Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
eshta píše:levmah28 píše:jako cuketa ne..záleží jak se udělá a ochutí..mně asi nejvíc chutná v kombinaci s rajčatama a pak pečenej ve směsích, to je fakt lahůdka
Eshto,já to nikdy nejedla,chutná to jako co?jako cuketa třeba?
no každej ho nemusí, ale on se lilek právě musí dobře připravit, tak je podle mě nejlepší si ho prvně dát někde v restauraci (třeba v řecký) a pak to teprv zkusit domakdyž se dobře neudělá a neochutí, tak může bejt dost hnusnej
To máš pravdu
Nedoporučuju si ho dávat v české restauraci, většinou je tvrdý a hnusný
Nejradši si ho dávám někde na dovolené u moře, tam ho mají vždy vynikající ![]()
MUFICE píše:eshta píše:To máš pravdulevmah28 píše:jako cuketa ne..záleží jak se udělá a ochutí..mně asi nejvíc chutná v kombinaci s rajčatama a pak pečenej ve směsích, to je fakt lahůdka
no každej ho nemusí, ale on se lilek právě musí dobře připravit, tak je podle mě nejlepší si ho prvně dát někde v restauraci (třeba v řecký) a pak to teprv zkusit domakdyž se dobře neudělá a neochutí, tak může bejt dost hnusnej
Nejradši si ho dávám někde na dovolené u moře, tam ho mají vždy vynikající
to je pravda..přímořský letoviska jsou na to jako dělaný ![]()
v ČR se myslím nedají sehnat, ale jinak jsou hrozně dobrý maličkatý lilky, jsou dlouhý pár cm a široký tak 1,5cm a ty se vařej, pak nakrojej a plněj směsí z koření (římskýho kmínu, koriandru, chilli, citronu, rozmixovaný zelený papriky a trochu octa) a pak se dají dát do lednice a vydržej klidně 3týdny (ten ocet to trošku zakonzervuje) a je to super kyselá pálivá příloha (jako nakládaný okurky)
ahoj holky ![]()
My dnes rýžová polévka s mrkví a červená čočka s kuřecím masem. Zítra asi kuře na kari a noky (ale kupované) ![]()
Jinak se tu někdo ptal na vaječný likér nebo obměnu, tak já dělám likér z ledovýc kaštanů a domácí baileys a jsou to lahůůůdky ![]()
Holky co ten Vaječňák? Jakou značku kupujete a kde, tedy který je podle Vás nejlepší? Viděla jsem nedávno někde test, ale nemůžu ho najít a nevzpomenu si která značka byla vítězná s největším podílem žloutků. Případně poprosím o nějaký osvědčený domácí recept.
papavlinka33 píše:
Holky co ten Vaječňák? Jakou značku kupujete a kde, tedy který je podle Vás nejlepší? Viděla jsem nedávno někde test, ale nemůžu ho najít a nevzpomenu si která značka byla vítězná s největším podílem žloutků. Případně poprosím o nějaký osvědčený domácí recept.
Já ho moc nekupuju a když už tak na to moc nekoukám se přiznám ![]()
eshta píše:MUFICE píše:eshta píše:To máš pravdulevmah28 píše:jako cuketa ne..záleží jak se udělá a ochutí..mně asi nejvíc chutná v kombinaci s rajčatama a pak pečenej ve směsích, to je fakt lahůdka
Nejradši si ho dávám někde na dovolené u moře, tam ho mají vždy vynikající
to je pravda..přímořský letoviska jsou na to jako dělaný
v ČR se myslím nedají sehnat, ale jinak jsou hrozně dobrý maličkatý lilky, jsou dlouhý pár cm a široký tak 1,5cm a ty se vařej, pak nakrojej a plněj směsí z koření (římskýho kmínu, koriandru, chilli, citronu, rozmixovaný zelený papriky a trochu octa) a pak se dají dát do lednice a vydržej klidně 3týdny (ten ocet to trošku zakonzervuje) a je to super kyselá pálivá příloha (jako nakládaný okurky)
A jak poznám v obchodě ten správný?má být měký?
papavlinka33 píše:
no ja delam jednoduchej recept. Rum,sladke salko, rozredit, protrepat, do toho vanilkovy cukr
zadny vajicka… nic podobnyho.
luciemal píše:
ahoj holky![]()
My dnes rýžová polévka s mrkví a červená čočka s kuřecím masem. Zítra asi kuře na kari a noky (ale kupované)
Jinak se tu někdo ptal na vaječný likér nebo obměnu, tak já dělám likér z ledovýc kaštanů a domácí baileys a jsou to lahůůůdky
baileys miluju, prosím recept sem ![]()
nikita066 píše:luciemal píše:baileys miluju, prosím recept sem
ahoj holky![]()
My dnes rýžová polévka s mrkví a červená čočka s kuřecím masem. Zítra asi kuře na kari a noky (ale kupované)
Jinak se tu někdo ptal na vaječný likér nebo obměnu, tak já dělám likér z ledovýc kaštanů a domácí baileys a jsou to lahůůůdky
Je to strašně jednoduchý a dobrý ![]()
Buď uvařit sladké salko v karamel (nebo jednoduše koupit už hotový karamel), ušlehat s 1 smetanou a přidat rum.. Já dala dle receptu 250ml rumu a bylo to děsně silné, takže jsem ředila mlékem ![]()
VYNIKAJÍCÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ
POTŘEBY: 250 ml šlehačky
1 SALKO
3 ledové kaštany
4 kostičky hořké čokolády
1/2 litru rumu.
POSTUP: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme SALKO a nakonec RUM. Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru.
Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, než-li známé domácí vaječné koňaky.
Navíc bez pudingů, vajec a podobných „kazících se“ přísad.
dzarunka píše:
VYNIKAJÍCÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮPOTŘEBY: 250 ml šlehačky
1 SALKO
3 ledové kaštany
1/2 litru rumu.
POSTUP: Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout, vlijeme SALKO a nakonec RUM. Řádně promícháme, aby bylo hladké a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru.
Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné, než-li známé domácí vaječné koňaky.
hm to vypadá taky dobře ![]()
dzarunka píše:
VYNIKAJÍCÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮPOTŘEBY: 250 ml šlehačky
1 SALKO
3 ledové kaštany
1/2 litru rumu.
Taky dělávám, už ho mám v lednici
I s baileys ![]()
baileys taky děláme ze 2salk a šlehačky a půl l rumu
ale bolí mě po tom rumu hlava ,takže já jsem pro tam dávat méně
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat