Vaše povolání a plat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.9.22 08:30

Prodavačka v nákupním centru, Brno, 30-35 000 hrubého. Je v tom vše, prémie, stravné, příplatky za víkendy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.22 08:35
@Anonymní píše:
92 t.bez odměn, ty tak 4 ročně. Státní úředník v uniformě.

A kolik let praxe a jaká tabulková třída? A docela by mě zajímala ta uniforma.

Podle tabulek na takový plat u HZS nedosáhne ani ředitel. :-)

Já mám 31500 hrubého.

(A jelikož kytky se tu střídají, tak třeba anonym B.)

• Citovat
  • Upravit
2506
29.9.22 08:51
@Anonymní píše:
Dokazes s 25tis. hrubeho mesicne vyjit? S najmem, pojistkama, poplatkama, s detma, jidlem apod..? Protoze ja teda ne :think:

Ale já netvrdím, že nízké nastavení platů není špatně. Ptám se, jaké máš řešení? Tady v čr se podporují dvě výrazné skupiny - nemakačenka a důchodci. Aby se podporovali zaměstnavatelé např. úlevami pro částečné úvazky si můžeme nechat zdát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1668
29.9.22 08:53

Moravskoslezský kraj, IT - plný home office 90 čistého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
29.9.22 10:45
@Coleta píše:
Jsem naprosto klidná, ale přijdeš mi, jak kdyby jsi spadla z Měsíce, sorry. Ano, zdá se mi to běžný plat. Tak to prostě reálně je, i když zde jsou pouze štíhlé, distingované milionářky. :mrgreen:

Beze srandy, ja na zacatku celkem vyvalila oci z tech nizkych platu. Pri dnesnich cenach vseho to je proste masakr. A nemyslim to vubec nijak zle, jen me to samotnou zaskocilo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14003
29.9.22 11:17
@DandátkoP píše:
Beze srandy, ja na zacatku celkem vyvalila oci z tech nizkych platu. Pri dnesnich cenach vseho to je proste masakr. A nemyslim to vubec nijak zle, jen me to samotnou zaskocilo. :mavam:

Jako sice se na emiminu běžně berou statisíce, ALE minimální mzda je 16 200 hrubého, průměrná mzda je 40100 hrubého a median 34100 hrubého, takže ty „nízké“ mzdy jsou realita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
29.9.22 11:25
@DandátkoP píše:
Beze srandy, ja na zacatku celkem vyvalila oci z tech nizkych platu. Pri dnesnich cenach vseho to je proste masakr. A nemyslim to vubec nijak zle, jen me to samotnou zaskocilo. :mavam:

Ja si zas říkala, že je tu konečně něco reálného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
29.9.22 11:25
@Pidulka1991 píše:
Jako sice se na emiminu běžně berou statisíce, ALE minimální mzda je 16 200 hrubého, průměrná mzda je 40100 hrubého a median 34100 hrubého, takže ty „nízké“ mzdy jsou realita

Asi jsem z bohatyho mesta no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7868
29.9.22 11:36
@DandátkoP píše:

Já sice beru nadprůměr, ale povědomí o tom, jaké jsou platy v regionech a na nižších pozicích teda ZEVRUBNÉ mám 8o To je jako bych měla být zaskočená tím, koho máme zrovna ve vládě… Když v té republice žiju, tak snad trochu tuším, ne…?

Příspěvek upraven 29.09.22 v 15:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24990
29.9.22 11:45
@Anonymní píše:
92 t.bez odměn, ty tak 4 ročně. Státní úředník v uniformě.
:lol: pokud nejsi plukovník na kraji (který asi nebude chodit na e-mimi :mrgreen: ) tak kecáš (běžně je to 40-70 hrubého po x letech…)
a odměny taky nesedí ( na takovém postu rozhodně nejsou 4tisíce za rok ;) )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10925
29.9.22 11:49
@vulpes píše:
Já sice veru nedprůměr, ale povědomí o tom, jaké jsou platy v regionech a na nižších pozicích teda ZEVRUBNÉ mám 8o To je jako bych měla být zaskočená tím, koho máme zrovna ve vládě… Když v té republice žiju, tak snad trochu tuším, ne…?

Super, tak ti tleskam, ses dobra. Proc vubec takovy diskuze vznikaj, kdyz kazdej ma mit povedomi. :)

Dal to rozebirat nebudu, od jisty doby jsem se rozhodla mit chladnou hlavu a utocny komentare nechat byt. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.22 11:56

Technolog - 31000 hrubého, úvazek 37,5 h, ranní, volné víkendy (muži na stejně pozici tak o 5000 víc), Manžel 25000 hrubého administrativa v angličtině + teda stravenky (z místa odchází). Morava. A teda když to tak vidím, říkala jsme si, kolik nevydělávám, no musím přehodnotit :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.22 12:05

Povolání: Nákupčí
Lokalita: Okolí Prahy
Vzdělání: Maturita
Plat: 46500 hrubého

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.9.22 12:35

Praha, Bc. titul, práce v odvětví historie, práce na 0,6 úvazek, 16 200 hrubého, možnosti HO, práce od 8-16:30, multisport karta, zdarma vstupy na památky, stravenky

• Citovat
  • Upravit
2506
29.9.22 12:36
@vulpes píše:
Já sice veru nedprůměr, ale povědomí o tom, jaké jsou platy v regionech a na nižších pozicích teda ZEVRUBNÉ mám 8o To je jako bych měla být zaskočená tím, koho máme zrovna ve vládě… Když v té republice žiju, tak snad trochu tuším, ne…?

Ale vulpes má pravdu. Některé se divíte, jak Alenka z říše divů…prostě realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat