Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
50133
13.12.11 13:00
eshta píše:
levmah28 píše:
Eshto,já to nikdy nejedla,chutná to jako co?jako cuketa třeba?
jako cuketa ne..záleží jak se udělá a ochutí..mně asi nejvíc chutná v kombinaci s rajčatama a pak pečenej ve směsích, to je fakt lahůdka :jazyk:
no každej ho nemusí, ale on se lilek právě musí dobře připravit, tak je podle mě nejlepší si ho prvně dát někde v restauraci (třeba v řecký) a pak to teprv zkusit doma :lol: když se dobře neudělá a neochutí, tak může bejt dost hnusnej :lol:

To máš pravdu :palec: Nedoporučuju si ho dávat v české restauraci, většinou je tvrdý a hnusný :poblion: Nejradši si ho dávám někde na dovolené u moře, tam ho mají vždy vynikající :dance:

• načítám...
25007
13.12.11 13:06
MUFICE píše:
eshta píše:
levmah28 píše:
jako cuketa ne..záleží jak se udělá a ochutí..mně asi nejvíc chutná v kombinaci s rajčatama a pak pečenej ve směsích, to je fakt lahůdka :jazyk:
no každej ho nemusí, ale on se lilek právě musí dobře připravit, tak je podle mě nejlepší si ho prvně dát někde v restauraci (třeba v řecký) a pak to teprv zkusit doma :lol: když se dobře neudělá a neochutí, tak může bejt dost hnusnej :lol:
To máš pravdu :palec: Nedoporučuju si ho dávat v české restauraci, většinou je tvrdý a hnusný :poblion: Nejradši si ho dávám někde na dovolené u moře, tam ho mají vždy vynikající :dance:

to je pravda..přímořský letoviska jsou na to jako dělaný :lol:

v ČR se myslím nedají sehnat, ale jinak jsou hrozně dobrý maličkatý lilky, jsou dlouhý pár cm a široký tak 1,5cm a ty se vařej, pak nakrojej a plněj směsí z koření (římskýho kmínu, koriandru, chilli, citronu, rozmixovaný zelený papriky a trochu octa) a pak se dají dát do lednice a vydržej klidně 3týdny (ten ocet to trošku zakonzervuje) a je to super kyselá pálivá příloha (jako nakládaný okurky)

• načítám...
4773
13.12.11 13:36

ahoj holky ;-)

My dnes rýžová polévka s mrkví a červená čočka s kuřecím masem. Zítra asi kuře na kari a noky (ale kupované) :-D

Jinak se tu někdo ptal na vaječný likér nebo obměnu, tak já dělám likér z ledovýc kaštanů a domácí baileys a jsou to lahůůůdky :-)

• načítám...
2458
13.12.11 13:40

Holky co ten Vaječňák? Jakou značku kupujete a kde, tedy který je podle Vás nejlepší? Viděla jsem nedávno někde test, ale nemůžu ho najít a nevzpomenu si která značka byla vítězná s největším podílem žloutků. Případně poprosím o nějaký osvědčený domácí recept.

• načítám...
4773
13.12.11 13:44
papavlinka33 píše:
Holky co ten Vaječňák? Jakou značku kupujete a kde, tedy který je podle Vás nejlepší? Viděla jsem nedávno někde test, ale nemůžu ho najít a nevzpomenu si která značka byla vítězná s největším podílem žloutků. Případně poprosím o nějaký osvědčený domácí recept.

Já ho moc nekupuju a když už tak na to moc nekoukám se přiznám :-D

• načítám...
5misa6
13.12.11 13:53
eshta píše:
MUFICE píše:
eshta píše:
levmah28 píše:
To máš pravdu :palec: Nedoporučuju si ho dávat v české restauraci, většinou je tvrdý a hnusný :poblion: Nejradši si ho dávám někde na dovolené u moře, tam ho mají vždy vynikající :dance:

to je pravda..přímořský letoviska jsou na to jako dělaný :lol:

v ČR se myslím nedají sehnat, ale jinak jsou hrozně dobrý maličkatý lilky, jsou dlouhý pár cm a široký tak 1,5cm a ty se vařej, pak nakrojej a plněj směsí z koření (římskýho kmínu, koriandru, chilli, citronu, rozmixovaný zelený papriky a trochu octa) a pak se dají dát do lednice a vydržej klidně 3týdny (ten ocet to trošku zakonzervuje) a je to super kyselá pálivá příloha (jako nakládaný okurky)

A jak poznám v obchodě ten správný?má být měký?

• Upravit
23033
13.12.11 14:02
papavlinka33 píše:

no ja delam jednoduchej recept. Rum,sladke salko, rozredit, protrepat, do toho vanilkovy cukr :D zadny vajicka… nic podobnyho.

• načítám...
13335
13.12.11 15:28
luciemal píše:
ahoj holky ;-)

My dnes rýžová polévka s mrkví a červená čočka s kuřecím masem. Zítra asi kuře na kari a noky (ale kupované) :-D

Jinak se tu někdo ptal na vaječný likér nebo obměnu, tak já dělám likér z ledovýc kaštanů a domácí baileys a jsou to lahůůůdky :-)

baileys miluju, prosím recept sem :pankac:

• načítám...
4773
13.12.11 15:46
nikita066 píše:
luciemal píše:
ahoj holky ;-)

Jinak se tu někdo ptal na vaječný likér nebo obměnu, tak já dělám likér z ledovýc kaštanů a domácí baileys a jsou to lahůůůdky :-)
baileys miluju, prosím recept sem :pankac:

Je to strašně jednoduchý a dobrý :-D
Buď uvařit sladké salko v karamel (nebo jednoduše koupit už hotový karamel), ušlehat s 1 smetanou a přidat rum.. Já dala dle receptu 250ml rumu a bylo to děsně silné, takže jsem ředila mlékem ;-)

• načítám...
13335
13.12.11 15:49

vyzkouším, děkuju

• načítám...
15054
13.12.11 15:50

VYNIKAJÍCÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ

POTŘEBY: 250 ml šlehačky
1 SALKO
3 ledové kaštany
4 kostičky hořké čokolády
1/2 litru rumu.
POSTUP: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme SALKO a nakonec RUM. Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru.
Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, než-li známé domácí vaječné koňaky.
Navíc bez pudingů, vajec a podobných „kazících se“ přísad.

• načítám...
13335
13.12.11 15:53
dzarunka píše:
VYNIKAJÍCÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮPOTŘEBY: 250 ml šlehačky
1 SALKO
3 ledové kaštany
1/2 litru rumu.
POSTUP: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme SALKO a nakonec RUM. Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru.
Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, než-li známé domácí vaječné koňaky.

hm to vypadá taky dobře :pankac:

• načítám...
4773
13.12.11 15:53
dzarunka píše:
VYNIKAJÍCÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮPOTŘEBY: 250 ml šlehačky
1 SALKO
3 ledové kaštany
1/2 litru rumu.

Taky dělávám, už ho mám v lednici :-) I s baileys :-)

• načítám...
saracenka
13.12.11 16:23

dotaz to salko je uvařené?

• Upravit
saracenka
13.12.11 16:24

baileys taky děláme ze 2salk a šlehačky a půl l rumu :pankac:ale bolí mě po tom rumu hlava ,takže já jsem pro tam dávat méně

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová