Věčně nespokojený prvňák

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.6.23 21:35
@hanka.br. píše:
No jak jinak. Tvůj syn má sice extrémně problematickou povahu, ale má to ze školy.

Já vím, že jsi učitelka a vždycky stojíš na straně školy. Ale jsi prednasr*ná zbytečně - já nijak neútočím na školu nebo na učitelku, že by mi tam kazili synáčka. Naopak třídní mají skvělou. A je synova chyba, že musí odkoukat to špatné. Jenom prostě slyším věty, které doma nepoužíváme a s kterými opravdu nenechám syna s klidným srdcem běhat po světě. Jestli to spolužáci mají od tátů nebo z počítače, to těžko říct, ale aby mluvil jak dlaždič a neustále po někom štěkal nějaké povyšování, to ho prostě nenechám. A extrémně problematickou povahu usuzuješ z čeho, když tady dalších X ženských napsalo, že jejich prvňáci se chovají úplně stejně? To ho mám jako zavřít do sklepa a počkat až bude normální nebo co? 8o

• Citovat
  • Upravit
30422
15.6.23 21:44
@Anonymní píše:
Já vím, že jsi učitelka a vždycky stojíš na straně školy. Ale jsi prednasr*ná zbytečně - já nijak neútočím na školu nebo na učitelku, že by mi tam kazili synáčka. Naopak třídní mají skvělou. A je synova chyba, že musí odkoukat to špatné. Jenom prostě slyším věty, které doma nepoužíváme a s kterými opravdu nenechám syna s klidným srdcem běhat po světě. Jestli to spolužáci mají od tátů nebo z počítače, to těžko říct, ale aby mluvil jak dlaždič a neustále po někom štěkal nějaké povyšování, to ho prostě nenechám. A extrémně problematickou povahu usuzuješ z čeho, když tady dalších X ženských napsalo, že jejich prvňáci se chovají úplně stejně? To ho mám jako zavřít do sklepa a počkat až bude normální nebo co? 8o

Předna*raná jsi hlavně ty. A ne - nestojím vždy na straně školy, ale nemám ráda tyhle obecné výkřiky o manýrech ve třídě, ve které jsi nikdy v životě neseděla ani hodinu. Kolik vás bylo, co popisujete podobné projevy u dětí - 5, nebo do deseti? Jasně, že má extrémně problémovou povahu, ty to přece víš sama nejlíp. Bude si těžko hledat kamarády, nic mu nevyhovuje, machruje, to děti fakt nebaví. Zavírat do sklepa ho nemusíš, ale přiznat si to je první krok. Holt některý lidi takoví jsou, mají takové povahy, ostatní to otravuje, jenomže oni sami si to přiznat neumí. První krok - přiznej si to, druhý krok - pošli ho do družiny, třetí krok - nehledej příčinu tam, kde není, ale pracuj se svým synem. Klidně hledej pomoc odbornou, poradí ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
16.6.23 07:23
@Anonymní píše:
Já vím, že jsi učitelka a vždycky stojíš na straně školy. Ale jsi prednasr*ná zbytečně - já nijak neútočím na školu nebo na učitelku, že by mi tam kazili synáčka. Naopak třídní mají skvělou. A je synova chyba, že musí odkoukat to špatné. Jenom prostě slyším věty, které doma nepoužíváme a s kterými opravdu nenechám syna s klidným srdcem běhat po světě. Jestli to spolužáci mají od tátů nebo z počítače, to těžko říct, ale aby mluvil jak dlaždič a neustále po někom štěkal nějaké povyšování, to ho prostě nenechám. A extrémně problematickou povahu usuzuješ z čeho, když tady dalších X ženských napsalo, že jejich prvňáci se chovají úplně stejně? To ho mám jako zavřít do sklepa a počkat až bude normální nebo co? 8o

Já bych ti spis poradila, aby ses zamyslela nad svým přístupem k dítěti. Člověk je od přírody líný a rád se nechá bavit ostatními. Ale shánět prvňákovi kamarády? Domlouvat se s ostatními rodiči? Případně ho nějak doma zabavovat? Pokud chce dítě kamarády, má je v družině. Ano, musí se tam respektovat nějaký řád, snažit se s dětmi vycházet, kamarády si udržet. Je to mnohem pracnější, než když matka něco domluví, ideálně ještě u někoho či u něj doma, tedy v nerovném prostředí.

To, že ze školy nosí různé způsoby chování, které doma nepěstujete, je zcela v pořádku a role rodiče je dítěti ukázat, co ano, co ne a proč. Ta škola je jeden z prvních kolektivů, kde je velký počet dětí z různého socioekonomického prostředí a děti mají mnohem větší volnost a prostor pro výměnu názorů než ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.23 09:46
@hanka.br. píše:
Předna*raná jsi hlavně ty. A ne - nestojím vždy na straně školy, ale nemám ráda tyhle obecné výkřiky o manýrech ve třídě, ve které jsi nikdy v životě neseděla ani hodinu. Kolik vás bylo, co popisujete podobné projevy u dětí - 5, nebo do deseti? Jasně, že má extrémně problémovou povahu, ty to přece víš sama nejlíp. Bude si těžko hledat kamarády, nic mu nevyhovuje, machruje, to děti fakt nebaví. Zavírat do sklepa ho nemusíš, ale přiznat si to je první krok. Holt některý lidi takoví jsou, mají takové povahy, ostatní to otravuje, jenomže oni sami si to přiznat neumí. První krok - přiznej si to, druhý krok - pošli ho do družiny, třetí krok - nehledej příčinu tam, kde není, ale pracuj se svým synem. Klidně hledej pomoc odbornou, poradí ti.

Ty čteš mezi řádky něco, co se tam vůbec není. Já nepíšu o chudáčkovi nejhodnějším synáčkovi, jak ho kazí škola. Naopak píšu, že je mrznout, nic mu není dost dobré a jsem z toho na prášky. Že by měl až tak extremistickou povahu se mi teda nezdá, ale budiž, lehké to s ním není. Pracuji s ním odmalička. Takže rady, ať si něco přiznám a ať s ním pracuji mě vyloženě uráží. Protože přesně na to se ptám, jelikož má práce je v koncích, jestli někdo nemá kloudnou radu. A ne radu „přiznej si“. Odborná pomoc jakého typu? Třeba školní poradce toto řeší nebo vyloženě objednat k psychologovi? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5757
16.6.23 12:01
@Anonymní píše:
Ty čteš mezi řádky něco, co se tam vůbec není. Já nepíšu o chudáčkovi nejhodnějším synáčkovi, jak ho kazí škola. Naopak píšu, že je mrznout, nic mu není dost dobré a jsem z toho na prášky. Že by měl až tak extremistickou povahu se mi teda nezdá, ale budiž, lehké to s ním není. Pracuji s ním odmalička. Takže rady, ať si něco přiznám a ať s ním pracuji mě vyloženě uráží. Protože přesně na to se ptám, jelikož má práce je v koncích, jestli někdo nemá kloudnou radu. A ne radu „přiznej si“. Odborná pomoc jakého typu? Třeba školní poradce toto řeší nebo vyloženě objednat k psychologovi? :nevim:

Odborna pomoc bude stejne jako hvezda dokonala mistni pani ucitelka hledat chybu v tobe a rekne ti, ze po diteti moc chces :) at ho nechas zit:) vlastni zkusenost..

@Anonymní píše:
Ty čteš mezi řádky něco, co se tam vůbec není. Já nepíšu o chudáčkovi nejhodnějším synáčkovi, jak ho kazí škola. Naopak píšu, že je mrznout, nic mu není dost dobré a jsem z toho na prášky. Že by měl až tak extremistickou povahu se mi teda nezdá, ale budiž, lehké to s ním není. Pracuji s ním odmalička. Takže rady, ať si něco přiznám a ať s ním pracuji mě vyloženě uráží. Protože přesně na to se ptám, jelikož má práce je v koncích, jestli někdo nemá kloudnou radu. A ne radu „přiznej si“. Odborná pomoc jakého typu? Třeba školní poradce toto řeší nebo vyloženě objednat k psychologovi? :nevim:

Na odborniky bych moc nespolehala, maji preplnino a jejich rady zadna slava:). Jako maminka moc dobre syna znate, vyplyva to i z toho co tady pisete…Myslim, ze moc vic delat nejde, mozna jen vic myslet sama na sebe a nesnazit se tolik, aby on byl spokojeny…:), ale ne jako trest pro nej, ale prinos pro sebe:). Chapu moc dobre, ze chcete pro nej to nej a kdyz to jde udelate, ale kdyz si date na prvni misto svoje potreby, tak nektere veci nepujdou a on se bude muset „prizpusobit“:). Pisu z vlastni zlusenosti, ze pak si bude nekterych veci vic vazit:) i kdyz chvili bude samozrejme „protestovat“ protoze vetsina lidi je radsi pohodlna a je to prirozene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
16.6.23 13:01
@hanka.br. píše:
A ty v té třídě nějak působíš, že víš přesně, jaké tam panují manýry?

U druháka ve třídě je to taky, říkala nám to třídní na schůzkách, že ještě nezažila takovou třídu, že se tam ty děti snad navzájem nesnáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
16.6.23 13:11

Hele to je dnešní doba, mám o rok mladšího a bereme je na různé výlety se skupinou, kde jsou děti jeho věku a nuda.
Pořád někoho k nám domů zve. Mě už to taky nebaví, i ředitelka mi řekla že kluk se neumí nudit a vyžaduje neustálý program. Nemám radu, jen pochopení…
Teď se to výrazně zlepšilo, že dělá Sport, který ho baví, jsou tam tréninky a občas zápasy a děti, co s ním půjdou na zakladku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
16.6.23 13:22
@Anonymní píše:

Nemusíš se urážet, ani já nepíšu o chudáčkovi. Píšeš, že je chytrý a inteligentní, tak ho nech, ať si na to přijde sám. Děti většinou o přijetí kolektivem stojí a pokud jsou zdravé, stojí i o to, aby ho spolužáci brali. A jsou také dost inteligentní na to, aby si spojily, že jejich chování k dětem je klíčové. Je teprve prvňák, má dost čau, aby to pochopil. Já netuším, jak s ním pracuješ, to by ti rozklíčoval právě ten odborník. Jestli třeba tu svou snahu a ty aktivity, které pro syna připravuješ, moc nepřeháníš, což je pochopitelné, ale ve výsledku škodí. Každý člověk by se měl v první řadě snažit sám, měl by důsledek svého chování taky pocítit sám, i když je nepříjemný a čím dřív, tím lépe. Maminky se dneska velmi snaží odklízet dětem ze života vše, co je nepříjemné a stresující, hledají dětem kamarády a nedovolí jim zažít nudu nebo smutek - ale to k životu patří a děti s těmito pocity prostě musejí umět zacházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.23 17:55
@Aglája75 píše:
Na odborniky bych moc nespolehala, maji preplnino a jejich rady zadna slava:). Jako maminka moc dobre syna znate, vyplyva to i z toho co tady pisete…Myslim, ze moc vic delat nejde, mozna jen vic myslet sama na sebe a nesnazit se tolik, aby on byl spokojeny…:), ale ne jako trest pro nej, ale prinos pro sebe:). Chapu moc dobre, ze chcete pro nej to nej a kdyz to jde udelate, ale kdyz si date na prvni misto svoje potreby, tak nektere veci nepujdou a on se bude muset „prizpusobit“:). Pisu z vlastni zlusenosti, ze pak si bude nekterych veci vic vazit:) i kdyz chvili bude samozrejme „protestovat“ protoze vetsina lidi je radsi pohodlna a je to prirozene :)

Ano, já si to o odborníci myslím podobně. Nic proti nim, ale jednak je jich šíleně málo, takže se až stydím zatěžovat někoho problémy jako „syna nic nebaví“ a druhak, psala jsem někam do online poradny, kde radili odborníci a dostalo se mi pár obecných frází o tom, jak je potřeba víc trpělivosti a víc volnosti atp. Což mě osobně neřekne nic, jenom jsou to prázdné fráze. Kdyby mi někdo řekl konkrétní kroky, jak postupovat u takového a takového chování, budu vděčná, ale chápu, že to nikdo nedělá. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5757
16.6.23 18:30
@Tamtama píše:
U druháka ve třídě je to taky, říkala nám to třídní na schůzkách, že ještě nezažila takovou třídu, že se tam ty děti snad navzájem nesnáší.

Omlouvam se vlozila jsem to nechtene dvakrat

Příspěvek upraven 16.06.23 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
16.6.23 18:31
@Tamtama píše:

Jojo bohuzel i to se stava, ze nekomu to slozeni tridy nesedne… deti se tam nekteei znaji… dalsi mezi sebe nepusti… pak je tam jeden co vyvolava konflikty, ze chvili s jendim kamaradi a pak ho zase pomlouva a kamaradu s jinym a deti se „trapi“… druzinarky, natoz ucitelky o tomhle nemaj ani sajnu… z dalky to vypada, ze vlastne vsichni bavi se vsema… U starsi dcery takhle byla mirna sikana od 2-3 holek jinych 2 ( prvne jedne a pak druhe) a ucitelka tvrdila, jak jsou nejlepsi kamaradky vsechny :oops: a ty dve hilky doma prvni a cast druhe tridy probrecely :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
20.6.23 11:24
@Cuddy píše:
Já bych ti spis poradila, aby ses zamyslela nad svým přístupem k dítěti. Člověk je od přírody líný a rád se nechá bavit ostatními. Ale shánět prvňákovi kamarády? Domlouvat se s ostatními rodiči? Případně ho nějak doma zabavovat?

Když jsem to četla říkám, si, wow 8o 8o, tady je někdo extrémně akční a připadala jsem si jako nejlínější matka pod sluncem. Své dítě miluji, ale tohle bych teda nikdy nepodstupovala. Nemám prvnáka, ani druháka, zatím jen 3,5 letou a občas chodí po domě a říká „já se nuuuudíím, já se strááášně nuuuudííím“. Občas jí najdu aktivitu, ale nechávám jí ať se naučí sama zabavit, slyšela jsem spoustu story o dětech, které se skoro unudí k smrti a neumí si sami hrát a tohle v ní rozhodně pěstovat nebudu. Já si tedy nepamatuji, že bych kdy šla za mamkou a říkala jí, já se nudím, fakticky ne. měla sem dost aktivit, které jsem chtěla (Skaut, keramika, sportovní aktivity a doma jsem byla ráda, byl to odpočinek od povinností)
Radu nemám, můj příspěvek je tedy zbytečný. Jen jsem ráda, že tu má někdo stejný přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí