Ve 4 měsích se otáčí na břicho a bohužel i v noci - co s tím?

163
5.1.24 16:56

Ve 4 měsích se otáčí na břicho a bohužel i v noci. Co s tím?

Ahoj. Syn se ve 3.5 měsících poprvé sám otočil na břicho, od té doby to dělá pořád. Teď ve 4 měsících má tendenci se i plazit. Pediatrička se docela divila, co se týče plazeni, říkala nepodporovat, ale že to neuhlidame. Dneska jsme byli u fyzioterapeutky, ta se teda zhrozila, že je moc napřed. Já to teda moc neřešila, jenže on se začal otáčet na břicho i v noci. Dřív, když se probudil na kojení, tak se napapal, já ho odložila zpátky a spalo se dál. Teď? Nakojim, usíná mi v náručí, dám spát, ale hned se probudí a otáčí se na břicho a pro něj být na břichu znamená akce, rozhodně ne spaní. Takže si ho vezmu zpátky. U prsa zase uspim, předám do postele, ale zase je hned na břichu. Dneska jsem to v noci dělala takhle snad hodinu, než teda usnul 🤦‍♀️ a protože se budí na kojení každý 2 hodiny a míň, tak je to na palici. Máte s tím zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5098
5.1.24 17:00

@Kariin18 No, matne si pamatuju, ze to bylo nejake kratke obdobi u syna a hodne rychle to preslo. Si to ozkousel a zas ho to prestane bavit.

A pediatre jsem se s chuti zasmala. Jak to myslela, ze podporujete plazeni ditete? :lol: Jednak nevim, proc se nemuze plazit, jednak nechapu, jak byste to mohli podporovat. Poustite mu z youtube plazici se miminka? Plazite se s nim? Ne, promin :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11123
5.1.24 17:02

Tohle mi dělal taky, jak se naučil otáčet se, tak to dělal pořád. Ted zase v noci pořád peruje na 4 :) Starší to dělal taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11873
5.1.24 17:05

Syn se mi taky otáčí od cca 4m taky i v noci..začal se od té doby budit po cca každé 2-3h, vždycky se otočil na břicho vzbudil se a začal řvát…stejně tak při usínání..musela jsem a vlastně stále. musim u něj sedět a přidržovat ho aby na to břicho nešel a to tak dlouho dokud nevytuhne…přebalování a převlékání celek peklo…teď v roce už to teda není tak hrozně..většinou se už v postýlce spokojí s tím že se otočí na bok. Při přebalování už ho taky většinou nemusím držet…už chvilku vydrží…
Mmch proč chodíte na fyzio? U nás pediatrická žádný problém s tím že se ve 4m otáčí a snaží se plazit neměla..od 6m.leze, od 7 obchází nábytek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
5.1.24 17:11

@Vladusxx protože špatně posl koniky. Neměl lokty na zemi a prepadaval na jednu stranu. K fyzio nas poslala pediatrička, když měl 2.5 měsíce. Na fyziu jsem se dneska ptala, jestli třeba bude i dřív chodit, když je tak napřed. Říkala, že to není pravidlo, ale bývá to tak často.

Achjo, tak to už asi teda moc spát nebudu 🤦‍♀️ navíc máme každý den budíček už ve 4, takže super no 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
5.1.24 17:13

@Zmatka spíš to myslela tak, že na plazeni ve 4 měsících je prostě brzo. Já když vidím, že se chce plazit, tak mu dam do ruky hračku, ať se zaměstná. Stejně u toho plazeni řve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
5.1.24 17:16

@Kariin18 A cemu to vadi? Syn se taky plazil ve 4m, od 6m uz normalne lezl. Naopak ho vsichni vzdy chvalili za dobre drzeni tela a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
5.1.24 17:19

@Zmatka já si taky říkala, že je snad lepší být napřed než pozadu 🤷‍♀️ teď jsme se stěhovali, tak jsem si našla novou pediatričku, tak uvidím, co řekne ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
5.1.24 17:21

@Kariin18 Myslim si, ze kazdy dite se vyviji svym tempem a urcite se to stejne neda zbrzdit. Samozrejme neco jineho je, kdyby se plazil nesymetricky apod.
Jinak syn teda nijak driv nechodil. Proste hodne dlouho lezl. Pro telo je to idealni, i kdyz ja pak uz byla zoufala, tech prodrenych kalhot :lol: Kazdy mesic sem kupovala balik novych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11873
5.1.24 17:36

To nevím teda jestli to bývá pravidlo že když je takhle napřed že dřív chodí…syn se otáčí a pláži od těch cca 4m, od 6m.leze a sedí, obchází nábytek od 7m jak jsem psala ale chodit sám nechce,…v prosinci mu byl rok…já jsem jako mimino neseděla, nelezla ale rovnou chodila..v 10m…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.24 17:46
@Vladusxx píše:
To nevím teda jestli to bývá pravidlo že když je takhle napřed že dřív chodí…syn se otáčí a pláži od těch cca 4m, od 6m.leze a sedí, obchází nábytek od 7m jak jsem psala ale chodit sám nechce,…v prosinci mu byl rok…já jsem jako mimino neseděla, nelezla ale rovnou chodila..v 10m…

Mám z okolí stejnou zkušenost, ty hodně akční děti, které už v sedmi měsících obcházely nábytek, tak nakonec sotva utekly roku nebo ani to ne. A naopak děti co do deseti měsíců nedělaly skoro nic, si najednou začaly stoupat a za 14 dní chodit.
U mojí dcery se fyzioterapeutka bála, aby nechodila moc brzy, protože v sedmi měsících už stála s velkou jistotou a jen s přidržováním jedné ruky a ona se pořádně rozchodila až ve 14 měsících :lol:

• Citovat
  • Upravit
37144
5.1.24 18:02

Každé dítě má jiné tempo :nevim: dcera se určitě plazila dřív jak ve 4 měsících :think: na přelomu 4 a 5 měsíců si sama sedla klasicky přes šikmý sed :nevim: to už lezla dávno po čtyřech. Zabránit tomu neslo, leda bych ji furt nosila nebo zavázala do zavinovacky (a to by se vztekala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
5.1.24 18:05

Syn od 6. měsíce leze, od 7. obchází nábytek, od 10. sám stojí a měl před týdnem rok a nechodí. Taky nás strašili jak roku uteče a nic :mrgreen: jen ať lezou co nejdéle :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
5.1.24 18:24

Není problém to, že se probudí pokaždé, když ho položíš do postele? Tak to měly některé mé děti v některém období, některé pořád. Řešení, pokud spí v tvé posteli, je rovnou ho v té posteli uspat - kojením vleže.
Jinak alespoň já bych mohla uspávat nejmladší pořád dokola celou noc. Když spící položím, vzbudí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11873
5.1.24 18:26
@Anonymní píše:
Mám z okolí stejnou zkušenost, ty hodně akční děti, které už v sedmi měsících obcházely nábytek, tak nakonec sotva utekly roku nebo ani to ne. A naopak děti co do deseti měsíců nedělaly skoro nic, si najednou začaly stoupat a za 14 dní chodit.
U mojí dcery se fyzioterapeutka bála, aby nechodila moc brzy, protože v sedmi měsících už stála s velkou jistotou a jen s přidržováním jedné ruky a ona se pořádně rozchodila až ve 14 měsících :lol:

Přesně…dcera se třeba začala otáčet až v 6,5m pak ale v rychlem. sledu plazit lézt stoupat obcházet…a najednou se zasekla a sama bez držení začala chodit až v 16m…ona se teda urco bála..je trosinku pokakanek,…u syna uvidíme no..ten se taky řekla bych boji udělat ten první samostatný krok…zase ale aspoň už jsou pak trošku rozumnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí