Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych manželovi nejraději pořídila dárek, který opravdu chce, ale nikdy si ho sám nekoupí (+- 13 000), ale nemám na to, takže letos tak do 2000 ![]()
Ale příští rok šetřím a tu radost mu fakt udělám, ať je to magoření nebo ne ![]()
@quickyq píše:
Jasný, já budu tedy za magora taky ráda![]()
![]()
A já to chápu, tak je to přeci hrozně běžný jev, když napíšeš něco, co není úplně standardní tu na emiminu, kde se finance moc nenosí, tak jsi prostě magor, vychloubáš se apod. Při nejlepším schytáš tenhle argument - raději pojedu na dovolenou
Já chci být taky magooor
Ale nemám na to - ale přeju
Když na to někdo má, tak proč ne? Narozdíl od mojí sestry, která třeba kupuje manželovi a synovi dárky za cca 6000 každému, ale pak celý rok fňuká, jak žijí od výplaty k výplatě…
Mít takové prachy, že můžu dát bez omezování 15 tisíc na dárky pro manžela, tak je asi dám
Takto jsem ráda, že není kravaťák, takže mu udělám radost tričkem Pat a Mat (je to můj velký kutil), poukázkou do Hornbachu a prémiovým účtem na on-line hru ![]()
@Maty1989 píše:
Právě, že neBuď něco potřebuju a tak si to koupím (třeba mám málo tričet a fakt potřebuju další), nebo ani nekoukám na věci, co nepotřebuju
Takže třeba já kolikrát pro muže vždycky sama něco najdu - vím, co má rád (ideálně náčiní do kuchyně
), ale já nijak extra neřeknu, pač fakt sama nevím, co by se mi hodilo. Navíc mám raději překvapení, než čekání jen na to, co jsem si přála
Tak asi to jde, neříkám, že ne. My ale, když někde jsme, koukám se okolo sebe, do výlohy… řeknu, že ty hodinky jsou krásné a jdu dál. A když je za půl roku jako obrovské překvapení najdu pod stromečkem, je to krásný pocit, že vím, jak mě muž vnímá a poslouchá. Stejně, jako když tam najdu knížky, které chci a potřebuju k práci, a manžel vnímá, co mi ještě chybí, případně sleduje, co vyšlo nového v mém oboru a koupí mi to atd. ![]()
@BAZÁREK ANGIE píše:
Jj, já si také myslím, že letos bude opravdu překvapený a hlavně bude mít radost. Loni jsem v podstatě nevěděla co koupit, letos jsem se jak píšeš dívala a poslouchala a dárky jsou na světě. Co dostanu já opravdu netuším, ale radost bude tak jako tak.
Souhlasím!
Taky jsem přesvědčená, že manžel bude překvapený a bude mít radost. Já o dárcích, co dostanu, netuším. Jen vím o ponožkách, pletených. Bez nich by u nás nemohly být Vánoce, to musí dostat každý člen rodiny ![]()
@BAZÁREK ANGIE píše:
Já taky nereagovala na tvůj příspěvek, ale na Maty1989. Začínám hned ve výprodejích, pokud tam samozřejmě objevím něco úžasného. Zítra musím pomalu začít balit, jelikož popravdě ani nevím co vše tam pro dcerku mám
.
Dobrý, já viděla, že mě cituješ a reagovala
Už jsem unavenáááá…
@Maty1989 píše:Naše prďola dostane od nás asi maximálně 3 dárky, 2 už má, tak možná ještě něco dobereme, uvidíme, jinak samé praktické. Hlavně soubor her, začala už hrát pexeso, tak ať se vyžijeme celá rodina
Já to pro malou jako obvykle přehnala
. Ale tak co nezaujme posílám průběžně dál, už tak to tady máme v hračkárně
.
@JLP píše:
Já chci být taky magooorAle nemám na to - ale přeju
Když na to někdo má, tak proč ne? Narozdíl od mojí sestry, která třeba kupuje manželovi a synovi dárky za cca 6000 každému, ale pak celý rok fňuká, jak žijí od výplaty k výplatě…
Mít takové prachy, že můžu dát bez omezování 15 tisíc na dárky pro manžela, tak je asi dám
Takto jsem ráda, že není kravaťák, takže mu udělám radost tričkem Pat a Mat (je to můj velký kutil), poukázkou do Hornbachu a prémiovým účtem na on-line hru
Náhodou, ono to není o penězích, ale právě o tom, jak toho druhého znáš a víš, co mu vykouzlí úsměv, potěší, ať je to cokoli. Já vím, kde se muž pohybuje, co chce, co nosí, tak asi těžko koupím oblek v HM za 2tis. (příklad), či manžetové knoflíčky za tři stovky, co mu zreznou… protože vím, že bych mu radost neudělala, nechápal by… teď jsem si jistá, že bude mít opravdu velikou radost
A o tom to podle mého je. Ty taky znáš svého muže, takže víš, že prémiový účet mu udělá radost, a to je nejdůležitější!
![]()
Btw já chci poukázku do Hornbachu takyyy! Sakryš, potřebuju tam udělat nákup ![]()
@BAZÁREK ANGIE píše:
Já to pro malou jako obvykle přehnala. Ale tak co nezaujme posílám průběžně dál, už tak to tady máme v hračkárně
.
U nás totéž, já to přehnala loni, absolutně ho to nebavilo… skoro rok mu byl, první Vánoce. A letos teda tolik nepřeháním, ale on má po Vánocích v lednu narozeniny, tak to rozděluju hezky
![]()
@quickyq píše:
Tak asi to jde, neříkám, že ne. My ale, když někde jsme, koukám se okolo sebe, do výlohy… řeknu, že ty hodinky jsou krásné a jdu dál. A když je za půl roku jako obrovské překvapení najdu pod stromečkem, je to krásný pocit, že vím, jak mě muž vnímá a poslouchá. Stejně, jako když tam najdu knížky, které chci a potřebuju k práci, a manžel vnímá, co mi ještě chybí, případně sleduje, co vyšlo nového v mém oboru a koupí mi to atd.
Tak to u nás taky nefunguje, buď třeba muž řekne přímo, co by si přál, nebo neví a najdu prostě něco sama. Jinak většinou, když něco chce, tak to řekne před narozeninama třeba, nebo tak. Nemáme ani čas extra někde chodit, tak tím pádem ani nic neříká, jinak poslední dobou stejně vede domácnost, zahrada, atd. Kupujeme, co je potřeba a tak není čas kolikrát čekat na slavění, aby se mohlo něco dostat ![]()
Já nevím co koupit příteli, on neví co koupit mě, tak přemýšlím že si pořídíme něco společně, ale i to je těžké vymyslet.
Nejraději by jsme si udělali hezký večer a nedávali si nic, to bohužel nejde protože slavíme u našich a mamka by to snad i obrečela že jsme si nic nedali ![]()
@BAZÁREK ANGIE píše:
Já to pro malou jako obvykle přehnala. Ale tak co nezaujme posílám průběžně dál, už tak to tady máme v hračkárně
.
U nás ne, vždycky něco dáme pryč a jiné má nové, aby se to dorovnalo, případně zmenšilo, nevrství me ![]()
@Maty1989 píše:
U nás ne, vždycky něco dáme pryč a jiné má nové, aby se to dorovnalo, případně zmenšilo, nevrství me
To já taky dávám pryč, ale nestíhám…ještě před vánoci to musím znovu přebrat a něco odlifrovat zatím aspoň do sklepa, jinak se tam ty nové nevejdou.
@BAZÁREK ANGIE píše:
To já taky dávám pryč, ale nestíhám…ještě před vánoci to musím znovu přebrat a něco odlifrovat zatím aspoň do sklepa, jinak se tam ty nové nevejdou.
No právě, nebo vytáhnout starší a jiné schovat ![]()
@quickyq Mohla bych mít dotaz? Mám dceru skoro přesně o rok mladší, nyní je jí 10 a půl měsíce. Na Vánoce bude stejně stará jako Váš syn loni. Vnímal už nějak Vánoce? Jako myslím stromek, zaujala nějaká výzdoba? A kolik dárků jste pro něj měli? Pokud to není nějaká choulostivá informace. Trochu doufám, že dceru zaujme alespoň trhání papíru ![]()
@kacka52 je to přesně jak píšeš
„rozbalování“ dárků takhle malé děti uchvátí nejvíc
My měli loni stejně starého syna a kromě samotného papíru ho braly také stužky a takový ten praskací bublinkový vnitřek z notebooku, který dostala naše puberťanda
Takže no stress, opravdu to není potřeba hrotit, jeden - dva dárky úplně stačí, to malé z toho rozum nemá
Letos to už bude jiná, už teď máme pro něj asi 6 dárků a další 3 na cestě
![]()