Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@KPKristy - lišky jsou jedny z nejlepších hub. Skvělé jsou pod jakékoliv maso - ať už do smetanové nebo přírodní omáčky / šťávy. A také jsou skvělé do letní bramboračky, kulajdy… malé nechám v celku (do 1 cm na výšku) a velké krátím vertikálně, aby si zachovaly ten krásný tvar ![]()
A super jsou také jen na másle somahnuté - jaké příloha ![]()
U nás o víkendu praso-knedlo-zelo, vývar a kakaový koláš, na dnes zbytky + znojemská s rýží. A na další dny chci muži udělat květákové karbanátky s bramborem nebo bramkaší, se uvidí. A o víkendu čekáme návštěvníky, takže manžel udělá bramboráky
a já upeču tvarohový koláč s černým rybízem, malinami a angreštem, vše co zahrada a les dali ![]()
@romcaonca píše:
@KPKristy - lišky jsou jedny z nejlepších hub. Skvělé jsou pod jakékoliv maso - ať už do smetanové nebo přírodní omáčky / šťávy. A také jsou skvělé do letní bramboračky, kulajdy… malé nechám v celku (do 1 cm na výšku) a velké krátím vertikálně, aby si zachovaly ten krásný tvar
A super jsou také jen na másle somahnuté - jaké příloha
Děkuju za tipy! Tak bramboračka bude určitě, tu si chlap nenechá ujít a pod maso bych je taky mohla zkusit ![]()
@KPKristy píše:
Děkuju za tipy! Tak bramboračka bude určitě, tu si chlap nenechá ujít a pod maso bych je taky mohla zkusit
Jako mamka posledně dělala kuřecí prsa a hodila pod ně ty lišky - a masa si u oběda málem nikdo ani nevšiml, jak byly dobré. Ne nadarmo moje babi říkala - „Byly skoro jako maso“
![]()
No, já právě takhle čestvé houby nemusím. Sním žampiony nebo sušené houby, ale slizáčky moc nee. Na lišky jsem ale slyšela samou chválu, tudíž mi dělají chutě. A zítra teda asi bude něco liščího ![]()
Dneska zbytky, pro dítě polívka kuřecí s nudlemi - (včera vytažená z mrazáku), hovězí v mrkvi s bramborem nebo těstovinama, pro mě vepřové na kari s rýží…
Snažím se likvidovat mrazák, potřebuju před porodem odmrazit a udělat nové zásoby.
Přítel si přál špagety se sýrovou omáčkou, aspoň jsem nemusela vymýšlet
a udělám květákovou polívku.
Vepřové na nudličky osmahnuté a podušené na oleji, k tomu brambory, je to mńam a rychlé
Dneska kuřecí vývar s nudlema a pečené maso, bramborové knedlíky a červené zelí ![]()
Já dneska udělám kuskus se zeleninou a slaninou na curry a k tomu lososa ![]()
Dnes zbytky svíčkové ze včerejška, jen jsme přivařila knedlík a upekly jsme kynutý borůvkový koláč
Tý jo, člověk se po týdnu vrátí a nestačí se divit, kolik tady toho přibylo
Včera sem na večeři dělala krupicovou kaši. Dnes na oběd roštěnky s rýží a okurek. Zítra se najíme někde v restauraci - jedem s prckem na vyšetření a budem v Brně přes oběd
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat