Ve kterém ročním období měnit eura?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ve kterém ročním období měnit eura?
Zdravím,
neobvyklá otázka, ale známá mě jednou říkala, že je nejlepší měnit eura v určitém období a já si nepamatuji kdy to mělo být. Zda takto na začátku roku, nebo v létě kdy je příliv turistů. V daném měsíci má být výměna eur za koruny nejvýhodnější ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejlepší je to na jaře, v létě, na podzim a v zimě… V jiných ročních obdobích je to velmi riskantní a nevýhodné… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Němělo by se EURO měnit spíš podle aktuálního kurzu než ročního období?
Příspěvek upraven 21.01.25 v 15:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Známá by si možná měla ujasnit, že směna eur, vlastně jakékoliv měny není záležitostí úplně ročních období, jako kdyby šlo o výsadbu brambor. Kurz ovlivňují především ekonomické faktory, ne kalendář. Nejlepší doba na směnu je tehdy, když je koruna silná… takže spíš sledovat aktuální kurz a makroekonomické zprávy má mnohem větší smysl
takže shrnuto: sleduj zprávy a aktuální kurzy, pokud chceš opravdu nakoupit výhodně, ne roční období.
Příspěvek upraven 21.01.25 v 12:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi je to myšleno tak že třeba v určitém ročním období bývají výhodnější kurzy…takže asi není nic jednoduššího než se podívat na nějaký graf jak byly kurzy v předchozích letech a podle toho to zkusit…třeba když se podívám na loňský rok tak nejvýhodnějsi to bylo dle kurzu v květnu a v červnu tedy těsně před letními dovolenými…ale jestli to tak bývá každý rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx píše: Více
To záleží čistě na výkonu ekonomiky jak na CZ tak EU pak zásahy ČNB a podobně. Absolutně to nejde nijak zasadit do ročního období. Respektive korelace neimplikuje kauzalitu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx Posílení koruny v květnu a červnu 2024 bylo způsobeno očekáváním, že ČNB zpomalí snižování sazeb, příznivým vývojem exportu a nižším rozpočtovým deficitem. Šlo o konkrétní ekonomické faktory, ne o pravidelný sezónní jev. S dovolenkama jako takovýma to nemělo vůbec nic společného.
https://www.ceskenoviny.cz/…-hdp/2525717
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sunnysmile19 já si taky myslím ale popravdě ty kurzy nijak extra nesleduji. Do zahraničí jedu jednou za uherak a když potřebuji tak si prostě vyměním peníze v tu danou chvíli…maximálně se kouknu kde u nás pobliz mi to vymění nejvýhodněji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Carin123 Takova klasika, ze v kvetnu a cervnu pred letem trochu navysi cenu nafty a benzinu. Kurz nevim, mam bezne vymenena eura na revolutce kdyz to v prubehu roku poklesne nebo je proste vyhodnejsi kurz, ale ze bych sledovala terminy, to ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na konci léta / začátkem podzimu. Dřív bývaj ještě nezralý, později naopak přezrálý. Leda by byly ze skleníku… Ale ty zas nebývaj tak dobrý. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitřice píše: Více
Jo, správně, na to jsem si nevzpomněl… To bývá kurz 1:1…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit