Ve školce se začal pokakávat

542
16.10.13 17:00

Ve školce se začal pokakávat

Ahoj holky,
prosím o radu, co s tím…
Můj syn za měsíc 4r. začal chodit do školky, chodí tam velice rád, chce tam zůstavat po obědě spát, ale začal se mi minulý týden pokakávat. Ptala jsem se ho na to a řekl mi, že si moc dlouho hrál. Pak se mu to stalo na zahradě a že tam se kakat nesmí.., tam to udělal dvakrát… Říkala jsem mu, že jak se mu chce musí hned na záchůdek, nebo na zahradě zajít za paní učitelkou a ona ho tam rychle zavede. On totiž jde na záchod na poslední chvíli i doma… Co mám dělat?
Učitelky zatím zaregistrovali jen to první pokakání ve třídě a udělali z toho velkou vědu- volali mi ať si ho poo vemu, že jestli na něj něco neleze, když se mu to nikdy nestalo, nebo jestli nejde na něho průjem - přitom měl tvrdého bobíka - v igelitce jsem měla slipečky i s kouskem hovínka… Tak nevím začínám z toho stresovat, že mi ho vrátí.
Poraďte prosím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6538
16.10.13 17:06

@santape ahoj, může to být reakce na nové, neznámé, plus je ve školce hodně nových podnětů, tak předpokládám na nějaké kakání nemá malý čas myslet. Já bych vysvětlovala, uplácela, podplácela… co ze začátku zkusit za každý den bez pokakání nějaký malý dáreček… a co vím, tak pokakávání není důvod pro vyloučení ze školky. Zkus učitelky poprosit, ať se malého častěji ptají, zvlášť než jdou ven, třeba ho sebou na záchod berou preventivně s jiným dítětem, ale když se stane, tak u nás to funguje tak, že paní školnice osprchuje a dítko pomůže převlíct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1131
16.10.13 17:26

Pokud je to klasická školka, tak je bývá i záchod přístupný ze zahrady, raději ať se na to kluk optá. Taky spíš myslím že je to tou novou situací a nešťourala bych v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
16.10.13 17:46

No nevím čtyřleté dítě už umí natolik ovládat kakání, že když není možnost jít se vykakat tak to zadrží jako dospělý člověk. Když někam jedu se synem, a není možnost tak mu prostě řeknu musíš to vydržet a vydrží, a je mladší.
Kam na zahradě chodí děti čůrat? u nás mají mobilní kadibudku a kakat tam chodí :think:
A kdybych byla učitelka a mělo se mi tam nějaké dítě pravidelně pokakávat tak se mi to vůbec nelíbí. Něco jiného je nehoda, například nemoc. Jinak by čtyřleťák měl už mít hygienické návyky jako dospělák :think:

• Citovat
  • Upravit
343
16.10.13 19:05

Moje dcera se pokakávala týden každý den, tak jsem jí vzala na další týden domů, a spravilo se to. Myslím, že to byl nějaký potlačený stres, nic mi sice neřekla, ale těm malým stačí fakt málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
17.10.13 10:27
@K-Black píše:
No nevím čtyřleté dítě už umí natolik ovládat kakání, že když není možnost jít se vykakat tak to zadrží jako dospělý člověk. Když někam jedu se synem, a není možnost tak mu prostě řeknu musíš to vydržet a vydrží, a je mladší.
Kam na zahradě chodí děti čůrat? u nás mají mobilní kadibudku a kakat tam chodí :think:
A kdybych byla učitelka a mělo se mi tam nějaké dítě pravidelně pokakávat tak se mi to vůbec nelíbí. Něco jiného je nehoda, například nemoc. Jinak by čtyřleťák měl už mít hygienické návyky jako dospělák :think:

Já nejsem o tom přesvědčená, že ve čtyřech letech zadrží kakání jako dospělý. Hodněkrát se mi venku stalo, že se mu chtělo a já jsem mu říkala, zkus to vydržet např. za chvíli budeme doma, jenže on mi řekl maminko já už to nevydržím. a vím, že stejně starý kamarád je na tom taky stejně, že jak si řekne musí jít. Já si myslím, že každé dítko to má jinak, některé je vyspělejší a některé ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
17.10.13 10:30
@mischelinka píše:
@santape ahoj, může to být reakce na nové, neznámé, plus je ve školce hodně nových podnětů, tak předpokládám na nějaké kakání nemá malý čas myslet. Já bych vysvětlovala, uplácela, podplácela… co ze začátku zkusit za každý den bez pokakání nějaký malý dáreček… a co vím, tak pokakávání není důvod pro vyloučení ze školky. Zkus učitelky poprosit, ať se malého častěji ptají, zvlášť než jdou ven, třeba ho sebou na záchod berou preventivně s jiným dítětem, ale když se stane, tak u nás to funguje tak, že paní školnice osprchuje a dítko pomůže převlíct.

Tak, my máme na to stejný názor, to si právě myslím taky, prostě těch věcí je tolik a když se zapojí do nějaké hry, tak prostě na nějaký záchod není čas a pak už je pozdě… Začala jsem mu pořád vysvětlovat a dobrý nápad - úplatky a chválit a chválit, pokud se nepokaká. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.6.17 19:53

K-Black…ještě, že nejste učitelka!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin