Váš názor na smrt - máte z ní strach?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
ahoj.pry to slo rychle.ja nic nevedela az doted (stalo se pred 8 mesici), napsala mi jina byvala spoluzacka, a vim to od ni…no, jsem „trochu“ v soku. nechci tu zverejnovat svuj vek, ale tolik to jeste neni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa diky, jsi hodna, ze me ctes a odpovidas.ale ja se jdu radsi napit neceho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takze abych to shrnula, nemam strach z vlastni smrti, jak jsem psala na prvni strane, ale ze smrti mych blizkych, to ano ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajímavé téma:) Poslední dobou strach ze smrti nemám.. vše beru jak přichází a věřím v osud. Věřím zároveň i v to, že tělo je jen hmota oživená duší.. umírá jen tělo, duše zůstává věčná a obsadí zase nové tělo. Věřím i tomu, že když umře např. malé miminko u porodu nebo během těhotenství, že je to prostě tím, že pro něj není duše… Toť můj názor:)
- Citovat
- Upravit
Ahoj, o me smrti jsem zacala premyslet kdyz se mi narodila dcera. Myslela jsem na to, co by s malou bylo kdybych umrela, ze jeji tata by se o ni nepostaral, ze by jinechal sve matce… no byla jsem z toho docela i mimo… posledni dobou se cim dal vic bojim spis smrti mych nejblizsis. Strach mam spis z dlouhe a bolestive nemoci a ze stari. Z nemoci proto, ze jsme meli tatku trpiciho rakovinou doma a doma i umrel jak si to pral. Pro toho cloveka je to vazne utrpeni ty bolesti…Kdyz vidim kolem sebe duchodce, kteri sotva unesou tasku s nakupem, dlouho prechazi silnici, ohnuta zada,… z toho mam strach…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I ja si myslim, ze duse je vecna, ze po smrti neco je. Nektere zazitky me o tom presvedcily, zeneco byt musi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Laaja Moji babičce jo. Bylo ji 95 let. Ale i tak to pro nás bylo smutné, ale zdaleka ne tak, jak když jsem přišla o bratra. Bojím se moc smrti blízkých a budu věřit, že se mých blízkých už zdaleka vyhne. Jinak k tématní otázce. Ano věřím, že něco po smrti je. Věřím ve více světů v jiných dimenzích. Nějak by mě nenapadlo, že najednou nikdy nic není. Momentálně čtu knihu,,Tibetská kniha mrtvých" Ta mi toho hodně objasňuje. Ale každý národ, každé náboženství to má jinak, když se to zhrne, ve finále je to vlastně všude stejné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@juchinka Na tuto knihu se taky chystám, nevíš, jestli se dá stáhnout v PDF? Taky se o toto téma hodně zajímám a přečetla jsem spousty knih, např. od Monroa, Moodyho, Petersona, atd… zajímavý je, že jsem o tato témata začala intenzivně zajímat cca 4 měsíce před maminčiným odchodem a tím pádem mi to hodně pomohlo s mamčiným odchodem více vyrovnat…
A taky souhlasím, že podstata všech náboženství je stejná, že jen lidi si to pak poupravovali podle sebe a tím vznikly rozdíly a různá náboženství…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za zajímavé komenty, je fajn si pročíst i názory ostatních.. Přeji pěkný den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A taky souhlasím, že podstata všech náboženství je stejná, že jen lidi si to pak poupravovali podle sebe a tím vznikly rozdíly a různá náboženství…
presne. skoda, ze tohle nedochazi vic lidem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pach nadcházející smrti… cítím ho téměř každou směnu a naučila jsem se setkání se smrtí nijak neprožívat, kdyby ano, musela bych se zbláznit. Je to tak trochu rutina ( jsem cynik ). Lidé prostě umírají a pro mnoho z nich je to vysvobození vzhledem k prognózám, které mají. Co je po smrti, to neví nikdo, musíme se nechat překvapit každý sám, až budeme na řadě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky. Pokud člověk zná ten největší příběh světa a přijme Ježíše Krista do svého srdce, nemusí se smrti bát. Skrze Něj byla poražena smrt. Doporučuji si přečíst Nový zákon nebo alespoň jedno z evangelií, např. Janovo…např. v Janovi 3, 16 je psáno: „Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něj věří nezahynul, ale měl život věčný“. Nebo Jan 5, 24: „Amen, amen, pravím Vám, kdo slyší mé slovo a věří tomu, který mě poslal, má život věčný a nepodléhá soudu, ale přešel již ze smrti do života.“ Každé koleno se jednou skloní před Bohem a pak záleží, jak se v životě rozhodnul, zda pro Boha nebo ne…a o tom tady ten život je. Holky tak ráda bych vám popsala, jaký je život s Ježíšem. Není to o chození do kostela, zpovědích, nesmyslném odříkávání růžence atd. jak si spousta lidí myslí. S Bohem, s Ježíšem Kristem můžete mít vztah, je to tak jednoduché a přitom se to tak složitě vysvětluje…obzvláště tady v ČR…a pár větami, ale pozvěte Ho do svého srdce a On už se Vám dá poznat, pošle Vám do cesty ty lidi, kteří Vám řeknou víc…Může totálně změnit Váš život, zahojit jakoukoli ránu…holky fakt…stojí to za to!
Kdybyste se chtěli dozvědět více, písněte mi, mohu Vám doporučit nějaký dobrý sbor (církev)ve vašem městě…a tam už by vám řekli víc a odpověděli na vše, co vás zajímá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit