Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
saracenka píše:levmah28 píše:
pak mi dáš recept.
ne ne, šup sem s ním please ![]()
eshto,ty hodně vaříš z lilku,kromě dušeného,např.na těstoviny mě nic nenapadá,mám ještě cuketu,máš prosím nějaký recept např.na zapečení? Dík ![]()
Úly se mi nikdy nerozpadli, ale recept nemůžu letos najít
by mě zajímalo kam jsem ho loni schovala. ![]()
roláda piškot. nepečená
3balíčky piškotů
260g moučk. cukru
11 lžic mléka
3lžíce rumu
60g kakaa
rozmačkat piškoty +ostatní ingredience,když je těsto udělané ,dá se do igelitu na 1hod. do lednice.Těsto se uválí mezi dvěma igelity do obdélníku a na to se rozetře náplň,zavineme do rolády a necháme v lednici uležet,do rána nejméně.
náplň
150g kokos.strouhaný
150g másla
4lžíce moučk. cukru
to celé uplácat a natřít na těsto.
levmah28 píše:
A kdy to tak děláš?
co nejdýl ,aby mě to nesežral
je to dobrý ,ale sladký jako cecek ..
adeeelia píše:
eshto,ty hodně vaříš z lilku,kromě dušeného,např.na těstoviny mě nic nenapadá,mám ještě cuketu,máš prosím nějaký recept např.na zapečení? Dík
lilek a cuketu dohromady dělám asi jen v zeleninovém kari ![]()
kdyžtak napíšu recept..
jinak lilek dělám jako musaku (zapečené brambory, lilek a bologn.omáčku a beshamel), nebo melanzane (lilek v rajč.omáčce zapečený), omáčku na těstoviny, ajvar, různé saláty a pomazánku z pečenýho lilku..
pokuď chceš něco zeleninovýho z lilku a cukety, tak bych asi osmahla cibulku,trochu česneku, na kostičky vypocenej lilek, na půlměsíčky nebo kostičky cuketu a zalila pasírovanejma rajčatama a nechala dusit na silnej plamen, sem tam podlila troškou vody..na konec dala cmrnd smetany (nebo nemusí být) , oregano, sůl, pepř a smíchala s polouvař.těstovinama a dala zapéct a buď zalila beshamelem anebo jen zapekla proložený sýrem
to by se dalo udělat i s kuřecím masem, jestli tam chceš maso ![]()
eshta píše:adeeelia píše:
eshto,ty hodně vaříš z lilku,kromě dušeného,např.na těstoviny mě nic nenapadá,mám ještě cuketu,máš prosím nějaký recept např.na zapečení? Díklilek a cuketu dohromady dělám asi jen v zeleninovém kari
kdyžtak napíšu recept..jinak lilek dělám jako musaku (zapečené brambory, lilek a bologn.omáčku a beshamel), nebo melanzane (lilek v rajč.omáčce zapečený), omáčku na těstoviny, ajvar, různé saláty a pomazánku z pečenýho lilku..
pokuď chceš něco zeleninovýho z lilku a cukety, tak bych asi osmahla cibulku,trochu česneku, na kostičky vypocenej lilek, na půlměsíčky nebo kostičky cuketu a zalila pasírovanejma rajčatama a nechala dusit na silnej plamen, sem tam podlila troškou vody..na konec dala cmrnd smetany (nebo nemusí být) , oregano, sůl, pepř a smíchala s polouvař.těstovinama a dala zapéct a buď zalila beshamelem anebo jen zapekla proložený sýremto by se dalo udělat i s kuřecím masem, jestli tam chceš maso
Taky dělám musaku a nebo ten lilek s cuketou zapékám s mozzarelou a rajčatovým pyré a kusy rajčat.
adeeelia jo a teď jsem si vzpomněla- moje babička dělá jako studenou večeři nebo teplou přílohu k bramborám zapečenej lilek v palačinkovém těstě..
je to dobrý ![]()
lilek se nakrájí na slabé plátky (ne na kolečka), nechá se vypotit, myslím že ho babička na sucho opekla na pánvi (jen rychle), pak se posype gril.kořením a potře česnekem, na plátek dáš plátek šunky, sýra, zavineš do rolky a spíchneš párátkem, dáš do zapékací misky a zaleješ řídkým palač.těstem a dáš zapéct
levmah28 píše:
Eshto,já to nikdy nejedla,chutná to jako co?jako cuketa třeba?
Lilek chutná jako žampiony ![]()
levmah28 píše:
Eshto,já to nikdy nejedla,chutná to jako co?jako cuketa třeba?
jako cuketa ne..záleží jak se udělá a ochutí..mně asi nejvíc chutná v kombinaci s rajčatama a pak pečenej ve směsích, to je fakt lahůdka ![]()
no každej ho nemusí, ale on se lilek právě musí dobře připravit, tak je podle mě nejlepší si ho prvně dát někde v restauraci (třeba v řecký) a pak to teprv zkusit doma
když se dobře neudělá a neochutí, tak může bejt dost hnusnej ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat