Váš názor na smrt - máte z ní strach?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Váš názor na smrt - máte z ní strach?
Trochu ponuré téma, ale proč ne..
Zajímalo by mě jaký je Váš názor na smrt, zda po ní něco je, nebo vše končí. Bojíte se jí. Umíte si to představit?
Já tedy začnu. Smrti se bojím, protože si neumím představit definitivní konec, že už nikdy nebudu. Byla jsem vychovaná ve věřící rodině, ale v dospělosti na mě dopadla nějaká krize víry a teď jsem v tomhle směru „beznázorová“. Nevěřím tomu, že je někde něco, co se vyrovná současnému životu.
Tak a teď vy, jestli chcete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jsme na tom asi podobně. Někdy se bojím, někdy ne. Někdy si připouštím, že bude něco dál, někdy si říkám, že bude jen černo a nic.
Bojím se toho, že bude konec, nebudu se svými milovanými a oni tu budou beze mě. Doufám, že umřu bez bolestí a ve stáří
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nijak nad tím nepřemýšlím, jediný čeho se bojím je dlouhá, bolestivá smrt. Obtěžování okolí atd. proto bych chtěla aby byla povolena eutanazie, muž se škube a prý by mě nedokázal pomoct
já jemu klidně, a kdyby to bylo ofiko bylo by to lepší.
- Citovat
- Upravit
Své smrti se nebojím, bojím se smrti svých bližních zvláště manžela, dcery a kocoura, vím že to bude znít blbě ale moje kočka je jako moje dítě taktéž. o sebe se nebojím, spíš se bojím umírání až budu stará či nemocná, té bolesti. život po životě jsem si vždycky myslela že není, a jdou to jen výplody, ale poslední roky se mi stalo několik věcí které mě donutily se zamyslet že je něco mezi nebem a zemí, protože to prostě pozemské rozhodně není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smrti se bojí každý, i zvíře. Popravdě si myslím spíš, že nic není, nicméně ty energie které nám čas od času řádí v bytě mne trochu nahlodávají. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník
Můj děda byl učitel a když zemřel, tak poslala škola takový dopis nebo jak to nazvat a tam byl dobrý citát - Není smutné umřít, smutné je umřít někomu. To ten tvůj koment docela vystihuje a souhlas, od té doby, co mám dceru a není už mi 20 (a ani mým rodičům 40) o tom přemýšlím víc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My recyklujeme. Nicméně pokud se něčeho bojím, pak je to čas odchazeni z tohoto těla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@74paja to docela chapu, chtelo by si to nekam do supliku schovat posledni pomoc…a zaridit si to sam, kdyby uz ty konce byly osklivy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se bojím smrti nejvíc od doby co mám děti, že kdybych umřela kdo by se o ně postaral a jako duch bych je viděla jak je jim smutno a nemohla bych jim pomoci. Naštěstí na to myslím jen někdy obzvlášt když jedu ráno autem a je třeba mlha nebo sníh to mám vážně kolikrát strach.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebojím se vlastní smrti, bojím se smrti mých nejbližších…
a po smrti jestli něco je nebo ne?.. možná… nějak nad tím neuvažuju, děsí mě to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pidalina píše:
@martulkasloník
Můj děda byl učitel a když zemřel, tak poslala škola takový dopis nebo jak to nazvat a tam byl dobrý citát - Není smutné umřít, smutné je umřít někomu. To ten tvůj koment docela vystihuje a souhlas, od té doby, co mám dceru a není už mi 20 (a ani mým rodičům 40) o tom přemýšlím víc..
ten citát je moc pěkný a pravdivý. zrovna dneska jsem seděla na poště a byla tam paní kterou znám celý život, měla manžela a ten jí umřel, seděla tam byla taková smutná a ač je manžel mrtvý mnoho let pořád o něm mluvila(potkala tam totiž nějakou svou známou) v tu chvíli mi opět došlo jak těžké je někoho ztratit, já se přiznám že nemám ani tak nervy z toho že mi někdo umře(např. rodiče) ale co bude s jejich těly, neumím si přestavit ten pocit že leží někde v boxu, např. podstupují pitvu, že leží v rakvi atd. to mě děsí naprosto šíleně, víc než samotná ztráta té osoby. co se stane se mnou po smrti ale kupodivu vůbec nezajímá, sama jsem řekla manželovi ať mě klidně dá medikům na pitvu, je to jen tělo ale při předsstavě že pohřbívám manžela mě pocit toho že jeho tělo tam leží naprosto ničí a nevím jak to jednou zvládnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevěřím na nebe, peklo, převtělování a nic podobného…
Podle mě po smrti není nic ![]()
Takže smrti se až tak nebojím, ale jak už bylo psáno, občas mi projede hlavou obava, abych neumírala dlouho, v bolestech a aby se moje rodina nemusela dlouho trápit nějakým složitým a těžkým staráním se o mě. Prostě aby mi kleplo a byl pokoj ![]()
A co mám malýho, tak samozřejmě doufám, že to doklepu aspoň tak, abych ho vychovala a vypustila do světa ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebojím se. Neumím si představit, co je po smrti a jestli už dál nic není, co je to NIC..? Jak to vypadá? Tohle mě děsí víc než celá smrt. Hůř by mi asi bylo, kdybych já žila a kolem mě umírali lidi, co mám ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit