Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Nevím, kde jsi vyčetla, že já preferuji volno výchovu… Já jen nestrasim dítě vařečkouspíš jsem toto téma založila za účelem zjistit, jak často se tato hrozba používá. Jinak její dcerka je dost agresivní, ostatní děti na hřišti bouchá a maminka to omlouvá, že dělá malá. Když jsem našemu dítěti, po tom co ho bouchla, řekla, ať ji udělá tyty, tak maminka přiletěla a že prý dcerka dělala malá jen se netrefila, jenže ona se takhle netrefí dost často
Tak kdyby mi to tolik vadilo a maminka by nebyla ochotna či schopna si své dítě uhlídat, prostě bych s ní na to hřiště s nima nechodila ![]()
Jo je to normálni. Pokud holčička nemá po těle modřiny od surového bití, tak na tom nic nevidím. Dokonce mi to přijde vtipné.
@Nora4 píše:
prosím tě, nechápejte to zle, ale přijdeš mi hrozně přecitlivělá.. pohrození vařekou, nějaké plácnutí sotva odlišitelné od malá, já ti nevím, ale takové věci vůbec neregistruju a neřeším a moje děcka by si asi ani nevšimly, že je někdo pohladil/plácl
Vařečku bych neřešila, je mi jedno, jak si kdo straší děti. Ale placat/bouchat dítě si nenechám. Zvlášť, když to tomu našemu evidentně vadí a choulí se kvůli tomu ke mě. Nebylo to jen jednou.
@Nora4 píše:
ale píšeš, že kamarádka tvrdí, že její dcera dělá malá a ona své dítě zná lépe než ty, tak bych prostě svému dítěti řekla, že holčička chtěla udělat malá a neumí to ještě dobře a je, nemůžeš se přece rozhodnout, že ty to považuješ za plácanec, tak té její malé vyhubuješ, třeba to opravdu myslí dobře, jsou to batolata
Když to mému dítěti vadí a je jedno zda tím myslela malá nebo něco jiného, tak snad může dát najevo, že se mu to nelíbí slovem tyty. Na tom nevidím nic špatného.
@Nora4 píše:
kdyby tvoje holčička pohladila kamarádku a ta se ohradila a udělala na ni tyty, nevadilo by ti to, že to tvoje malá nechápe? myslím, že jsi to celé měla říct své kamarádce a ne nám tady, říct jí, co ti vadí a domluvit se, jak to uděláte, abyste byly obě spokojené, já bych to svým kamarádkám klidně řekla a dohodla se s nimi, jak to vyřešíme, aby holky byly obě v pohodě
Moje holčička umí udělat malá, ne že někoho plácá. Kamarádce jsem to říkala a ona si jede sporad svojí, dělá malá a je chyba v mém dítěti, že se neumí bránit. A když řekne tyty je to špatně. ![]()
@Anonymní píše:
Nevím, kde jsi vyčetla, že já preferuji volno výchovu… Já jen nestrasim dítě vařečkouspíš jsem toto téma založila za účelem zjistit, jak často se tato hrozba používá. Jinak její dcerka je dost agresivní, ostatní děti na hřišti bouchá a maminka to omlouvá, že dělá malá. Když jsem našemu dítěti, po tom co ho bouchla, řekla, ať ji udělá tyty, tak maminka přiletěla a že prý dcerka dělala malá jen se netrefila, jenže ona se takhle netrefí dost často
Jo tak tyhle omlouvající maminky taky znám. Jednu mám v rodině a teda upřímně řikám - je to peklo. Buď ráda, že to v rodině nemáš.
Ségra je přesně tenhle typ. Její dítě podrazí mému nohu (očividně nasvál - viděli to všichni) a ségra buď dělá, že to nevidí a nebo řekne „Jééj, ona chtěla zrovna kopnout do balónu a neuvědomila si, že takhle vystrčila nohu“ (jo a balón kdesi dva metry od ní)
Nebo jsou naše děti spolu na trampolíně, společně s těma malýma balonkama… její dcera do mé evideně čutla (a ještě s takovým surovým výrazem ve tváři) a ségra jí okřikne „Emmičkooo, nekopej ( a teď jí to došlo )… do těch balónkůůů“
No všichni samozřejmě, včetně jííí samotné, viděli, že kopla do mého dítěte. Ale to ona nikdy nepřizná tak prostě takhle lže, sama sobě i všem okolo… a takových případů s ní je bžilion.
Co si z toho to dítě vezme? Že mu všechno projde, maminka to vždycky okecá a zachrání, dítě může vše, protože maminka ho z toho vylže…
Hroznej příklad… ![]()
@FreeLady12 píše:
Jo tak tyhle omlouvající maminky taky znám. Jednu mám v rodině a teda upřímně řikám - je to peklo. Buď ráda, že to v rodině nemáš.Ségra je přesně tenhle typ. Její dítě podrazí mému nohu (očividně nasvál - viděli to všichni) a ségra buď dělá, že to nevidí a nebo řekne „Jééj, ona chtěla zrovna kopnout do balónu a neuvědomila si, že takhle vystrčila nohu“ (jo a balón kdesi dva metry od ní)
Nebo jsou naše děti spolu na trampolíně, společně s těma malýma balonkama… její dcera do mé evideně čutla (a ještě s takovým surovým výrazem ve tváři) a ségra jí okřikne „Emmičkooo, nekopej ( a teď jí to došlo )… do těch balónkůůů“
Co si z toho to dítě vezme? Že mu všechno projde, maminka to vždycky okecá a zachrání, dítě může vše, protože maminka ho z toho vylže…No všichni samozřejmě, včetně jííí samotné, viděli, že kopla do mého dítěte. Ale to ona nikdy nepřizná tak prostě takhle lže, sama sobě i všem okolo… a takových případů s ní je bžilion.
Hroznej příklad…
Jo v rodině tohle naštěstí nemáme. Všichni a to včetně švagrové a tchýně, kde tedy občas nějaké rozepře máme, tak tohle vážně všichni ctí - neubližujeme si, a pokud něco myslíme jinak než vyznělo, tak když umí mluvit tak to vysvětlí a když ještě ne, tak to poznáme z celkového chování. No s tou maminkou se už naštěstí moc nevidame. A máme klid, na hřištích často potkáváme lidí podobného ražení jako jsme my.