Vánoční trhy s dětmi bez auta

s j
633
13.10.24 22:46

Vánoční trhy s dětmi bez auta

Ahoj holky, vím že je ještě brzo. Ale já už dělám vánoční velký úklid a přece jen měsíc a půl už uteče a máme tu adventní svátky. Bydlíme v Havířově a chci se zeptat kam v prosinci s dětmi aby jsme si atmosku co nejvíce užili ale zase moc neutratili. Rozpočet je bohužel omezeny. Nejvíc mě to láká do Olomouce (tam už jsme byli dvakrát, naposledy vloni), ale co uvažuji poprvé i do Prahy. V životě jsem tam nebyla, ale uvažuji jak? RegioJet vychází jen cesta tam i zpět dva tisice a to je hodně. Mám dvouletou a desetiletou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18707
13.10.24 22:59

@s j hele tady je to mumraj a zas tak super mi to neprijde. Já mám rada Drážďany. Co třeba Katowice? Krakow nebo Wroclaw? To mate bliz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18707
13.10.24 23:00

@smile_xxx taky pravda. Na staromak zásadně v neděli večer. To jsou všichni unavení, je poloprazdno a turisti v letadlech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
13.10.24 23:05

Taky jsem chtěla napsat Polsko. Tam bych navštívila trhy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
@s j píše: Více

Jestli nechceš moc utratit, tak na Staromák nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1177

Praha je vcelku fajn na tu predvanocni atmosferu, ale tyjo, jet pres celou republiku na otocku? To by se mi nechtelo…a zas vsechno drahy, zejmena pred Vanoci. Taky kdyz jedes poprve, tak je to takovy jak z rychliku a nevim, to uz bych sem radsi jela mimo sezonu (listopad, unor) a prespala a videla vic veci. Na tvem miste bych spis volila Polsko. Nebo Brno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
13.10.24 23:08

Jinak my zatím myslíme na Vánoce jen přes cukroví. Manžel teď litá do Německa pracovně a bude nějakou dobu. Tak jsem mu diktovala, co chci, ať doveze na pečení. Jestli to teda projde v kufru na letišti. Se uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5062
13.10.24 23:11

Řekla bych, že Praha za tu cestu nestojí. Všude hromada turistů, draho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
13.10.24 23:11

@s j víkendová skupinová jízdenka od ČD je za 899 ;) ale zase o víkendu jsou vánoční trhy kdekoliv naprosto šíleně přelidněný.

• Citovat
  • Upravit
22048
13.10.24 23:19

Dvouletou do Prahy na otočku, to nevím, jak to zvládne. Ať nemáš po umorné cestě otravené, unavené dítě, které z celé Prahy stejně nebude nic mít a vy s ní.
Spíš bych brala něco blíž, nevím, zda je něco v Ostravě, jinak Brno bývá hezké a na více místech a od vás i Polsko nebo Slovensko.
Jinak v každém větším městě ve vašem okolí nejspíš trhy budou. Ve věku, jakém jsou tvé děti, si myslím, že to pro ně bude dostačující, zvláště, když vybereš termín, kdy budou i nějaké doprovodné akce, vánoční dílna, koncerty, slet andělů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77226
13.10.24 23:28
@Snorlaxik píše: Více

tam i nazpět je to 899? a ještě - dvouletá ve vlaku neplatí, teda v ČD neplatí, v jiných nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13775
13.10.24 23:30

Tak na otočku na vánoční trhy do Prahy bych opravdu nejela. To není žádné vánoční užívání. A levné to nebude 100%. Na Staromák nechodím na trhy ani jako Pražák bydlící blízko. Jsou tam jen tisíce turistů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77226
13.10.24 23:34
@AnastazieB píše: Více

levné vánoční trhy je oxymoron :mrgreen: :mrgreen:
nejen ta cesta, ale všechny ty pochutiny a lákadla jsou drahé až předražené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77226
13.10.24 23:47
@s j píše: Více

no na otočku Praha z Havířova ještě s malými dětmi mi přijde jako nesmysl, jak dlouho ten RegioJet jede? vyjedete za svítání a ve 3 odpoledne nazpět? abyste nějak rozumně dorazili domů, dvouletá ti zřejmě ve vlaku usne, ale i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.