Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jaaajaa píše:
Pokud je nemovitost zatížena věcným břemenem tak hypo nedají.
Tak není pravda že by hypo nikdy nedali, ano VB je vždycky určitá komplikace, ale záleží na mnoha okolnostech, jak to banka vyhodnotí a pokud usoudí, že je zajištění dostatečné i s VB, tak ji klidně dá. Na druhou stranu s VB užívání je ta šance hodně malá, ale to neznamená, že to klidně neprodají v dražbě, tomu VB nevadí.
@j.a.n.i1 tak unás byl už odhadce a řekl že to nemá cenu že se od roku 2013 změnili podmínky a i když barák není zatížen ale kanalizace a voda je tak nám jí nedají. ptala jsem se na to u více lidí který dělají v bankovnictví a řeší hypotéky a řekli že to je problém a banka nám hypo nedá, možná že znáte někoho lepšího než mi který by to dokázal zařídit.
Prosím nevíte někdo. Máme pozemek, který chceme prodat. Pod tímto vede pozemek cca 5m široký a podél celého našeho pozemku. Chceme u majitele zřídit věcné břemeno. Mě zajímá, kdybychom pak toto břemeno již měli zřízené a chtěli prodat pozemek na více parcel, bude toto věcné břemeno platit i na nově vyměřené parcely z tohoto pozemku? Děkuji za odpověď
Asi jsem se trochu ztratila, který pozemek, chcete rozkouskovat a prodat a na který chcete to věcné břemeno.
No, předpokládám, že se bude jednat o VB cesty, ta se většinou přesně specifikuje (a ne že můžeš courat kudykoli), takže po parcelaci by ta cesta mohla být jen pro ten 1 pozemek…
Holky, můžete mi poradit? Raději anonymně. Můj děda a jeho bratr vlastní v obci barák, mají ho rozdělený, každý má svou část a každá ta část má své číslo popisné. Dnes jsem koukala do katastru. Na obou částech je věcné břemeno užívání, což chápu tak, že navzájem používají prostory toho druhého, chápu to dobře? A pak je tam už jen na dědově části zápis věcné břemeno bytu a pohledávka občana. Můžete mi některá vysvětlit tyto pojmy? A když dojdu na katastr pro bližší info, vytisknou mi co tam přesně je nebo by to vytiskli jen vlastníkům objektu? Děkuji
Takhle těžko radit, chtělo by to vidět příslušné LV, tam bývají podrobnější informace… napiš mi případně SZ.
Věcný břemeno užívání může mít kdokoliv koho sit am dají, ale jasné je, že si to nejspíš dali mezi sebe. Na katastru nevím jestli to ukáží, ale nám kdysi řikali, že prodejní smlouvy a všechno k tomu je normálně k nahlédnutí ![]()
Přesné znění čeho se věcné břemeno týká, se dle mého nedovíte, to je většinou jen ve smlouvě mezi lidmi, kterých se týká. Určitě se nedovíte přesné znění to cizím osobám těžko sdělí.
@DeTer píše:
Věcný břemeno užívání může mít kdokoliv koho sit am dají, ale jasné je, že si to nejspíš dali mezi sebe. Na katastru nevím jestli to ukáží, ale nám kdysi řikali, že prodejní smlouvy a všechno k tomu je normálně k nahlédnutí
Fakt? No to koukám jak blázen.
@Sunnny My jsme právě dokonce i tu smlouvu z katastru dostali, že si jí mužeme i okopírovat ( tu o věcném břemeně) protože jsme jí mi neměli. Jednalo se dědictví a opravdu jsme od toho baráku neměli ani fň, takže nám všechno poskytli tam a prej že na tom nic není, že může takhle přijít kdoliv, tak z toho já vycházím. Snad neřikám bludy, ale není to zas tak dávno 2013 ![]()
@Sunnny píše:
Přesné znění čeho se věcné břemeno týká, se dle mého nedovíte, to je většinou jen ve smlouvě mezi lidmi, kterých se týká. Určitě se nedovíte přesné znění to cizím osobám těžko sdělí.
Ale jasně že jim to sdělí. Normálně to komukoliv na katastru okopírujou.