Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jenže Amálií a Emilií je…
Pajo: Je to tvoje vysněné miminko, však pojmenuj, jak chceš ty. ![]()
K českému příjmení bych zvolila české jméno, takže buď jen ANNA, nebo netrediční české a pěkné je BĚLA. AMÁLIE je též pěkné, jak tu někdo psal. Mě se třeba líbí ještě Anežka nebo Vendulka.
PajaDee píše:Kallkapa píše:No Amálka zní taky krásně, to je faktnevsik píše:Zrovna jsem chtěla napsat, že mě k tomu příjmení ještě napadala Emílie
třeba se mi ještě strašně moooooooc líbí Amálieje to nádherný český ,starý jméno a přitom zní už hodně mezikontinentálně. Amálie Dočkalová…to mi přijde hezý. Moc jich asi taky není-neznám osobně žádnou a zdrobněle to jde taky krásně-amy,amálka,amina (pučálkovic
) jako malá holka Amálka,jako dospělá žena Amálie…
to je dost podobné
ale Emílie néé
![]()
![]()
Mám neteř Emily
Babička jí říká Emilko
Mě se jméno moc líbí ![]()
jo Amálie je nádherný jméno… taky jsem nad tim přemýšlela ale je fakt že amálek je hodně…
Flyingfrog píše:
Jenže Amálií a Emilií je…Pajo: Je to tvoje vysněné miminko, však pojmenuj, jak chceš ty.
Jasně, že jí pojmenuje jak chce ale ptala se na návrhy a názory né? ![]()
mě se Annabel libí moc,ale co mi strašně krásně zní je již zminovana Valerie.to k vašemu příjmení jde fakt pěkně.znamá ma dvojčatka verunku a viktorku a je to moc hezky tak bych se ty podoby vubec nebala.vali -viki
myslim,že dobry
já bych další holku kliďánko měla Amálku ale to doma opravdu nedopadlo
takže to bude Ela aby byly holky hezky zaměnitelné
ema-ela… ale manžel stejnak říká že další bude kluk takže co řeším,že?
amálku ani emilku neznám,ani nevím o holkám co by je měli ovšem jména to jsou krásná-amálka teda víc! a známý teď chtěli holčičku pojmenovat Antonie
což ale šlo hodně jejich příjmení,tam už bych hodně rozhodovala jestli jo bo ne.
každopádně,ať se jmenuje podle tvého přání,hlavně ať je zdravá a spokojená ![]()
PajaDee píše:liliannoel píše:Valérie e mi taky líbí, ale máme už doma Viktorku a nějak nevím, když bych volala Viki a Vali, víš, jako že to zní strašně podobně
nečetla sem předchozí ale k vašemu příjmení se mi toto jméno vubec nelíbí. ale co mě napadlo hned po přečtení příjmení tak byla Valérie Dočkalová… to se mi líbí a zní fajn… a neni to tak časté jméno, přesto vypadá alespon trochu česky.:):)
Valérie se mi líbí
Jméno Anabell je nic moc k vašemu příjmení.
nebo Barbora je krásný jméno, Karolína Dočkalová, Adriana Dočkalová, Mariana Dočkalová, už nevim ale Vaerie se mi k tomu rpostě líbí nejvíc:D ale stejně k tomuto příjmení se hodí spíš klasika česká:) Lucie, Barbora, Tereza,…:)
MUFICE píše:PajaDee píše:Valérie se mi líbíliliannoel píše:Valérie e mi taky líbí, ale máme už doma Viktorku a nějak nevím, když bych volala Viki a Vali, víš, jako že to zní strašně podobně
nečetla sem předchozí ale k vašemu příjmení se mi toto jméno vubec nelíbí. ale co mě napadlo hned po přečtení příjmení tak byla Valérie Dočkalová… to se mi líbí a zní fajn… a neni to tak časté jméno, přesto vypadá alespon trochu česky.:):)Jméno Anabell je nic moc k vašemu příjmení.
hlavně Anabel je náká ta značka těch panenek ne?:D
Vendulka je taky krásný, to je pravda, v mé generaci jich znám moooc ale v generaci našich miminek žádnou
. Sakriš a ta Valerie zní taky strašně krásně a manželovi se to taky líbí
a to je co říct, protože on řekl, že to bude kluk a když holka, bude se za trest jemnovat Irena
. Nevím proč Irena, ale proste chtěl kluka. A když srovnám Valérie a Annabel tak Vali je rozhodně krásnější
děkuju maminky za rady, ještě že vás mám ![]()
PajaDee píše:
Vendulka je taky krásný, to je pravda, v mé generaci jich znám moooc ale v generaci našich miminek žádnou. Sakriš a ta Valerie zní taky strašně krásně a manželovi se to taky líbí
a to je co říct, protože on řekl, že to bude kluk a když holka, bude se za trest jemnovat Irena
. Nevím proč Irena, ale proste chtěl kluka. A když srovnám Valérie a Annabel tak Vali je rozhodně krásnější
děkuju maminky za rady, ještě že vás mám
nu tak sem ráda že se Valí líbi:D fakt to bylo první co mě napadlo při pohledu na vaše příjmení:):) tak držim palečky:D
ahoj, můj favorit byla Anastázie-tohle jméno se hodně dávalo ve 30.tých letech v současnosti jich je v čr kolem tisícovky. to neprošlo, tak máme Amálii po babičce,když zlobí je to Amálice,Amáloš,Amálium
ale Anastázie je kouzelná-má hrozně podob Anna-Nasťa-Stázička. Někdy mě mrzí, že jsem si nepostavila hlavu a neprosadila to ![]()
Jméno: ‚Amálie‘, počet výskytů 2533 v celé ČR
Jméno: ‚Valérie‘, počet výskytů 1157 v celé ČR
jen tak pro zajímavost:)