Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, prosím radu. má někdo nějaký nápad, z jakého důvodu se mi jen málokdy povede kynuté těsto? dělám ho dle receptu, pečlivě zpracovávm( pouze vyřečkou) na plechu nechávám dokynout.. zkouším různé recepty, ale většinou je vysušené, a druhý den není k jídlu.. díky za nápady..
@nejvíczoufalá píše:
Ahoj, prosím radu. má někdo nějaký nápad, z jakého důvodu se mi jen málokdy povede kynuté těsto? dělám ho dle receptu, pečlivě zpracovávm( pouze vyřečkou) na plechu nechávám dokynout.. zkouším různé recepty, ale většinou je vysušené, a druhý den není k jídlu.. díky za nápady..
podle jakého receptu?
@sophinka většinou zkouším nové. zkusím z hlavy. Podle babičky, poohrubá mouka, žloutek, sádlo, kvásek. pak dělám škvarkové vdolky, ty jsou celkem použitelné, tam se dává do těsta vejce, olej a bílé víno. tchyně dělá s herou, to mi taky nejde..
@sophinka omlouvám se, ale nemám ty recepty tady, jinak klasika, mouka, sůl, do kvásku cukr, zadělávám mlékem
@nejvíczoufalá já dělám : 1/2 kg hladké mouky, 1/4 l mléka (ohřát) v tom rozdělám cca 25 g kvasnic, dvě vejce, trocha soli, cca 2-3 lžíce cukru, 4-6 lžíce rozpuštěného másla, citronová kůra z 1 citronu a někdy lžíce rumu
@sophinka díky, zkusím.. může to být tím, že dělám kvásek jen droždí, cukr, mléko(bez mouky)? spíš to asi málo zpracovávám že?
@nejvíczoufalá píše:
@sophinka díky, zkusím.. může to být tím, že dělám kvásek jen droždí, cukr, mléko(bez mouky)? spíš to asi málo zpracovávám že?
to ne, já dělám kvásek tak, že dám kvasnice do toho mléka, pak do toho zašlehám vidličkou vajíčka a pak leju k mouce
z hladké mouky mi třijde ale těsto jemnější
@sophinka třeba teta dělá kynuté ovocné knedlíky z hrubé mouky a má je výborné. já je zkoušela a nemohla jsem je dovařit, tak jsem si to upravila podle sebe a dělala je tuším z polohrubé-hladké napůl
@sophinka to je právě to, každý to dělá jinak a už ví jak na to, mě každý říká, že z hrubé je to nesmysl a já jsem je vařila asi půl hodiny a pořád byli syrové.. musím někoho ukecat aby se šel podívat jak to dělám já a řekl mi kde je chyba.. ![]()
@nejvíczoufalá píše:
@sophinka to je právě to, každý to dělá jinak a už ví jak na to, mě každý říká, že z hrubé je to nesmysl a já jsem je vařila asi půl hodiny a pořád byli syrové.. musím někoho ukecat aby se šel podívat jak to dělám já a řekl mi kde je chyba..
po půl hodině už byly asi spíš rozvařené, ne?
![]()
kolik dáváš vajec?
Kynuté knedlíky vařím cca 10 minut (5 z jedné a 5 z druhé strany..)
@sophinka tak to si nevzpomínám kolik vajec.. ale opravdu, uvnitř byli úplně syrové..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat