Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Lenja17 Taky jsem minulé Vánoce prožila s bubínkem
a letos tomu bude znovu tak. Na cestě máme druhou holčičku otěhotněla jsem docela rychle po sobě ![]()
Nela mi zatím ještě nechodí, ale už se pouští. Letos stromeček dáváme hooodně vysoko, nebod co je v dosahu je hnedle na zemi…
takže by nám pak stromeček asi dlouho ani nevydržel stát
@milujicimáma píše:Nela mi zatím ještě nechodí, ale už se pouští. Letos stromeček dáváme hooodně vysoko, nebod co je v dosahu je hnedle na zemi…
takže by nám pak stromeček asi dlouho ani nevydržel stát
Jo, to taky potřebuju vymyslet… syn obchází nábytek, všechno strhává na zem atd. A já nevím, co se stromkem, mám pocit, že jakmile ho ráno uvidí, do půl minuty půjde stromek k zemi. Jasný je, že ho přivážeme, ale jakmile se o něj bude chtít postavit, tak ten stromek neudrží nic… a dát ho na stolek mi přijde ještě nebezpečnější ![]()
@nepr.neprihlasena píše:
Když já ty Vánoce faaakt miluju a prožívám, no![]()
![]()
Já mám syna v první půlce ledna
Takže už řeším, že na tři krále odstrojíme stomeček a 11. bude velká roční oslava
To u nás malá slaví na Silvestra jezdíme na takovou akci s hromadou známích a ty už mi teď řekli že pro ní chystají nádherné narozeniny
tak jsem zvědavá bde se jí strašně líbit ten ohňostroj ![]()
Dům zdobím den před prvním adventem, touhle dobou mám už okna umyty, uklízím průběžně, žádny stresující megauklid neprovádím, jinak asi klasika věnec na stůl, na dveře, pár větví do vázy, aby to vonělo a abych měla kam věšet průběžně ozdoby co nosí děti ze školy, školky. Dětem nachystám adventní kalendář(látkové pytlíky s čísly a do toho malá sladkost, mají radost i ze žvýkačky, nepřeháním to) První adventní neděli rozsvěcují stromek děti a obec na zahradě MS, děti zazpívají koledy, básničky s vánočním tématem. Tradicí je i prodej cukroví a čaje co chystají děti ve školce, škole. Peníze pak putují na vybrany dětský domov. V ten den ještě děti pouští balon s vánočním přáním ježíškovi. K první adventní neděli mám upečeny alespoň štrudl(ale jiný než během roku). No a pak už asi klasika, dárky už mám téměř touhle dobou nakoupené, takže postupně balím, stromeček zdobím s dětmi den předem, ale svítí až na štědrý den.Den před vánoci přineseme do vany kapra, děti si s ním prohrají a večer to má za sebou.Na štědrý den chodíme do lesa myslímena zvířátka, takže jim pod stromem zanecháme taky nějakou dobrotu a zbytek svátku pak sledujeme jak to ubývá. Na štědrý den pouští obec do rozhlasu koledy tak alespoň otevřu okna a snažím se s dětmi notovat. Večeře kapr, salát, dárky rozbalujeme při hlavní pohádce. Cukroví moc nepeču, jen tak 3 druhy, aby bylo co na stůl, hlavně teda perníky ty dáváme na stromek. Raději několikrát během adventu peču vánočku a medovník. Druhy den přijímáme návštěvy nebo vyrazíme mi. Letos se chystáme poprvé na vystaveny betlém.
@natiova píše:
To u nás malá slaví na Silvestra jezdíme na takovou akci s hromadou známích a ty už mi teď řekli že pro ní chystají nádherné narozeninytak jsem zvědavá bde se jí strašně líbit ten ohňostroj
Jeee, tak to je krásný
Já letos asi chystám „krtečkové“ narozeniny. Syn se do něj úplně zamiloval, dává mu pusu na spaní, pak malá… ![]()
Tak výzdobu dělám tak, aby byla na první adventní neděli- věnec na dveře, vánoční ubrusy - mám několik, máme dvě děti a jsou to i s tatínkem čuňátka, takže do Vánoc měním a samozřejmě adventní svícen. Advent držíme, svícen máme v obýváku a ten je do lila, takže to ladím taky tak.Taky se snažím, abych na tu první adventní neděli měla už upečené a ozdobené perníčky. Jinak dárky kupuji pro celou rodinu já a začínám tak v září, abych měla nějakej základ. Holky si píšou dopis Ježíškovi a mají dovoleno si psát o tři věci, takže o tom docela dost přemýšlí. O adventu začínám holkám číst vánoční příběhy. Navštívíme vždy výstavu betlémů, nějaký koncert a jarmark. S pečením cukroví tradičně začínám na Mikuláše. Peču toho hafo a baví mě to. Adventní neděli nebo aspoň večer si snažíme udělat trošku sváteční. Do toho jsou v adventu besídky, posezení od práce a tak. Stromek zdobíme před Štědrým dnem s manželem, spíš v noci, jako překvápko. Den před Štědrým dnem i salát. Já se na Štědrý den postím, jím vánočku a něco malýho, hlavně ne tedy maso. Manžel a děti celý den žerou jak prorvaný. Vstaneme, juknem na pohádku nebo se jdeme projít nebo bazén( až budou holky větší, tak plánuju, že budem jezdit na lyže), pak se jede na návštěvu k manželovým rodičům. Odpoledne k nám dorazí moje mamka s mojí babičkou a jsme komplet, chudák manžel a pět bab. Nachystáme slavnostní večeři cca na pátou, máme klasiku - kapr, salát, bílá klobása a bramborová kaše. Po večeři rychle nacpeme nádobí do myčky a jde se vyhlížet Ježíšek. Holky ho taky říkají před stromečkem básničku, kterou trénujem o adventu. No a pak dárky, pohádky, víno, limo, cukroví, chlebíčky a noční procházka, dříve půlnoční. O svátcích pak mrtě návštěv. Taky pouštíme svíčky ve skořápce, u tchýně se hraje na piano a zpívaj se koledy. Vánoce miluju, každej rok se těším, ale je to i dost náročný.
@natiova píše:
To u nás malá slaví na Silvestra jezdíme na takovou akci s hromadou známích a ty už mi teď řekli že pro ní chystají nádherné narozeninytak jsem zvědavá bde se jí strašně líbit ten ohňostroj
A na ohňostroj a synka jsem zvědavá, mám pocit, že bude šíleně bulet…
Ale třeba bude jen vyjeveně koukat ![]()
@milujicimáma píše:Ahoj holky, dneska jsem se tu registrovala a hned jsem narazila na tohle téma.
Mám doma za 9dní roční holčičku a tak se raduju jak s přicházejících prvních narozenin tak i z Vánoc
Protože konečně uvidím v očích malé takové ty malé jiskřičky.. i když to nebude ještě pořádně chápat..ale přec. Když jsme byli nedávno v obchodáku kde už mají výzdobu, byla jak v sedmém nebi.
Letos máme fialové Vánoc, a včera jsem udělala nálet na tesco a jejich bobastické fialové ozdoby
Ahojky
Ano já taky nenakupuji ozdoby skoro jinde než v tescu. Jsou levné barevné hezké a taky není poznat že jsou z plastu tudíž nerozbitné a to je bomba ![]()
@natiova píše:
AhojkyAno já taky nenakupuji ozdoby skoro jinde než v tescu. Jsou levné barevné hezké a taky není poznat že jsou z plastu tudíž nerozbitné a to je bomba
Moc pěkné mají i v Kika, odtud mám já… odmítám kvůli miminu kupovat skleněné, ty si užijeme za 20 let, až nebudeme mít pidi bláznivé děti ![]()
@milujicimáma píše:
Jéé, koukám že nejsem konečně jediná kdo mění barvu vánoc.. loni jsme měli vánoce modré, letos budou fialové… co se týká dárků tak ty už jsem nakupovala dokonce od srpna
To ani jináč nejde než to měnit ![]()
Já osobně mám skoro všechny barvy. Je to věc názoru a vkusu ale já mám nejradějí asi tu hnědou je elegantní a jaká by mi nemohla do baráku je ZLATÁ ![]()
@Timinka JA SI TAKY RIKAM, ZE NA CURKOVI JE JESTE BRZY…minuly rok se mi zkazila bedna kosicku
…
@nepr.neprihlasena píše:
Jo, to taky potřebuju vymyslet… syn obchází nábytek, všechno strhává na zem atd. A já nevím, co se stromkem, mám pocit, že jakmile ho ráno uvidí, do půl minuty půjde stromek k zemi. Jasný je, že ho přivážeme, ale jakmile se o něj bude chtít postavit, tak ten stromek neudrží nic… a dát ho na stolek mi přijde ještě nebezpečnější
Jo to taky řešíme
… A nechci urazit ale vždycky když známí řeknou to že maj náádhernej stromek potom k nim přídeš a tam vidíš takovej ten seřízlej smrček s pár větvema tak se nedivím že závidí když vidí ten náš! Já rači investuji aby to vypadalo a mám strom až do stropu a nádherné obalený větvemi a letos se ho nechci vzdát. Tak nevím nevím jak to uděláme ![]()
@natiova píše:
@martina.se Vy jste to vzali tak jak se říká že Vánoce jsou svátky klidu a né stresu![]()
přesně.. a je to tak úplně o něčem jiném… ![]()
Jéé, koukám že nejsem konečně jediná kdo mění barvu vánoc
.. loni jsme měli vánoce modré, letos budou fialové… co se týká dárků tak ty už jsem nakupovala dokonce od srpna