsem čekala, kdy začne mektat, co ta malá furt opruzuje a z něj najednou vypadlo, že je roztomilá a že my bychom určitě měli ještě roztomilejší
a že je načase rodinu rozšířit, co si o tom myslím
jsem na něj vejrala jak puk, chvíli jsem zvažovala úžeh, ale zřejmě když viděl můj vyjevený obličej, tak doplnil, že už nad tím chvíli přemýšlí a že by dítě opravdu chtěl
A ještě jsme si jen vezli z porodnice prcka, už mlel o dalším
jsem ho málem vyhodila z auta, protože porod byl masakr, půl roku jsem nebyla schopna na další ani pomyslet
teď už měknu
Ale je fakt, že je báječný táta, i to dělá svoje. A protože mi je 35, tak moc času na rozmýšlení není. Řekla jsem mu tedy, že po dovolené se o tom pobavíme
Já mám teda první dcerku z předešlého vztahu, je jí 12 let, manžel si ji osvojil, takže v podstatě máme 2 děti, společně máme 20 měs. bobka ![]()
@neila To je krásný
U nás jsem teda dítě chtěla víc já, přítel to nechat spíš tak nějak šumět až to vyšumělo samo
Dceru zbožnǔje, táta je skvělý a nedal by ji.To,aby sám přišel s tím, že by chtěl dítě bych chtěla zažít taky.Asi i z toho důvodu ho do ničeho tlačit nechci.On je ze třech dětí, nejmladší je 9,takže si pamatuje, jak je dítě náročné. Museli jsme poměrně často hlídat a asi mu to utkvělo v paměti
Ze mě si po porodu dělala PA srandu, že za pár let se uvidíme zase. Těch pár minut po porodu jsem striktně řekla nikdy, až se smála. No a o pár dní později už jsem měla jiný názor, že teda klidně
Akorát toho chlapa jsem musela pomalu křísit jak to slyšel
Přitom máme dítě moc hodné. Dva zuby nevíme ani jak jí vyrostly. Teď jí rostou asi další, to se v noci víc budí, ale žádná hrůza. Sama si hraje celé dopoledne.No přímo poklad ![]()