Vaše Vánoce?

• Fotoalbum (7)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
8.11.13 10:57

Tak já začínám zdobit dům před první adventní nedělí, věnec si dělám sama. Dárky začínám nakupovat teď, každopádně příští rok chci začít dřív. Balím pár dní před Ježíškem. Stromek kupujeme cca 14 dní předem, máme tu menší trhy, takže to bereme zrovna při jednom :) Kapra děláme, jako malá jsem ho nikdy nejedla, ani jiné ryby ale přítel mě to naučil jíst, protože umí ryby pořádně vyčistit, aby nesmrděly, takže kapr ano, už se na něj těším :) Cukroví začínám péct koncem listopadu, napeču „suché“ a cca 14 dní před svátky plním krémem apod. Stromeček zdobíme ráno na Štědrý den, já s přítelem, dcera je zatím malá :) Co se týče barev, budeme mít do modro-stříbrna, bylo to tak i loni ale plánuju to časem i měnit a střídat :) Jinak večeříme kolem 18 hodiny, po večeři jdeme k rodičům přítele nebo oni k nám, „naše“ dárky si rozbalujeme až potom, až máme klid :D A druhý den jezdíme k mým rodičům na oběd, kde sejde větší část rodiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
8.11.13 10:59

Ahoj :mavam: Dárky nakupuji už v říjnu, abych se vyhnula šílenství v obchodech :D Úklid nedělám, protože uklízím průběžně, tudíž zašlý bordel nehrozí ;) Na advent připravuji pouze věnec. Cukroví ještě nepeču. A až budu péct, tak napeču jen málo, jsme dva dospělí a synovi je 10 měsíců, tak toho nebudu dělat kila. Navíc já ačkoli velmi ráda peču, tak drobné cukroví dělám nerada :zed: Na večeři máme salát a rybu - buď kapra nebo amura ;) Tradice nedržíme, to obnovíme, až dítě bude starší nebo bude (doufám) více dětí. To se těším, že si společně zazpíváme a já budu hrát na klavír :) Stromek zdobím já den před Štědrým dnem. Zdobím ho slaměnými ozdobami, sušeným ovocem, perníčky - každý rok :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.11.13 11:00

@natiova u nás probíhá takto: dárky kupuju od cca srpna, příští týden začneme péct cukroví, stromeček děláme den předem, zdobí kluk, nové ozdoby nekupuju, takže je to plus mínus stejné. Den předem salát, v ten den max chlebíčky, dodělám rybu a havaj. Koukáme na pohádky, večer večeře (kolem 6té), u hlavní ván. pohádky je nadílka :mrgreen: pohoda, klídek, žádné stresy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
8.11.13 11:02
@natiova píše:
@mejdylko Jo vosí hnízdečka ty jsou nejlepší! :srdce: :dance:

ty dělám asi až tak poslední 3 roky. Dřív mi nechutnaly :D přítel je cizinec a z našeho cukroví miluje tyhle nejvíc. Tak jich dělám vždycky 3 plechy plných vosích hníz. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.11.13 11:09

Tak těšení na vánoce začíná u mě už v září a to začínám nakupovat dárky, nemám ráda kupovat něco narychlo, jen aby něco bylo. Těsně před adventem vyrábím adventní věnec a svícny a dělám vánoční výzdobu a peču perníčky, od Mikuláše peču cukroví, tradičně návštěva vánočních trhů, pouštění koled hlavně každou adventní neděli, dárky balím průběžně v prosinci, když mám náladu-většinou u koled :) stromeček strojíme s manželem 23.12. Také děláme 23.12 bramborový salát aby se uležel a 24.12 koukáme na pohádky, odpočíváme, procházka a navečer obalíme řízky a klobásy a kolem šesté večeříme, pak ke stromečku, rozbalit dárky a pak na návštěvu k mým rodičům.. letos budou vánoce ještě s miminkem v břiše ale příští rok už budeme tři :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
8.11.13 11:10

Holky a taky držíte půst? Já jo. Dám si max kousek vánočky a mandarinku. Jinak to fakt vydržím, protože večer se tak nacpu, že bych chcípla, dát si oběd. Jinak teda chodíme odpoledne na procházku s přítelem (mamka je doma a chystá řízky a polívku). Jdeme na hřbitov a na všechny 3 hroby zapálit svíčky, projdeme se kolem baráčků a ukouknem výzdobu (máme tu jeden a ten každej rok stojí za to, sousedi musej mít radost :D) a pak hurá domu, nachystám tác s cukrovím, stůl, pití a pak jen čekáme, kdy mamka dosmaží a jde se žrasovááát. Pak koukáme na pohádky, nebo na nějakej film. A svátky celý proležíme na gauči, čučíme na pohádky a žerem. 25. nám mamka ohlídá prďolu a pojedem s přítelem na Vánoční Prahu na trochu romantiky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.11.13 11:17

@mejdylko my také neobědváme ale dělám ráno chlebíčky aby si manžel mohl mlsat (jinak by umřel do večera hlady) a talířky se sušeným ovocem a praženými mandličkami a jinými oříšky a tak nějak uzobáváme a o svátcích chodíme po návštěvách nebo návštěvy k nám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
8.11.13 11:23
@nepr.neprihlasena píše:
U nás to bude poprvé se synem, nemůžu se dočkat… už pár let jsme spolu s manželem Vánoce slavili, takže věci mám, ale stejně to bude trochu jiné… na Vánoce bude synovi skoro rok, bez tří týdnů, takže teď řeším, kam dát stromek, aby neletěl hned v první minutě, co ho mládě uvidí, k zemi :mrgreen:

Jinak už mám naobjednané další dekorace, vyrábím adventní kalendář… ale já Vánoce miluju, stejně i manžel. Máme vždycky super atmosféru doma. Nějaké dárky už taky mám, dodělávám jmenovky a různé malé ozdůbky na dárky a začnu balit. :dance:

A peču okolo 15–20 druhů, podělím vždycky i celou rodinu. Vždycky dávám členům rodiny dělané dárky (pečený čaj, krabičku s makronkami, krabičku s cukrovím, domácí likér, směs sušeného ovoce a ořechů, domácí marmoška, udělám vánoční přání, s každému koupím nějakou „blbůstku“ pro radost, co ho nějak charaktrizuje nebo vím, že mu udělá radost). A péct začínám – perníčky na přelomu listopadu, prosince, suché v půlce prosince, cca 12.-15. a matlu chvíli před Štědrým dnem, třeba čtyři dny. Nepečené tak tři dny předem. Večer před Štědrým dnem ještě upeču vánočku na štědrovečerní snídani. :)

Jeeee, já se zase tak navnadila :mrgreen:

Pokaždé máme přichystaný na svátky i punč, svařák, domácí čaj… juu :dance:

Vánoce mám naprosto rodinné, tři dny nejedeme z Prahy, 26. pak přijedou naši k nám, to dělám kačenu a bramborový knedlík. 25. máme nějakou zvěřinu (muž je myslivec). A naši mi přivezou svíčkou od babičky, tak tu máme 27.
Teda, se nemůžu dočkat :mrgreen: :D

Na advent mám hotou výzdobu bytu, vánoční provonění, na vchodových dveřích věnec… v neděli večer na první advent si zapálíme první svíčku na adventním věnci. Na druhou adventní neděli chodíme vánoční trhy na Staromák.

Dárky kupuju průběžně cca od září a balím taky průběžně, vyrábím si k tomu ozdoby a vyhrávám si s tím, tak aby mě to bavilo, musím postupně, najednou bych se zbláznila a bavit by mě to přestalo.

Na Štědrý den k snídani domácí vánočka, pak pohádky, pohoda doma, k obědu zelovka, jdeme na procházku na Vyšehrad, kde se potkáme s mým bráchou a jeho přítelkyní, kteří taky žijí v Praze. Dáme si svařák, popřejeme si krásné Vánoce a jdeme zase domů. Doma si dáme něco na zub, zapneme pohádky, zavoláme rodině a popřejeme krásné Vánoce a já jdu připravit stůl, manžel dělá kapra (letos spíš bude hlídat naše hádě). Cca o půl šesté začínáme večeřet.

Štědrovečerní večeře:
Přípitek, popřejem si, ať se sejdeme v dalším roce, pusa, rozkrojíme jablíčko. Celou dobu jdou koledy. Předkrm vinná klobása, pak polévka - vývar se speciálními vánočními knedlíčky (jindy je nedělám :-D) a manžel má svou slovenskou verzi zelovky s klobásou atd., pak kapr/řízky a salám, následuje nějaká tečka… třeba čokoládová pěna. Plápolají svíčky, na stole je ovoce, výzdoba, ořechy, kokos aj. Po večeři odneseme nádobí a zazvoní zvoneček a dárky.

Až syn vyroste, bude to tak, že ačkoli s myčkou, budeme muset nádobí umýt a tatínek půjde vyhlížet Ježíška, aby nás správně našel, pak zvoneček a zase dárky :-)

Stromek zdobíme v noci 23., jako že nám ho ráno Ježíšek 24. přinese.

Barvy máme cca na dva roky, různě dokupuju výzdobu každý rok, a přibližně co dva roky ty barevné kombinace obměňuju…

Další dny jsem popsala výše :-) 25. ještě sami, máme zvěřinu, 26. kačena, přijedou naši s bráchou a babičkou a dáme si dárky, 27. jedeme k našim, dáme dárky se zbytkem rodiny atd. Silvestr trávíme v hodně velkém počtu na chalupě u našich (cca 40 lidí).

Zatím moc zvyků nedodržujeme, to až bude syn maličko větší, teď z toho rozum nemá.

Tak tomu říkám odpověď na moje téma
8o :lol:…dcera letos má také první Vánoce narodila se nám na Silvestra ještě 2012 :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepr.neprihlasena
8.11.13 11:25
@natiova píše:
Tak tomu říkám odpověď na moje téma
8o :lol:…dcera letos má také první Vánoce narodila se nám na Silvestra ještě 2012 :andel:

Když já ty Vánoce faaakt miluju a prožívám, no :oops: :mrgreen: :mrgreen:

Já mám syna v první půlce ledna :-) Takže už řeším, že na tři krále odstrojíme stomeček a 11. bude velká roční oslava :lol:

• Citovat
  • Upravit
1424
8.11.13 11:29

@Verca1989 No vidíš ty ses modrou a stříbrnou trefila do trendu letošních Vánoc patří tam teda ještě šedivá ale to bych asi neaplikovala o Vánocích :)…Věnec a takové si taky dělám sama a hezky do barvy letos nejedu na trendy zvolili jsme červenou klasiku. Mám doma všechny barevné ozdoby minulý rok jsme měli hnědou a trefili jsme trend ani jsem to nevěděla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milujicimáma
8.11.13 11:29

Ahoj

:mavam: Ahoj holky, dneska jsem se tu registrovala a hned jsem narazila na tohle téma.
Mám doma za 9dní roční holčičku a tak se raduju jak s přicházejících prvních narozenin tak i z Vánoc :lol:
Protože konečně uvidím v očích malé takové ty malé jiskřičky.. i když to nebude ještě pořádně chápat..ale přec. Když jsme byli nedávno v obchodáku kde už mají výzdobu, byla jak v sedmém nebi.
Letos máme fialové Vánoc, a včera jsem udělala nálet na tesco a jejich bobastické fialové ozdoby :dance:

• Citovat
  • Upravit
820
8.11.13 11:30

Vánoce nemám ráda, vždycky někam raději vypadneme - byla jsem už na Vánoce v Paříži, Africe, v jižní Francii… nádhera, letos to bude zase jižní Francie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
8.11.13 11:31

@martina.se Vy jste to vzali tak jak se říká že Vánoce jsou svátky klidu a né stresu :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepr.neprihlasena
8.11.13 11:32

@natiova Jo a výzdoba bude letos - fialovozlatá. Ta byla i loni, chtěla jsem měnit fialovou za stříbrnou, ale nakonec jsem jen přidala prvky té šedé… a příští rok jsem se rozhodla, bude šedo-bílo-stříbrná kombinace :-)

• Citovat
  • Upravit
11370
8.11.13 11:33

@milujicimáma náš Alex měl narozky v neděli a tak to bude taky zížitek. On teď všechno strhává, všude vleze a hlavně, co se naučil chodit, tak jsem šílená. Narozky neprožíval nijak. Nic ho nezajímalo, nevětší zábavu měl, když s přítelem blbli s balonkama. :D tak jsem dort sežrala sama a dala si víno, myslím, že o Vánocích to bude podobný… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí