Vaše TOP důvody pro látkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16291
11.12.10 12:30

Ono i ten smrad pracích prášků je relativní, mi kdysi smrdělo veškeré prádlo které se nevypralo snad s litrem aviváže, a teď mi naopak smrdí každé prádlo které se na tu aviváž byť jen podívá… Peru tedy v Persilu a arielu, protože na EKO prací prášky (tedy konkrétně na FROSH) mám alergii. Ti mají sice prý aviváže maličko v sobě, ale přijde mi že to není zas tak hrozné. Navíc tam dávám toho prášku míň než je psáno na pytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.12.10 12:41

Tak eko pracich gelu je fura, ja nejvic peru v Ecoveru, protoze je nejdostupnejsi. Jinak orechy na pliny atd. Prasky uz nepouzivam vubec zadny, jen gely. Avivaz je vubec smrtici, tam ta chemie primo cpi. Je to o zvyku, kdo v tom pere, citi jen tu vuni. Nejradsi mam vuni jen samotny vody (coz po tom Ecoveru je, ten moc nevoni) a slunicka. Maximalne pak nejaky esence do machani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.12.10 14:06

asho, já jsem nemohla jeden čas ecover ani cítit :lol: Na mě je to šílená síla, i teď v tom peru hlavně manželovo, že si stěžuje, že mu oblečení nevoní. A to mi většinu „vůně“ vyfouká sušička. Když jsem prala v ecoveru všechno, tak mi po čase začala smrdět pračka jak pos.aná :oops:

Takže je vidět, že to fakt jen o tom, jak je člověk zvyklý. Teď mám ten frosch, aloevera mi dokonce voní a citrus je takový, že jsem schopná s ním žít.
Ten aloevera mi po vysušení zanechá jen takový ten svěží závan, jako když je prádlo usušené venku za slunečného dne.
ale jinak můžu doporučit ten ulrich, vyjde levněji jak ecover, není cítit vůbec po ničem.

co mi dlouhodobě nedělá dobře jsou navoněné vlhčené ubrousky, ty smrdí pekelně, třeba babylove, hipp, vkombinaci s odérem z obsahu plíny je to fakt fuj

A vlastně další důvod byl u nás časté přebalování,když jsem přebalovala s hnuskama 15×denně, tak to poněkud lezlo do peněz :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
11.12.10 14:13

Holky, já zatím moc ekologicky nežiju, ale uvažuji o tom, a hledám rady a informace. Např. mě zajímají ty prací prášky. Po tom ecoveru tedy prádlo a pračka smrdí? Vím, že je tu eko diskuse ale je tak strašně obsáhlá a dlouhá, že nemám sílu jí číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.12.10 14:19

On ale Ecover zadnou vuni nema 8-o Aspon gel…je to takovy fakt lehce „nasmradly“, nevim, k cemu prirovnat, vylozene to nesmrdi ani nevoni, ale samotny pradlo po vyprani a ususeni nevoni nijak, jen vodou a pradlem. Tak fakt nevim, co ti tam smrdelo, to muze byt i trubkama, odtokem atd., jak to neprekreje silnejsi vune, nebo ti tam mozna neco reagovalo, ale ze samotnyho gelu sotva. :nevim: Ja v tom peru uz nekolik let a smradu bych si teda vsimla :mrgreen:
Frosch mam ted na nadobi a fuj teda, moc silny na mne. :mrgreen:
Ulrich je fajn, my ale nakupujem v DM, tak mi prijde jednodussi koupit tam ten Ecover, nez na netu shanet Ulricha… Uz jsem mela v planu kde co, ale nejsou lidi…cas… :mrgreen:

No ubrousky…snesu jen Babylove sensitive, bez vune. Jinak je to bida.
S plinama vubec… nesmrdi mi jen Moltexy a pak Alany jeste jdou, ty mame na noc. Jinak je to zly.
Nejhorsi je lehce nacurana Pampers nebo Huggies, jak se s tim smicha ten chemicky oder… ale kdysi jsem to fakt necitila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.12.10 14:20
delice píše:
Holky, já zatím moc ekologicky nežiju, ale uvažuji o tom, a hledám rady a informace. Např. mě zajímají ty prací prášky. Po tom ecoveru tedy prádlo a pračka smrdí? Vím, že je tu eko diskuse ale je tak strašně obsáhlá a dlouhá, že nemám sílu jí číst.

No moje pracka teda rozhodne ne :mrgreen: Ale mame novy rozvody a byla nova i pracka, takze nikde nic plesnivyho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.12.10 14:48

asho, ecover prací gel, ten klasický na praní normoš prádla, voní přibližně jako nějaká borovicovo lesní vůně. Když jsem v tom prala poprvé, tak se mi to i líbilo, ale pak ten pach byl všude.
Takový ten na jemné prádlo a vlnu je trochu lepší,zase mi připomíná trochu zatuchlinu :lol:
No já ho snad půjdu dolu očuchat, jestli ho nedělaj nějak jiný :lol:
Ale já jsem na ty vůně fakt magor, tak to bude možná tím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.12.10 14:49

A pračku mám v pohodě, po praní v ulrichu nesmrděla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.12.10 15:02
Gladys píše:
asho, ecover prací gel, ten klasický na praní normoš prádla, voní přibližně jako nějaká borovicovo lesní vůně. Když jsem v tom prala poprvé, tak se mi to i líbilo, ale pak ten pach byl všude.
Takový ten na jemné prádlo a vlnu je trochu lepší,zase mi připomíná trochu zatuchlinu :lol:
No já ho snad půjdu dolu očuchat, jestli ho nedělaj nějak jiný :lol:
Ale já jsem na ty vůně fakt magor, tak to bude možná tím :mrgreen:

Hm, ja si byla cuchnout primo ke gelu a prijde mi to spis jak neco na nadobi :mrgreen: Hele a machas dost? Ja vetsinou teda dva cykly a po vuni ani stopa :nevim: To na vlnu moc nemusim, peru v tom vlnaky, ale po uschnuti taky neni citit nic.

Ja jsem prave spis na ty prirodni vune, ale neni to tak dlouho, co se to zmenilo, zato fakt radikalne. Treba jsem si koupila tepenny parfem Neroli, mne voni moc a kamosce, co pouziva normalni parfemy, smrdi :nevim: Hodne se to teda zmenilo, co jsem zacala s aromkou, protoze tam nektery vune jsou teda zajimavy a chce to si zvyknout :mrgreen:

No a manzel mne tu kazdy rano terorizuje s deodorantem Nivea…on zas ty prirodni nemusi :cert:

Omlouvam se za tezky OT, ale to se proste neda :mrgreen: Vse souvisi se vsim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.12.10 15:05
Gladys píše:
A pračku mám v pohodě, po praní v ulrichu nesmrděla :nevim:

No ono je fakt mozny, ze ti neco s necim reagovalo, protoze co vim, tak Ecover je snad kyselejsi (buhvico to ma za slozku), takze se v nem treba nemaji prat bambusky :think: (no priznam se, ze co mi dosly orechy, peru v nem i je).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.12.10 15:10

Tak máchání nepřidávám, tak to je asi tím.
jo, mě manžel též zamořoval koupelnu nějakým šíleným sprejem, ten mu došel, tak používá nějakou kuličku po mě od Nivey, ne že by pak voněl, ale aspoň to nerozprašuje kolem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.12.10 15:14
Gladys píše:
Tak máchání nepřidávám, tak to je asi tím.
jo, mě manžel též zamořoval koupelnu nějakým šíleným sprejem, ten mu došel, tak používá nějakou kuličku po mě od Nivey, ne že by pak voněl, ale aspoň to nerozprašuje kolem :mrgreen:

Kulicek se tu vali nekolik…ty jsou pro pripad nouze :zed: Ale on mi vubec vsechno hati, kdyz ma prebalit, da jednorazovku :zed: NIKDY nezabalil dite do latkovky :cert:
Vasi chlapi zvladaji latkovy prebalovani?

EDIT: koncim s OT, to je na samostatnou diskuzi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.12.10 15:24

Zvládá nasadit nějakou aio, když ji připravím a zdůrazním, že je potřeba přebalit. Zvládnul vlastně i bumhugger a vlňáky.
sice musí být podrobná instruktáž, BG organic nasadil zapínáním dozadu, bumhugger zase zapnul na poslední patentky, takže z něj padal, ale jinak se to lepší (dítěti je 20m :lol: )
ale o nějakém zábalu do vázačky nebo dokonce volbě plíny dle vlastního uvážení, to fakt né. A stejně má furt strach, že narazí na ho.no :lol: to on totiž nepřebaluje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
11.12.10 20:48

Cha!!!
Tak tom muj chlopek vaze od narozeni Sisi do Disan vazacek plus vlnacky-kdyz dojdou,ma normos bambusky s kalhotkama… :jazyk:
Se mam,co :mavam: :mavam: :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
11.12.10 22:22

smrady z prebalovacich ubrousku a plin (pred pouzitim) taky moc nevydejchavam. Presne jak pisete, driv jsem pouzivala spoustu veci s vunema, ktery ted naprosto nesnesu :-? Prebalovaci ubrousky pouzivame Huggies Pure a na prani prasek od Sodasanu, jednorazovky na cesty Alany, proste vsechno co nejmin navonene.
Manzilkovi normalni prebalovani nevadi, ale latkovky mi bojkotuje, takze kdyz ma Tomika na starosti on, tak je holt na jednorazovkach :cry: Vlastne dneska mu zrovna latkovku nandal, ale to byla vyjimka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí