Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Já bych je dala to těsta na palačinky nebo bramboráky, kdybych na to měla já nebo děti zrovna chuť..
Nemusí tam být celé vajíčko..Mám už vyzkoušeno, že fakt nemusí..Když toto dělám jen pro nás, v malém množství, je mi líto do trochu těsta dávat celé vajíčko, tak ho tam nedávám, do bramboráků místo toho dám trochu mléka je to taky OK..
Se sladkým neporadím, protože moc nepeču..
No,bramboráky bych mohla zítra udělat…
(palačinky jsme měli nedávno).Díky
A k tomu zmražení : to by šlo,ale stejně nevím jak bych je pak upotřebila ![]()
SuzaG píše:
Holky,prosím potřebuju radu.....
Dělám ty posvícenské placky ze dvou dávek a zbylo mi tady 8 vaječných bílků.Co by jste z nich udělaly? Kdysi jsem zkoušela pusinky a kokosky a ty se mi nepovedly.Napadá vás něco jiného? A nemusí to být sladké,klidně do nějakého jídla.....
dzarunka píše:SuzaG píše:http://www.toprecepty.cz/…ylych-bilku/
Dělám ty posvícenské placky ze dvou dávek a zbylo mi tady 8 vaječných bílků.Co by jste z nich udělaly? Kdysi jsem zkoušela pusinky a kokosky a ty se mi nepovedly.Napadá vás něco jiného? A nemusí to být sladké,klidně do nějakého jídla.....
Díky,hned jsem si to uložila,při vánočním pečení se to bude hodit.Dnes bohužel ne,mám pečený medovník a ted ty placky…bábovku bychom už asi nesnědli.Ale možná dám na radu autorky receptu a dám si je do skleničky do lednice a upeču ji příští víkend ![]()
SuzaG píše:
da se to pouzit na obalovani treba rizku nebo syra, misto vajicka das jen bilek, jinak ja delam treba zemlovku se snehem z bilku, vysleham s cukrem a ke konci peceni navrstvim na zemlovku a jeste trochu zapecu do zlatova.
levmah28 píše:
Chci se zeptat na jeden recept.Dělala jsem kdysi dávno.Ušlehal se sníh s cukrem a pak se vmíchaly ořechy a vylilo se do snčího hřbetu,po upečení se to nakrájelo na tenké plátky a dalo usušit do trouby.Je to mnamka ale ted nevím kolik cukru a bílku,tak aby to nebylo moc sladké nebo naopak.Znáte tento recept?
Dělám něco podobného takto:
3 bílky - tuhý sníh, 14 dkg mletých ořechů, 14 dkg ml. cukru a PL hrubé mouky.
Mažu to dortové oplatky, nakrájím na proužky a suším v troubě. Mamka říká, že se to dá i do hřbetu. Děláváme to na Vánoce a manžel to velice rád.
Mijunko,je to ono,ale už jsem to upekla,a dávám nakrájené ořechy nebo mandle:-)
tak nakonec jsem z toho vepřového udělala-vepřový na žampionech s rýží-v ledničce jsem ještě našla žampiony-jsme nějaký vyžraný ![]()
a upekla jsem ještě bleskovej koláč
papavlinka33 píše:SuzaG píše:da se to pouzit na obalovani treba rizku nebo syra, misto vajicka das jen bilek, jinak ja delam treba zemlovku se snehem z bilku, vysleham s cukrem a ke konci peceni navrstvim na zemlovku a jeste trochu zapecu do zlatova.
já zbylé bílky dávám do polévky
levmah28 píše:
Mijunko,je to ono,ale už jsem to upekla,a dávám nakrájené ořechy nebo mandle:-)
holky a dotaz- jak se dělají ty slaný palačinky a co do nich dáváte? nebo dá se i naplnitt nějak palačinka na celestýnský nudle? já to těsto miluju ![]()
a pak ještě děláte někdo v toustovači z listovýho těsta takový ty sladký tousty??? jak na to? co tam dáváte a jak? nějak si to nedokážu představit, jen jsem o tom slyšela, že to lze
ahoj, do slanejch palacinek davam spenat nebo kysany zeli + uzeny maso. Spenatove necham zapect.
O toustech z list.testa jsem neslysela delam na sladko klasicke tousty bud hermelin+brusinky nebo sunka+syr+ananas
tak u nas dnes dýnová polévka
chutnala všem na večeri salát celeslaw s veprevým plátek na rychlo s bram. rychlovka na zítra teda nevím musím přečíst neco z minulosti a tím se inspiruji
dík holky
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat