Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, potřebuji radu, mám dlouhé silné rovné vlasy po zadek. Poslední cca rok dva se mi strašně cuchají a dredivatí - ne v délkách, ale hned u hlavy, hlavně vzadu na temeni spodní vlasy. Máte radu co jste potřeboval s tím? Nosím hlavně cop a i na spaní a přesto po 12 hodinách od učesání objevím dred který češu půl hodiny.. mam dvě mimina a síly a trpělivost mě dochází
funguje na to něco, nebo to mam zkrátit po ramena a bude pokoj ![]()
Já mám vlasy po lopatky a děje se mi to taky. Dávám si na to místo víc kondicionéru a je to trochu lepší, ale mám to furt ![]()
Já mám teda vlasy jemné, ale taky hodně dlouhé a v těch místech co popisuješ, jsem zacuchávání vyřešila holením strojkem na 0,5 cm. Tchyně se švagrovou byly na mrtvici, manželovi se to líbí
![]()
Mám jemné, vlnité, čerstvě ostrihane po ramena, a dreduji mi po celé délce ![]()
Kup sampon s keratinem. A takovy sprej na zacuchane vlasy, ktery naneses na mokre vlasy a ususis. Porad se u kadernice.
Nechavam si ted rust dlouhe vlasy, ze je chci darovat na paruky pro onkol. pacienty (uz je mam nejak pod lopatky) a zacina mi to pekne vytacet.
Mam prirodne vlnite, velmi huste vlasy. Musim foukat a zehlit, at to nejak vypada. A pouzivam sampon s keratinem.
Jeste chvilku vydrzim, ale uz mam vybrane delsi mikado po ramena. Ze to necham smiknout.
Zacuchaný vlasy mám pořád a snad kvůli malý se nechám ostříhat jak mě pořád tahá
nepomáhá mi ani drdol a tahá mě i za uši neboť mám náušnice
nějaká rada
![]()
Mám dlouhé vlasy a aspoň pro mě je jediná možnost je pravidelně několikrát rozčesat během dne, jinak bych vypadala jak strašidlo a večer nerozcesala. A to i v práci, na výletě nebo jen doma.
Taky záleží, čím se češeš. Na rychlé učesání je fajn TangleTeezer apod., ale pokud nemáš na hlavě pět chlupů, tak s takovým kartáčem se k hlavě nedostaneš, za mne nejlepší úplně obyč plastový hřeben.
Taky se s tím poslední dobou peru, já jen nemám trpělivost vlasy rozčesávat moc dlouho tak občas šmiknu nůžkama celej cuchanec
Přitom češu pravidelně ![]()
Pro moji dceru (husté, dlouhé, vlnité vlasy) se mi osvědčil sprej od Gliss kur. Nastříkat, chvíli nechat, rozčesat. Navíc se krásně leskly.
@stín katedrál píše:
Taky záleží, čím se češeš. Na rychlé učesání je fajn TangleTeezer apod., ale pokud nemáš na hlavě pět chlupů, tak s takovým kartáčem se k hlavě nedostaneš, za mne nejlepší úplně obyč plastový hřeben.
Tak takhle Teezer je jediný kartáč, kterým se zvládnu učesat. Klasickým hřebenem bych si akorát vyrvala vlasy a zlámala na něm zuby. A to nemám na hlavě 5 chlupů ani omylem.
Jinak bych zkusila nějaké spreje na rozčesávání. Mně se cuchají tam, kde přijdou do styku s potem. Takže je na sport nosím v copu.
Měla jsem ten samý problém - kamarádka mi doporučila saténový polštář, od doby co ho používám se mi vlasy vůbec nezacuchávají.
Hmm glisskur rozcesavac mam a trochu pomaha (nebo aspon pocitove), tangleteezer mam uz roky..
keratin zkusim ![]()
@Lalelale píše:
Mám dlouhé vlasy a aspoň pro mě je jediná možnost je pravidelně několikrát rozčesat během dne, jinak bych vypadala jak strašidlo a večer nerozcesala. A to i v práci, na výletě nebo jen doma.
To je ovšem rada pro rovnovlasky, vlny a kudrny se za sucha necesou