Vánoční dárky 2025

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5657
3.11.25 22:46

Tak my už máme jeden rodinný dárek vybraný :srdce:
Ke konci října nám zemřel kocour. Byl to parťák, byl s námi od začátku vztahu s manželem, prožil všechny naše velké milníky. Syn po něm teskní, pláče. Slíbili jsme mu, že zkusíme napsat Ježíškovi o novou kočičku. V neděli jsme se byli podívat, byla to láska na první pohled :hug: Takže na Mikuláše si dovezeme předčasný dárek, už se moc těšíme :dance: :srdce:

Jinak mám už přes měsíc ve skříni trenky pro manžela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9020
3.11.25 22:50
@Cullenova píše: Více

To bude krásně veselo. Chlupaté miminko. Trochu závist :oops:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
3.11.25 22:58
@Kelsey1 píše: Více

Upřímně… chlupaté nebude :mrgreen: Manžel má celý život vysněného sphynxe, tak jdeme do něj :D :srdce:
Ten, co odešel za duhový most, byl ragdoll. Tu rasu milujeme, jsou to úžasní medvídci, ale nejsme ještě dost psychicky otrkaní, abychom teď zvládli dalšího. Bezsrstku jsme chtěli pořídit ještě k ragdollovi, ale bohužel jsme to nestihli, tak si říkáme, že teď je asi ten správný čas :srdce: Alespoň nebudeme mít pocit, že je to náhrada. Ragdollka pořídíme třeba za rok, za dva, až to budeme cítit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9020
3.11.25 23:10

@Cullenova nám umřel dva roky zpět Briťák. Taky na něj stále myslíme. Byl to mazel celé rodiny. Chytrý. Letos jsme měli kompletně dušičky o týden dřív. Už minulý týden. Na dušičky přišel muž, že mu zas koupil svíčku ve skle. Máme doma další dva. Jeden je vyloženě nás dvou mazánek. Kočka nás ve svém domě ignoruje. My ji můžeme dát maximálně jídlo. Ona se baví jen s dětskými kamarády. Bez nich ani krok. Když je nevidí, tak huláká, kde jsou. Těch bez chlupů se bojím :lol:. Nevím proč. Ale nikdy jsem je nehladila. Ať dělá radost :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
3.11.25 23:24

To je moc hezké, i když mě úmrtí moc mrzí :srdce: Jak dlouho jste kocoura měli? Jsem zvědavá, kdy to přebolí nás…
Já jsem si sphynxe taky hladila poprvé o víkendu, je to boží :mrgreen: Na fotkách vypadají, že mají velké uši a vražedný výraz, překvapilo mě, že to tak v reálu vůbec není :D Tohle plemeno buď miluješ nebo nesnášíš :mrgreen: :srdce: Po několika letech plných chlupů to bude příjemná změna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9020
3.11.25 23:35

@Cullenova 9 let. Zničeho nic nám onemocněl. Doktorka se ho snažila zachránit. Ale bylo to jen udržování. On byl nejvíc závislý na starší dceři. Ta byla jeho vrba. Byla tehdy na prázdninách. Vrátila se nejbližším vlakem. Ještě den spolu strávili. Vypadalo, že okřál, že se zlepšuje, když se vrátila. Druhý den ji umřel na klíně. Po smrti zežloutnul. Doktorka říkala, že to byl kočičí koronavirus. To se prý nedá vyléčit. Jen udržovat. Nevíme, kde to chytil. Byl domácí a ven chodil jen na terasu. Nikde se netoulal nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
3.11.25 23:48

Taky se chtěl rozloučit :,( :srdce: U nás to bylo hodně podobně. Večer byl ještě ok a druhý den ráno už nechtěl jíst, vypovídaly mu nohy. Letěli jsme na vet, tam ho doktor viděl a řekl, že na 99 % zemře. Dostal infuzi, vzali mu krev na rozbor, prý měl cukrovku a odcházela mu játra. Na kapačkách byl celý den, večer jsme si pro něj přijeli, byl lepší, chodil po bytě, brali jsme to jako znamení, že se z toho dostane. No jakmile kluci usnuli, začal chrčet a byla to konečná. Manžel ho jel uspat. Strašně naříkal, musel umírat ve strašných bolestech :( Prý byl ke konci taky úplně žlutý, skrz játra. Mrzí nás, že jsme to nepoznali dřív, měl jen sedm let, ale prý, že u koček se nemoc projeví až v tom nejhorším stádiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9020
3.11.25 23:59

Všechno je krásné. Jsou to božani. My nedáváme ty konce. Kdy se trápí a nedokážeme jim pomoct, přestože jim chceme dát modré z nebe. To je jediný důvod, proč jsem řekla, že pak už asi žádné další zvíře doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39682
4.11.25 08:53

Ty odchody mazlíčků jsou tam smutný, zvl. když je člověk má jako parťáky, členy rodiny, já jako pejskař jsem ale měla i micinu, 17 let, vždy mi našla mé bolavé místo a na něm si lehla do klubíčka. :srdce:

@Kelsey1 My ji můžeme dát maximálně jídlo. Ona se baví jen s dětskými kamarády. Bez nich ani krok. Když je nevidí, tak huláká, kde jsou. ;)

To jsi mi připomněla video, co jsem nedávno našla, tam kočky doslova kolikrát zachraňují děti (na tom druhém záběru jak pohotově míca proskočila tím zábradlím, až mi to vehnalo slzy do očí), úžasný, :* koukněte.

https://www.youtube.com/…/cOdG4D4B3c4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11597
4.11.25 16:29

Mě teď napadl jeden dárek, kterým byste mohli potěšit své nejbližší: dejte jim kontakt na mě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jsem zadarmo, ušetřím při nákupech docela dost peněz a přináším radost po celý rok. Napadlo mě, že bych si příští rok nechal vyrobit 100 figurek vozíčkáře pro mé nejvěrnější fanoušky, trochu by se kinklal dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
5.11.25 08:36

@Alice335 ja taky kupovala drobnosti ale si vemte že jedna krabice blby panáček pro 1 dítě a 500 a když je v rodině dost dětí to naskáče :/ máme v rodině 9 kluku z toho jsou 2 dvojčata miminka ale zbytek od 4 let do 10 :/ a teď jede ten minecraft a když vemu jen krabičku nečeho malého za 500 kc no a pro 7 dětí už je to 3500 a to tam nejsou dospělý, a to ještě naše mála a chlap a z obouch stran rodiče a bráchové :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.25 16:44

@Najmonova2626 Proto jsme úspěšně tohle obdarovávání širší rodiny a dětí zrušili. Co se sejde širší rodina, obdarujeme jen babičku a ta myslím strčí každýmu nějaký peníz a je to. Protože to bylo na podělání, už tak nás je jak psů, nemyslím jen finančně, ale taky kvanta krámů, času, atd. Co si budem, i ta zcela nejbližší rodina bývá kvantum lidí, pokud někdo není vlk samotář či sirota. Nejradši bych u nás to dárkovací embargo ještě rozšířila více, ale to se u nás s úspěchem nesetká, tak se snažím aspoň vymýšlet smysluplně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21080
5.11.25 20:49

My uspali kočku v únoru. Bylo jí deset, rakovina mléčných žláz a operace jí dala jen dalších 6 měsíců. Veterinářka říkala, že okolo deseti kočka buďto odejde nebo žije do vysokého věku. A taky, že nádory u psů jsou padesát na padesát ale u koček z devadesáti procent zhoubný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
5.11.25 21:06
@KalamityJohn píše: Více

Tak to nase mela kliku, jestli byl zhoubny nevim, nenechala jsem to zjistovat, ale uz je to 3 roky od opetace a zatim dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21080
5.11.25 21:17
@j.a.n.i1 píše: Více

Taky koťata mají vliv, kočka co koťata neměla má lepší šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný