Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kacka52 Na stromek. kouknul a nijak ho nebral, ale zjistil, ze muze otrhavat koule…tak to delal…a darku mel snad tricet, stacily tri…bohate, prvni dve, tri hracky. vyhraly, s ostatnimi si hral a seznamoval az do narozenin v lednu. Jednak byl maly, a jednak toho proste bylo moc. Letos mam pulku…
No a papir…Matyho to bavilo trochu, ale zase nijak zvlast.Ted se ale rehni, kdyz ho roztrhne a vybali darek ![]()
@neila Souhlas,u nas fakt prvni dva tri darky a vic nezajem…no, loni jsem to silene prepiskla, coz uz neudelam.
@neila @quickyq Moc děkuji za odpovědi. Mám pro dceru chodítko/kočárek,2 sady duplo pro batolata, vkládačku a od našich dostane ještě jedno duplo a nějaká leporela. Nedostane všechno najednou teda, na štědrý den jen od nás. Já jsem měla ještě strach, aby toho chudák neměla málo
Hned 14 dní po vánocích má narozeniny.To mám v plánu od nás 2 dárky a zbytek jestli daruje rodina
Jak dceru znám, tak beztak roztrhá jeden dárek, koukne, hodí za sebe, možná zkusí ještě jeden a pak se odebere otevírat skříňky v kuchyni a zkoumat odpadkový koš, případně terorizovat našeho psa ![]()
@kacka52 Asi tak nejak…tohle je idealni…a klidne i nejaky darek nechat na druhy den rano…a od vasich pozdeji…jo, to je fakt nejlepsi ![]()
@quickyq Pokud uvidíme, že už jí dárky neberou, tak zbytek přesně schováme na ráno a další dny. Musím se ale přiznat, že nemuset šetřit na svatbu, tak toho nakoupím taky mraky
Při projíždění netu vždycky narazím na něco, co „nutně“ musíme mít doma
Aspoň mám seznam na narozeniny, pokud si rodina nebude vědět rady ![]()
@kacka52 Tak to presne bylo loni se mnou. A fakt to byla blbost. Tohle, co jsi popsala, je vazne. ideal ![]()
@quickyq Děkuju moc, zatím z toho stejně má prd rozum. Další roky bude příležitost na vyřádění dost a dost
To má jen člověk pocit, že to jsou první Vánoce a musí tam být hromady dárků
@kacka52 No presne…ale na synovi vidim, ze jeste ani letos to neni uplne ono…od pristiho roku ale budu moct urcite radit, to se uz budou Vanoce prozivat ![]()
@quickyq souhlasím, taky mám pocit, že malý nebude juchat z počtu dárků, spíš si najde něco, co ho zaujme a chvíli to poctí svým zájmem
a pak přesně jak napsala @kacka52 odebere se na pravidelnou kontrolu kuchyňských skříněk a šuplíků
Kačko, myslím, že dárků máš dost, určitě se malé budou líbit a něco ji zaujme
Z loňských vánočních dárků jsme poslední vytáhli v létě, takže asi tak…
Koupila jsem mu 6ovocných stromů které už ale dostal v říjnu. Pod stromkem teda bude mít trika, tepláky, dal. známku, a řetěz a lištu na motorovku
Zakladatelce se omlouvám, že jsem jí trochu zaplevelila diskuzi
@neila @quickyq holky moc děkuji za vaše zkušenosti. Naštěstí mě rozbalování taky baví, když to malou nezaujme
Ještě musíme celé svátky chránit stromek, jinak padne za vlast
I když z toho ještě nemá rozum, tak se stejně moc těším na ty první společný Vánoce ![]()
@kacka52 No, já původně nakoupila nádherné ozdoby apod., a jak tak sleduju syna-destruktora, rozhodla jsem se pro staročeské vánoce - na strom nasuším plátky pomerančů, dám mašličku, zavěsím. Udělám ozdoby z látky, ušiju, vycpu, zase mašle a na strom. Pár koulí, to jo, ale nebudu to přehánět. Látkové mašle, světýlka, a napeču perníčky na stromek… a to je celé, protože dítě tomu dá zabrat ![]()
Jak ho sleduju poslední dobou, tipuju, že ještě před rozdáváním dárků bude strom ležet na zemi
Tak ať mi to tolik nevadí
A to ho určitě budeme mít zase přivázaný… znám své dítě ![]()
@quickyq To je taky dobrej likvidátor
Já mám zásadně koule plastový, pár slaměných ozdob a taky perníčky. Ty musíme dát kvůli psovi, naučil se je krást takovým stylem, že se nepohne ani větvička
O tom přivázání bych možná taky měla přemýšlet, bude to asi bezpečnější
My máme teda dítě zatím poslušné. Když chce likvidovat odpadkový koš, tak na ní udělám nenene, skříňku zavře a odchází
Třeba to bude fungovat i na stromek ![]()
@kacka52 Hmm, my máme plastový taky… některé. ALE moje dítě je vyhrabalo v krabici, a odtrhalo ty „šťopky“, za které drží háček a dají se na stromeček. Mazec, půlka koulí zničená. A nové ničit nenechám
Takže budou sice krémovo-bílo-zlaté Vánoce, ALE přizpůsobené klukovi. Nevím, co budu dělat za dva roky - dva kluci, to mě švihne ![]()
@quickyq No má to výhodu, zjistili jste, že syn je velice manuálně zručný
Aspoň mám zhruba představu, co nás asi tak může čekat příští rok. Stromek ležící, koule nikde, perníčky snědené
Už máte jistotu druhého kluka? No co, třeba to bude hodný andílek
![]()