Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Sousedy máme v podstatě jen jedny, jak tu někdo psal, taky si držíme spíš odstup, samozřejmě se pozdravíme, prohodíme par slov, kdyz se potkáme na ulici, přes plot už to naštěstí nejdea máme tak nějak klid..
To samy se vzdalenejsima sousedama, jsme spíš samotáři a s nikym nenavazujeme bližší kontakt a jsem za to celkem ráda, dokonce jsem kdysi, kdyz byly ještě děti maly, vyslechla na pískovišti že maj nejakou drbaci skupinu![]()
Tak je lepší si od takových držet odstup, ti kteří mají drbací skupinu, pak by se člověk dozvěděl vecii.Aj my to tak máme, potkáme, pokecáme a to je vse
@Anonymní píše:
Mám nejlepšího souseda na světě, nad námi už nikdo nebydlí a vedle nás bydlí padesátník bez dětí, co má pracovní výjezdy a často přespává u přítelkyně, značka ideál, jednou za půl roku tam má s kámošema nějaký chlastací dýchánek a kamarádi chodí kouřit na chodbu, ale to mu s radostí odpustímPod náma cizinka, ta je super, jednou se nám jí povedlo trochu vytopit a vzala to s naprostým klidem, samozřejmě jsme jí vymalovali, víc nechtěla
jednou jsem jí zase já pomáhala s havárií záchodu, vypínala jsem jí přívod vody…
Tak to taky máte fajn
![]()
Ulice o 8 RD, dva RD kolem nás přímo. Stále koukání, co děláme a neděláme. Proč to děláme, proč tohle neděláme, pomalu detektivní kancelář a o všem přehled. Už tam nebydlím, odmítala jsem vše dělat tak, aby byl klid a sousedi dali pokoj ![]()
Opravdu nedali pokoj ani když jsme několikrát říkali, že je to snad naše věc, co si kam dáme a co kdy jak děláme ![]()
Malá vesnice, z jedné strany bezva pán co nám občas dává přebytky ze zahrady, z druhé taková divná hlučná rodina, nezdraví ale hlučí strašně, naštěstí jsou tu jen občas.
Jinak máme různě po vesnici kamarády a známé a všichni jsou moc fajn. Nejvíc dojatá jsem byla, ač zatvrzele nekřesťanka, když jsme v prvních dnech po narození mladší chodili s kočárkem a starší lidé ze vsi se zastavovali a dělali nad kočárkem křížek a říkali „Pánbůh žehnej, takový štěstí“, to bylo moc hezký.
@Dahlia0409 a jeee, stíhací akce, starali se o všechny, jenom ne o sebe. Aspon máte teď klid ![]()
@Lily Evans tady u nás jsou lidi taky fajn, potkáme se pokecáme. Jsou tu i sousedé nad námi, kteří mají občas dny kdy bouchaji dverma a tak během půl hodiny jdou ven a zpátky dom tak 50krat.
říkáme tomu s partnerem, že mají den otevřených dveří.
no zážitky se sousedy vidím že máme všichni
![]()
@SabinaBabina píše:
@Dahlia0409 a jeee, stíhací akce, starali se o všechny, jenom ne o sebe. Aspon máte teď klid
Tak o sebe taky, oni byli převážně doma - důchodci
Takže si furt měli čas všechno čančat ![]()
@Dahlia0409 takže z nudy, tím už měli čas se starat i o druhé. To máme tady u nás taky, ti kteří jsou doma, tak se zajímají i o druhé sousedy, tak stejně jak jste to mela vy.Ale jinak jsou fajn
![]()
@Dahlia0409 píše:
Ulice o 8 RD, dva RD kolem nás přímo. Stále koukání, co děláme a neděláme. Proč to děláme, proč tohle neděláme, pomalu detektivní kancelář a o všem přehled. Už tam nebydlím, odmítala jsem vše dělat tak, aby byl klid a sousedi dali pokojOpravdu nedali pokoj ani když jsme několikrát říkali, že je to snad naše věc, co si kam dáme a co kdy jak děláme
Jo, přesně proto si držím ten odstup.
Kdysi jsme bydleli s manželem asi měsíc v podnájmu a pod námi bydlel mladý muž s manželkou - magoři. Chlap nás poslochal za dveřmi (lituji, že jsem tehdy ty dveře neotevřela), když jsme někam šli, fotil si nás za oknem a neustále za oknem a kukátkem šmíroval. Jednou při úklidu poschodí jsem slyšela za dveřmi zvuk fotoaparátu.
Jednou když nás zase za oknem fotil, tak si to s ním šel manžel vyřídit a dveře hrdina otevřel jen na řetízek a opět si vše dokumentoval.
Dokonce zblbnul i sousedku naproti a její dcera když potkala mého muže na schodech tak před ním utekla.
To že volal pořád našemu majiteli, jak tam chlastáme a v noci pořádáme párty (já těhotná, alkohol nepijeme a večer už jsme dávno spali) o tom ani nemluvě. Také jednou když už jsme se stěhovali, tak tam manžel přespával a v noci zvonek - přijela policie, že mají oznámení, že tam pořádá párty a ruší noční klid.
Jinak majitel bytu byl samozřejmě na naší straně a sám říkal, že ten byt raději prodá, než aby měl s těmi sousedy zase problémy. My se nakonec po měsíci odstěhovali do svého a teď máme super sousedy, ale kdykoliv si na tohle vzpomenu, tak mám vztek.
![]()
Sousedi z jedna strany super, pravidelne se potkavame na zahrade pri zahradnich pracich, vymenime tipy a zkusenosti, pokecame o pocasi. Obcas spolu vyvencime psy po okoli, obcas profesne pomuzeme my jim, obcas oni nam. Planujeme spolecne posezeni venku az bude hezky. Z druhe strany je prazdny dum, slouzil jako chata, ted jen obcas prijedou obstarat zahradu, taky prehodime par slov, jsou mili. V ulici jsme docela fajn parta tak obecne, i na vesnickych akcich sedime treba spolu u stolu, podelime se o prebytky ze zahrad, pujcujeme si naradi.
Takova komunita.
Ve meste v bytovce jsme to meli stejne, spolecna posezeni, vypomoc, vzajemne navstevy, tezko se nam odchazelo a doted se navstevujeme a zavolame si, kdyz potrebujeme pomoc dane profese.
@Dahlia0409 tenhle šmíring zažívám, když vyrážím s dětmi na chalupu. Obec má asi 340 obyvatel. Mně víceméně neřeknou nic, všechno pak povykládají tchyni, které chalupa patří. ![]()
Zjistila jsem, že klidnější sousedi jsou v paneláku ve městě než v domě na venkově. Přes léto se paradoxně lépe a v klidu vyspim na sídlišti než na venkově. Nevím co ty lidi vede k tomu, že si postaví dům pomalu v lese a od května do září tam každý den pořádají chlastacky.
treba mi to tady někdo vysvětlí. Jinak sousedy máme fajn.
O jednich sousedech nevím, nestalkuju je, jen slyším na zahradě jejich uřvané malé děcko. Druzí jsou naši kamarádi, takže s nimi běžně chlastáme…
Mám nejlepšího souseda na světě, nad námi už nikdo nebydlí a vedle nás bydlí padesátník bez dětí, co má pracovní výjezdy a často přespává u přítelkyně, značka ideál, jednou za půl roku tam má s kámošema nějaký chlastací dýchánek a kamarádi chodí kouřit na chodbu, ale to mu s radostí odpustím
Pod náma cizinka, ta je super, jednou se nám jí povedlo trochu vytopit a vzala to s naprostým klidem, samozřejmě jsme jí vymalovali, víc nechtěla
jednou jsem jí zase já pomáhala s havárií záchodu, vypínala jsem jí přívod vody…