Vedení dělá tlak na brigádníky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nevidím na zprávách od vedení nic špatného. Spíš mě zaráží ten tvůj povzdech, že chudáci brigádníci musí ve svém volnu zavolat do práce, ó jaká hrůza
Ty až nastoupíš do opravdové práce, tak se zblázníš. Víš, že brigáda není nijak povinná, že tě nikdo nenutí smlouvu podepisovat? A víš taky, že jak jednou podepíšeš, plynou z toho závazky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Tak když dají plný počet hodin, tak je DPP ani ne na dva měsíce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však ať tam teda nechodí. Nikdo je nenutí. Evidentně se těžce rozchází v tom, co jsou oni ochotní dělat a co potřebuje zaměstnavatel. Tito brigádníci jsou mu naprosto k ničemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky nejak nechapu tvé rozhořčení.
Pokud se s brigadniky hovorilo o 10 smenach, tak ti, co odchodí sotva 4, aproto je pak problem vyplnit smeny, tak budou ukončení a naberou jiné.
Normální stav.
Taky jsem to tak u brigad vzdy mela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A chceš, abychom je politovali, nebo proč to sem píšeš, když se tě to netýká? Já třeba spíš lituju toho zaměstnavatele, vzkážeš mu to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Milý chytráku, na uvedeném chatu nevidím nic závadného. Tipuju, že jde o Kaufland, ale to je jedno. Jde o stejnou situaci jako u nás. Určité procento provozní doby potřebujeme doobsadit brigádníky. Ze strany studentů je konstantní zájem. Všem řekneme hned při náboru, co brigáda obnáší. Všichni, kdo později nastupují souhlasí. V podstatě to samé, co je uvedeno v chatu. Všem zdůrazňuji, že nemůžu dělat smlouvu, aby pak přišli dvakrát za měsíc. A hádej co? Přesně to se děje. Brigádníky nabíráme, protože potřebujeme lidi do práce. Nevím, co oni si myslí. Možná nastoupí, aby měli pokoj doma nebo nevím, protože kvůli penězům to opravdu není. Nemůžou, mají to a to, jsou tam a tam. Často ruší směnu těsně před jejím začátkem. Nechceme po nich nic světoborného. Jen aby přišli v průměru aspoň dvakrát do týdne do práce. Směny mají max 6 hodin, spíš kratší a samozřejmě se bere ohled na to, že chodí do školy. Úplně jiná je situace u lidí, kteří si přivydělávají ke své práci, rodičáku, důchodu. S těmi se spolupracuje bez problémů.
Takže pokud někdo nechodí, smlouvu mu ukončíme. Na co bychom si takového člověka drželi? A ano, brigádníky nikdo nemůže nutit chodit do práce (to nedělá ani uvedený chat), ale tak ať se na to vyse.rou a nezabírají místo.
Jen abys viděl druhou stránku věci, než zas začneš plácat další nesmysly.
- Citovat
- Upravit
Nevidím na té komunikaci nic špatného. Brigádník, co chodí do práce na 4 směny měsíčně bez víkendů, je firmě opravdu k prdu. A věř mi, že když se s těmito rozloučí, obchod to opravdu nepoloží. Naopak, budou mít personální kapacity najmout lidi, kteří pracovat chtějí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jdu někam na brigádu, počítám s tím, že budu chodit makat podle potřeb zaměstnavatele a neéé když se mi náhodou zrovna bude chtít… Nechceš dělat, nikam nelez…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jistě.. Všechny obchody v republice jsou závislé na tobě a tvém chtění nebo nechtění nastoupit na směnu…
![]()
Zbytečně zabíráš místo někomu jinému, kdo chce pracovat a vydělat si… Obchod taky nemůže nabrat sto brigádníků a řešit vykrytí směn podle toho, jestli ten dotyčný bude ochoten nastoupit a odpracuje počet hodin, ke kterým se ve smlouvě zavázal… Nejlepší řešení je vykopat flákače a nabrat nové lidi… A buď bez obav, zájemců se najde dost, na tobě opravdu chod provozovny nezávisí…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domluvili si brigádu, ale nutili je tam chodit… Možná hospoda Na mýtince by vyhovovala jako zaměstnavatel lépe, ačkoliv i tam je potřeba každou sobotu zbavit Ludvíka pavučin ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit