Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím poradí někdo jak vyhnat včely od bazénu? Sedají na okraje a na schůdky, stále je lovím z vody. Bazén máme dva dny a malej včera už schytal první žihadlo, teď chodí s nateklou rukou a horečkama
Lítají odněkud ze sousedství. Zatím je akrorát vyháníme kropením vody, ale to pak v tom bazénu člověk nedělá nic jinýho než zahání včely. Sama jsem alergik na bodnutí a dítě člověk taky neuhlídá aby nedělal prudký pohyby nebo omylem na nějakou nešáhnul. Navíc sedají i na nás.
Napadá mě okolí něčím potřít co nemají rádi nebo je nalákat na něco jinýho. Zkoušeli jse vodu s cukrem, ale toho si nevšímaly. Poradí někdo?
Ja bych zkusila koupit nejaky lapac vos, dat ho k bazenu. V baumaxu nebo Hornbachu urcite neco budou mit.
Chodi pit, moc s tim nenadelas. nam tady litaji na vodu vosy.
@Jahudka87 Velice účinné bylo u nás na zahradě pověsit na strom láhev s hodně sladkou šťávou. Nevím, jestli se chytnou i včely, nám takové 3 láhve po zahradě vychytaly vosy. Ve šťávě se utopily a už nevyletěly. Trochu brutální, ale lepší než mít poštípaný dítě.
Eloushek o tom jsem už taky četla, ale brávě těžko říct, jestli to bude fungovat i na včely, za pokus nic nedáme. Hlavně je zatim nezajímá ani ta cukrová voda, tak to nevypadá moc nadějně.
Ve stave je ta ovocná složka na rozdíl od samotného cukru. To by mohlo fungovat.
Dat jim jinam nejake melke pitko, kam si mohou zaletet a napit se. Pokud je ma nekdo v okoli a neni tam moc zdroju vody, tak se obavam, ze je asi jen tak neco nenalaka.
Ta voda s cukrem měla právě fungovat jako pítko, udělali jsme na igelitu malý kaluže, aby se netopily, tak nevím jaký jiný pítko ![]()
Zkusím tedy ještě ty pasti s ovocnou šťávou, kéžby jich bylo aspon o trochu méně. Když jich kolem mě lítá deset a víc, tak jsem značně nervozní ![]()