Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Včera k večeři první jídlo vařené na indukci - kuřecí vývar se zeleninou a nočky, hned jsem použila časovač (jela jsem pro syna), dneska mám oběd v jídelně - plněnou papriku.
Večer udělám ještě jeden vývar pro muže, přijede v noci a na víkend asi gulášovou polívku a ty buchtičky znějí sympaticky, ale ještě jsem je nedělala
a na neděli čočkovou polívku a asi řízky s brkaší a salátem.
No jo, jsem blbá, vždyť nemám pánev na indukci
Leda udělat řízky v troubě.
Dnes nevařím, holky obědvají ve školce, manžel co si užene
, peču třípatrový dort ve tvaru včelího úlu
![]()
dneska taky vařit nemusím, mám zbytky, zítra asi špízy dohromady v pekáčku s brkaší a neděle vycházka i s papáním po cestě ![]()
dělám falešnou svíčkovou na smetaně a domácí hrníčkové knedlíky… i na zítra
Tak dnes asi jen vývar a salát z červené řepy na způsob hanáckého zelí …
A zítra musím upéct nějaký zákusek, nemáte někdo inspiraci? Mám pudink, zavařeniny, mouky, … no klasiku na pečení, ale vůbec mě nenapadá co??? (Přijede tchýňulě, tak jí musím „zacpa“ pusu
).
A zítra večer uzená žebra s kyselou okurkou, buřty a slivovička 26 let stará …
Na neděli bramborový guláš (přes týden jsem ho nestihla) a na svátek nemám tucha, budu se držet od ohně raději dál … ![]()
@romcaonca mohla by jsi dát recept na ten salát? dík jinak já jsem si říkala, že upeču piškotový těsto, na to pudink, na to kousky ovoce-výborný je kiwi a zajelu želatinou.
@romcaonca píše:
Tak dnes asi jen vývar a salát z červené řepy na způsob hanáckého zelí …
A zítra musím upéct nějaký zákusek, nemáte někdo inspiraci? Mám pudink, zavařeniny, mouky, … no klasiku na pečení, ale vůbec mě nenapadá co??? (Přijede tchýňulě, tak jí musím „zacpa“ pusu).
A zítra večer uzená žebra s kyselou okurkou, buřty a slivovička 26 let stará …
Na neděli bramborový guláš (přes týden jsem ho nestihla) a na svátek nemám tucha, budu se držet od ohně raději dál …
mně by ses zavděčila kynutýma šátečkama s pudinkem a marmeládou nebo dortem z piškotové rolády-roláda je s marmeládou,nakrájíš na plátky,vložíš do mísy a zaliješ pudinkem a přikryješ ještě plátkama rolády,mňam
holky ja tady umiram chutema co tady vsechno pisete za jidla mnaaaaam
A mohla bych poprosit o nějaký kompletnější recept?
Potřčebuju něco rychlého, neb se k troubě dostanu až ak v 10 večer, dřív odmítám slézt ze záhonků.
Jinak č.řepa (my máme pro 2 lidi 2 bulvy na 2 dny
- nastouhané, jen přejité varem / voda taktak na množství řepy/ s 2 lžícemi oca, 2 lžícemi cukru a 1 čl soli ), 1 menší šalotka, 1/4 lžičky kmínu, 1/4 majoránky nebo bazalky, trocha papře /já jsem šílenec, já si dávám i chilli a moooc
), tak 4 lžíce zakysané smetany nebo plnotučného jogurtu, někdo rád i trochu majolky a kečupu dle chuti.
Pokrájet na dorbno vše, smíchat (i vodu z č.řepy), nechat tak hoďku odležet a papat s pečivem či bez ![]()
A ještě je moooc dobré pokud máte raději ostřejší, tak koupit jednu černou ředkev a tu strouhnout k tomu, mňamka. Nebo drtek křenu.
Snad jsem pomohla ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat