Večerní krize,plačící miminko :(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
785
6.3.06 15:11

Prdíky

Ahoj Marketko,

my taky trpíme na prdíky a na přemíru podnětů. Nám pomáhá, když dávám Sab Simplex odpoledne před každým kojením, po kojení dávám odkrknout tak, že si dám Mata zádíčkama na svoje prsa a nožičky skrčím a dám pod ně svou ruku. Jo a taky při každém přebalování mažeme bříško Flatulinem (mastička z fenyklu proti nadýmání).

Kojím třeba v půl desáté večer a usíná až v půl jedné v noci a mezitím se kroutí jak hádě, snaží se prdnout si a pláče. To nejvíc pomůže, když si ho dám bříško na bříško a houpu s ním ze strany na stranu a taky mu podpírám nožičky, aby je měl skrčené. Dělá mu dobře tlukot srdce a taky asi to teplo, které je mezi námi. Občas si nechá dudlík, občas ne, asi záleží na jeho náladě. A úplně nejlíp, když si ho vezme manža na tohle večerní hojdání a já si jdu odpočinout, abych měla sílu na noční „šichtu“…

Je to všechno tím, že je ještě zatím nepohyblivý a moc se nemrská…až se začne pohybovat, bude vše lepší… Musíme doufat :-)

Držím ti palečky, ať je Domíškovi a tobě dobře.

Lasconka a bíďa Matyášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.3.06 15:20

ahoj. také velmi dobře známe. Naše Bára měla záchvaty nejenom večer, ale v podstatě celý den.. Bud byla u prsa nebo řvala. Nakonec nám velmi pomohl přesný postup - pevné zavinutí do zavinovačky (ručičky nesmí vykukovat), přiložit na prsa, poměrně razantně houpat, dudlíka do pusy a většinou se do pěti minut zklidnila. Škoda, že jsem na tuto metodu přišla až po dvou měsících, myslím, že bychom si všichni ušetřili spoustu energie, času a nervů již od počátku. Skákání na balone nám zrovna moc nesedělo, naopak to vyvolávalo ještě větší záchvat-:) Jinak Sab Simplex taky není špatný, určitě stojí za to ho vyzkoušet, není potřeba recept, dá se volně koupit v lékárně, ale vyjde tak dráž (asi o 70Kč). Držím palce vydržte, taky už jsem byla na pokraji sil a ted po třetím měsíci je to fakt lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
6.3.06 15:38
JAM píše:
Marketkoo, Domisek je jeste malicky, neumi se vyrovnat s tim, ze uz neni u Tebe v brisku. Casem, tak do 3 mesice se to urcite zlepsi. Ondra mel v jeho veku skoro bych rekla celodenni a ne jen vecerni krize/ noci nastesti sly/. Zatim mu zkus nejak nasimulovat pobyt v brisku, treba se to zlepsi.
Nam pomahalo:
1. stoceni do klubicka v naruci +sedet na gymballu a houpat
2. houpani ve vajicku
3. pusteni fenu nebo vysavace v mistnosti/ zni to divne, ale udajne to simuluje huceni krve v cevach, na ktere bylo dite zvykle, a nam to fakt nekdy pomohlo/
4. satek jestli mas
5. nekomu pomahalo i pevne zavinuti a hlasite ššššš v pravidelnem intervalu+ dudlík
Treba Vam neco z toho zabere a kdyz ne tak ver, ze to neni naporad a OPRAVDU jednou prejde

Něco podobného radí v knize Nejšťastnější miminko v okolí . Zkus to koupit a přečíst, uvidíš. Jinak já osobně taky nevěřím, že by miminka bolelo bříško. Prostě se ještě nevyrovnaly s přechodem na tento svět :wink: a chybí jim děloha. Zkusila bych ji nasimulovat, jak radí holčina přede mnou.
Pevné nervy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
6.3.06 15:58

Markétko,
holky už tu snad vše popsaly, podle mě je to také kombinace bříška a moc podnětů. Jiříček na to trpěl také a ze začátku jsme byli naprosto zoufalí, ale neboj, opravdu to přejde, u nás to bylo nejdřív každý den údejem půl 8, pak ob den a postupně se to prodlužovalo, teď už 10 dne nic, ťuk ťuk, tak snad jsme z toho venku. Nepomáhalo nic i když jsme masírovali, krmili, přebalovali, houpali a používali i rourku, musí to přejít bohužel samo.
Jinak Sab Simplex je i volně prodejný, zrovna včera jsem ho kupovala.
Vydržte!
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
6.3.06 16:31

ahojky ještě s tím bříškem… já taky myslela že jako co to všichni mají… pdíky… dám sab a je pohoda..... bohužel u nás to bylo hlavně to bříško..... po třech měsících se Michal zklidnil naprosto ukázkově… nemyslím si že když se kroutí, tlačí až je celej rudej a vzlyká, že to je nevyrovnání z příchodu na svět....... samozřejmě o tom nechci pochybovat, určitě z toho prcci mají menší trauma jen mi nedá nereagovat na to, že bříško je spíš až druhořadé

ale každopádně to k těm tvorečkům dle mého není moc féer… ještě že si to nepamatujou:o))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
930
6.3.06 17:04

:)

Holky,

z celého srdce děkuju za všechny rady…Všechny vyzkoušíme a uvidíme snad to bude lepší…Někdy už jsem na tom tak že řvu jako želva…Je to hrozný ta beznaděj když tomu malému andílkovi člověk nemůže pomoct…

Děkujeme moc :) Markétkaa a Domík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
6.3.06 17:24

:))) já taky občas řvala s ním… pak jsem si na to prostě zvykla a hned nato to přestalo:o))))

tak se držte a veř, že se to fakt zlepší:o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí