Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Naložila jsem kuřátko do medové marinády na zítra a bude asi bramborová kaše a zeleninový salát. ![]()
zapečená kedlubna+brambor+odřezky z šunky od kosti+smetana s vejcem+sýr
zítra hovězí vývar se zeleninou a druhé bude směs: žampiony+cuketa+rajče+kuskus
Hovězí vývar a palačinky, co byly včera na sladko, jsem dnes zapekla s masem a zeleninou.
@hubička píše:
@Paoloska jaký je recept na kanadské kuřátko?
Asi 1/3 kostky másla, půl hrníčku kečupu, dvě větší cibule, větší lžička soli, půl lžičky pepře, lžička kari, lžíce worchestru - vše svař, zřeď trochu vodou a nelej na rozporcované kuře. Je dobré nechat třeba přes noc uležet, ale nemusíš. Při pečení neotáčej, ale peč pomaleji a dávej pozor, rádo se připéká. Nejvíce nám k tomu chutnají špagety. ![]()
@hubička Není zač
Už jsem sem jednou tenhle recept dávala a jedna mamina mi psala, že supr, prý tam přidala i červené víno. My to máme rádi, je to rychlovka a mňamka. Tak ať vám taky chutná ![]()
@Eliška Náplň: 500g mletého masa, sůl, pepř, 2 stroužky česneku. Těsto: 500g hladké mouky, špetka soli, 1 vajíčko, 200 vody. Nejdřív si připravím maso, prostě všechno smíchat
. Pak smíchám mouku, sůl, vajíčko a přilévám vodu podle potřeby, aby těsto bylo vláčné. Hned pak rozválím na tenkou placku, vykrajuju kolečka průměr 8 cm a plním masem. Dobře uzavřu, vařím v osolené vodě 15 min. po odražení ode dna. Nejlepší je jíst je čerstvé. Jako přílohu jsem chtěla špenát, ale zapomněla jsem ho koupit, tak jsem jen osmažila proužky cibule. ![]()
dnes gulášová polívka a bramboráky
zítra kuřecí vývar, rajská omáčka, masové kuličky a buď knedlík nebo těstoviny
na pátek jsem dnes naložila masíčko
Bubli, díky moc! To nudlové těsto - jsem zvyklá dělat nudle z hrubé, to nejde na tohle? A ty kolečka uzavíráše jen vidličkou, nebo máš nějaké tvořítko?
@Eliška No, v receptu je hladká a nudle mi dělá maminka
, tak nevím. Můžeš vyzkoušet třeba na poloviční dávce. Ty kolečka jsem dělala hrnkem a konce jsem jen přimáčkla, drží to hezky, vůbec se to neotvírá. Já jsem jakoby ty rohy ještě přehnula přes sebe, vznikly takový šátečky. Příště je udělám tvořítkem, jak to dělá ty vroubkované kraje a bude to prostě taštička
. ![]()
jídlo z jednoho pekáče-brambory,cibule,porek,vepřové maso,zelenina,klobása-šup do trouby a péct ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat