Vaše zážitky se sousedy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.3.24 09:00
@SabinaBabina píše:
Dobrý den, ráda bych se vás zeptala na zážitky se sousedy, co dělají, nedělají. Co vám vadí, co vás u nich těší?

Mám nejlepšího souseda na světě, nad námi už nikdo nebydlí a vedle nás bydlí padesátník bez dětí, co má pracovní výjezdy a často přespává u přítelkyně, značka ideál, jednou za půl roku tam má s kámošema nějaký chlastací dýchánek a kamarádi chodí kouřit na chodbu, ale to mu s radostí odpustím ;)

Pod náma cizinka, ta je super, jednou se nám jí povedlo trochu vytopit a vzala to s naprostým klidem, samozřejmě jsme jí vymalovali, víc nechtěla ;) jednou jsem jí zase já pomáhala s havárií záchodu, vypínala jsem jí přívod vody…

• Citovat
  • Upravit
597
9.3.24 09:04
@Anonymní píše:
Sousedy máme v podstatě jen jedny, jak tu někdo psal, taky si držíme spíš odstup, samozřejmě se pozdravíme, prohodíme par slov, kdyz se potkáme na ulici, přes plot už to naštěstí nejde :mrgreen: a máme tak nějak klid..
To samy se vzdalenejsima sousedama, jsme spíš samotáři a s nikym nenavazujeme bližší kontakt a jsem za to celkem ráda, dokonce jsem kdysi, kdyz byly ještě děti maly, vyslechla na pískovišti že maj nejakou drbaci skupinu 8o :mrgreen:

Tak je lepší si od takových držet odstup, ti kteří mají drbací skupinu, pak by se člověk dozvěděl vecii.Aj my to tak máme, potkáme, pokecáme a to je vse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
9.3.24 09:04
@Anonymní píše:
Mám nejlepšího souseda na světě, nad námi už nikdo nebydlí a vedle nás bydlí padesátník bez dětí, co má pracovní výjezdy a často přespává u přítelkyně, značka ideál, jednou za půl roku tam má s kámošema nějaký chlastací dýchánek a kamarádi chodí kouřit na chodbu, ale to mu s radostí odpustím ;)Pod náma cizinka, ta je super, jednou se nám jí povedlo trochu vytopit a vzala to s naprostým klidem, samozřejmě jsme jí vymalovali, víc nechtěla ;) jednou jsem jí zase já pomáhala s havárií záchodu, vypínala jsem jí přívod vody…

Tak to taky máte fajn ;) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16460
9.3.24 09:06

Ulice o 8 RD, dva RD kolem nás přímo. Stále koukání, co děláme a neděláme. Proč to děláme, proč tohle neděláme, pomalu detektivní kancelář a o všem přehled. Už tam nebydlím, odmítala jsem vše dělat tak, aby byl klid a sousedi dali pokoj :zed:

Opravdu nedali pokoj ani když jsme několikrát říkali, že je to snad naše věc, co si kam dáme a co kdy jak děláme :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
9.3.24 09:08

Malá vesnice, z jedné strany bezva pán co nám občas dává přebytky ze zahrady, z druhé taková divná hlučná rodina, nezdraví ale hlučí strašně, naštěstí jsou tu jen občas.
Jinak máme různě po vesnici kamarády a známé a všichni jsou moc fajn. Nejvíc dojatá jsem byla, ač zatvrzele nekřesťanka, když jsme v prvních dnech po narození mladší chodili s kočárkem a starší lidé ze vsi se zastavovali a dělali nad kočárkem křížek a říkali „Pánbůh žehnej, takový štěstí“, to bylo moc hezký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
9.3.24 09:13

@Dahlia0409 a jeee, stíhací akce, starali se o všechny, jenom ne o sebe. Aspon máte teď klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
9.3.24 09:17

@Lily Evans tady u nás jsou lidi taky fajn, potkáme se pokecáme. Jsou tu i sousedé nad námi, kteří mají občas dny kdy bouchaji dverma a tak během půl hodiny jdou ven a zpátky dom tak 50krat. :D říkáme tomu s partnerem, že mají den otevřených dveří. :D no zážitky se sousedy vidím že máme všichni :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16460
9.3.24 09:21
@SabinaBabina píše:
@Dahlia0409 a jeee, stíhací akce, starali se o všechny, jenom ne o sebe. Aspon máte teď klid :kytka:

Tak o sebe taky, oni byli převážně doma - důchodci :roll: Takže si furt měli čas všechno čančat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
9.3.24 09:25

@Dahlia0409 takže z nudy, tím už měli čas se starat i o druhé. To máme tady u nás taky, ti kteří jsou doma, tak se zajímají i o druhé sousedy, tak stejně jak jste to mela vy.Ale jinak jsou fajn :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
9.3.24 09:27
@Dahlia0409 píše:
Ulice o 8 RD, dva RD kolem nás přímo. Stále koukání, co děláme a neděláme. Proč to děláme, proč tohle neděláme, pomalu detektivní kancelář a o všem přehled. Už tam nebydlím, odmítala jsem vše dělat tak, aby byl klid a sousedi dali pokoj :zed:Opravdu nedali pokoj ani když jsme několikrát říkali, že je to snad naše věc, co si kam dáme a co kdy jak děláme :think:

Jo, přesně proto si držím ten odstup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5067
9.3.24 09:28

Kdysi jsme bydleli s manželem asi měsíc v podnájmu a pod námi bydlel mladý muž s manželkou - magoři. Chlap nás poslochal za dveřmi (lituji, že jsem tehdy ty dveře neotevřela), když jsme někam šli, fotil si nás za oknem a neustále za oknem a kukátkem šmíroval. Jednou při úklidu poschodí jsem slyšela za dveřmi zvuk fotoaparátu. :lol: Jednou když nás zase za oknem fotil, tak si to s ním šel manžel vyřídit a dveře hrdina otevřel jen na řetízek a opět si vše dokumentoval. :lol: Dokonce zblbnul i sousedku naproti a její dcera když potkala mého muže na schodech tak před ním utekla. :D To že volal pořád našemu majiteli, jak tam chlastáme a v noci pořádáme párty (já těhotná, alkohol nepijeme a večer už jsme dávno spali) o tom ani nemluvě. Také jednou když už jsme se stěhovali, tak tam manžel přespával a v noci zvonek - přijela policie, že mají oznámení, že tam pořádá párty a ruší noční klid. :D Jinak majitel bytu byl samozřejmě na naší straně a sám říkal, že ten byt raději prodá, než aby měl s těmi sousedy zase problémy. My se nakonec po měsíci odstěhovali do svého a teď máme super sousedy, ale kdykoliv si na tohle vzpomenu, tak mám vztek. :D :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
9.3.24 09:29

Sousedi z jedna strany super, pravidelne se potkavame na zahrade pri zahradnich pracich, vymenime tipy a zkusenosti, pokecame o pocasi. Obcas spolu vyvencime psy po okoli, obcas profesne pomuzeme my jim, obcas oni nam. Planujeme spolecne posezeni venku az bude hezky. Z druhe strany je prazdny dum, slouzil jako chata, ted jen obcas prijedou obstarat zahradu, taky prehodime par slov, jsou mili. V ulici jsme docela fajn parta tak obecne, i na vesnickych akcich sedime treba spolu u stolu, podelime se o prebytky ze zahrad, pujcujeme si naradi.
Takova komunita.
Ve meste v bytovce jsme to meli stejne, spolecna posezeni, vypomoc, vzajemne navstevy, tezko se nam odchazelo a doted se navstevujeme a zavolame si, kdyz potrebujeme pomoc dane profese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
9.3.24 09:32

@Dahlia0409 tenhle šmíring zažívám, když vyrážím s dětmi na chalupu. Obec má asi 340 obyvatel. Mně víceméně neřeknou nic, všechno pak povykládají tchyni, které chalupa patří. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10651
9.3.24 09:39

Zjistila jsem, že klidnější sousedi jsou v paneláku ve městě než v domě na venkově. Přes léto se paradoxně lépe a v klidu vyspim na sídlišti než na venkově. Nevím co ty lidi vede k tomu, že si postaví dům pomalu v lese a od května do září tam každý den pořádají chlastacky. :nevim: treba mi to tady někdo vysvětlí. Jinak sousedy máme fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11089
9.3.24 09:42

O jednich sousedech nevím, nestalkuju je, jen slyším na zahradě jejich uřvané malé děcko. Druzí jsou naši kamarádi, takže s nimi běžně chlastáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný