večerní režim

Napsat příspěvek
Velikost písma:
123
26.6.06 20:28

Jani,nechci strašit,ale já měla takhle vzorný dítě (co se týče usínání a režimu) do 6-ti měsíců,také jsem se snažila o stereotyp,pak začaly příkrmy a asi i ta vedra a nespíme,těžko usíná sám a budí se zas cca po 2-3 hodinách. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
26.6.06 21:05

Martino,
to vás mají pěkně vycvičený. Projížďky autem, ten čaj..... Já vím, že se dvěmi dětmi a ještě dvojčaty to není jednoduché, ale 15× vstávat kvůli čaji? Když se moje starší Anetka jeden čas v noci budila, tak jsem jí pokud neplakala, nechala hrát a ona třeba až za hoďku usnula, ale nepotřebovala mojí asistenci. Pak jsem jednou zkusila dát mlíčko, jestli by neusnula hned a ona jo, jenže to mělo háček. Stal se z toho denní rituál až do doby než jsem jela na udržování do nemocnice a moje milá holčička zůstala s tátou sama a ten jí to odnaučil a jak ? Prostě jí neslyšel, když volala, i když měl puštěnou chůvičku a otevřené dveře. A nebo s mým odchodem do nemocnice odešla i chuť na noční mlíčko.A já se za 12 dní vrátila a máme navždy pokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
26.6.06 21:13

Suzetko,
u nás je režim takový,že se chodí spát už v 19.00 h. Kačenka příliš nespinká, takže večer je úplně unavená a taktak zvládneme koupání bez křiku. Každý dítě se trochu probere po osvěžující koupeli, ale potom příjde ta pravá únava. S Anetkou jsme to dělali tak, že jsem jí koupala těsně před spaním, dala jsem mlíčko a zpívala ukolébavky, které zabíraly. A později už jí stačilo hladit jen po hlavince a říct, že jí mám moc ráda. A potom usínala už sama. Ale s Kačkou je to jiné, ta usne u prsa a je hotovo. Alespoň tak, když přes den naspí dohromady 1,5 hoďky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.7.06 08:50

Ahoj maminy,
už jsem se tu zapojila do diskuze na podobné téma a chci požádat i vás o radu.Máme doma 7 týdenní holčičku, která má obecně problémy se spaním - spí málo. Ale usínání se stalo poslední dobou doslova hororem.První 3 týdny usínala večer jakž takž u kojení.Poslední dobou se to ale začalo horšit a posledních pár dnů to dovedla k dokonalosti - uspáváme tak od 18 hodiny do půlnoci, někdy i déle.Není problém ji na rukách uspat (používám metodu podle knížky „nejšťastnější miminko v okolí“), ale když už si myslím, že opravdu spí, tak ji položím do postýlky nebo si sní lehnu do postele a ona je do 5 minut vzhůru a všechno začíná na novo. Klidně 30× dokola.Usne kolem půlnoci a vstává kolem 5 hodiny ráno.Mezitím se ještě vzbudí tak 2×-3×na kojení.Uznáte, že je to opravdu vyčerpávající a pokud to brzo nevyřešíme tak asi zkolabuju.Neodpočinu si ani přes den, protože to taky téměř nespí - jedině v kočárku nebo v náručí.Uffff.Může mi někdo poradit? Má s tím někdo zkušenost?Dík Evropanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
7.7.06 09:56

Ahojky Evropanko,
i my jsme měli ve stejném věku Kačenky jako je nyní tvoje problémy s neustálým kolébáním atd. Ale já jsem trošku matka kruťák, jelikož když už to bylo šesté vzbuzení po uhoupání, tak jsem ji prostě nechala trošku pořvat, aby se řádně unavila. Mám ještě jednu vcelku malou holčičku a uhoupávat do půlnoci, to bych nezvládla. Protože zase ta větší vstává kolem 5 hoďky.
Víš, tohle jsem dělala s tou starší, když byla malá. Neustále uhoupávala a jednou jsem zjistila, bylo to něco kolem 2 měsíce, že to vlastně ani nechce a chce usínat sama. Někdy přílišná péče spíše škodí.
Musíš vše vyzkoušet. Zkus jí dát jen do postýlky něco povídat nebo přečíst pohádku klidným tichým hlasem, na mou mladší zabíraly právě pohádky a na starší byly zaručené písničky. Po tomhle obě usnuly. Co třeba dudlík???? Nepíšeš o něm.
Ale musím tě potěšit, je to jen období, které přejde. A jak se říká: „Nic netrvá věčně.“ Vím to i z vlastní zkušenosti. Kačenka potom začala usínat u kojení a teď už usíná sama v postýlce s palečkem.
A ještě jedno doporučení :! Dávej malou do postýlky i na hraní. I ona si musí zvyknout na svou novou postýlku. Já jsem si jí stěhovala do kuchyně a ona si hrála pod kolotočem, no teda spíše koukala, a pak jsem na ní viděla, že když jí do ní dávám, ke stejným plyšákům, tak měla spokojený úsměv a téměř bez problému usnula. Někdy potřebuje pohladit po vláskách, hlavně večer, když je ze všeho unavená.
Tak hodně síly a napiš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
7.7.06 12:52

My Nelču koupeme kolem osmé, nadlábne se a dáme do postýlky, když se někdy trochu vzpouzí, tak dám dudlíka a do 10 min. spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
7.7.06 13:40

Ahoj Mandicko,
moc diky za zúčastněnou radu.Taky si říkám, že je to snad jenom období a že to přejde.Ohledně toho dudlíku - někdy se mi podaří jí ho vnutit a to ji pak uklidní, ale často dudlík odmítá.Nechci to brát zase násilím.Párkárt jsem zkusila ji nechat vybrečet, ale je pravda, že to nikdy nevydržím déle než pár minut.Ona vždy začne hrozně brečet a mám strach, aby se jí něco nestalo. Taky párkrát chytla nervík, takže pak vůbec nešla uklidnit.Navíc mají sousedi za zdí ložnici, tak mám strach,aby na nás nepřišli zvonit, že jako chtějí taky spát…Uvidíme a napíšu, jak se to vyvíjí.Díky.Evropanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
7.7.06 14:03

Ahoj, Evropanko, my usínáme u prsa (naštěstí), ale kolem 3.měsíce jsme taky měli období „nošení a kočárku“ to trvalo cca měsíc, to jen pro uklidnění :D , když malý usnul na rukou a já ho chtěla dát do postýlky tak se vzbudil - potom jsem ho začala dávat (tedy spíše pod něj, jako podložku abych ho nedávala do „studené“ postýlky) rychlozavinovačku a přenášení jde mnohen lépe :D . Hodně nocí kdy se vyspíš :lol: Marie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
9.7.06 10:46

Ahojky Evropanko,
jěště jsem se chtěla zeptat, jestli večer kojíš v posteli nebo v náručí? Mě začala Kačka usínat u kojení až jsem si jí začala brát do postele. Usnula v ní a já ji pak přendala do postýlky pěkně na bok, aby byla v poloze jako u kojení a byl klid. Dudlík taky nechtěla asi před 3-mi týdny si našla sama paleček a to už usíná sama. Teda sama ne s palečkem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
10.7.06 09:03

No je pravda, že kojíme v sedě…Nenapadlo mě, že by mohlo pomoct kojení v posteli.Určitě to vyzkouším. Teď jsme začali zavinovat a musím říct, že se to poslední dvě noci trochu zlepšilo.Tak nevím, jestli už je beruška tak vyčerpaná nebo účinkuje to zavinování.Akorát ji zavinuju asi blbě, protože se mi z toho v noci vymotá…Uvidíme a budeme doufat.Každopádně díky za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
10.7.06 10:30

Ahoj, já to s tou zavinovačkou myslela spíš jako pod mimi a přenášet do postýlky s tím, ale zavinout můžeš taky :D , jé vidíš to, vůbec mě nenapadlo že někdo uspává při kojení v náručí :oops:, nám to moc nešlo takže pokud jsme doma tak kojíme výhradně v leže :lol: :lol: :lol: , v sedě jen venku :roll: :lol: Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí