Vegetariánka nemá menses

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3037
23.5.13 21:27

Svagrova diky veganstvi a vitarianstvi skoncila na Jipce, ma v prd.eli jatra, odvapneny kosti, je tezce anemicka, celkovy rozvrat metabolismu… a to je ji 19!To jen k tomu, jak je tento styl „zdravy“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.5.13 21:28

@Litta oujééé měla bych se jít houpat.

1. ano, přemýšlím
  2. ano, protože nelítám na nákup každý den
  3. ano, ale ne ve smyslu nutriční kaloricky, ale ve smyslu výživovém (což je asi jedno)
  4. ne, kvalita mého života se zlepšila, protože se cítí a jsem mnohem zdravější
  5. ano, jsem přísnější
  6. ano, protože jsem na sebe pyšná, že dělám něco pro naše zdraví
  7. ano, sušenky ač chutné nejsou tou správnou denní stravou
  8. ne, mě to problém nepůsobí
  9. ne, nemám pocit viny. občasné potěšení patří k životu
  10. ano, pochopitelně že mě uspokojuje, že jíme zdravěji, proč bych to jinak dělala, kdyby mě to neuspokojovalo?

7 kladných odpovědí… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
23.5.13 21:38
@tejuho píše:
Svagrova diky veganstvi a vitarianstvi skoncila na Jipce, ma v prd.eli jatra, odvapneny kosti, je tezce anemicka, celkovy rozvrat metabolismu… a to je ji 19!To jen k tomu, jak je tento styl „zdravy“.

to není o stravovacím stylu, je to o tom, jak se ten styl provozuje :! omlouvám se za ten vykřičník, ale nedalo mi to. Svádět něco na vegeatariánství je nesmysl. Není to jen o tom nahradit maso za sladký knedlíky, ale stravovat se tak, aby mělo tělo dostatek živin a neublížilo mu to.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
23.5.13 21:41

Ahoj, jako prvni me napadlo, zda netrpi anorexii, protoze spousta anorekticek schovava svou nemoc za veganstvi, frutarianstvi, makrobiotiku apod…

Pokud prisla o periodu a jeji vaha se ti zda byt v poradku, tak muze byt problem v nedostatku zeleza, ktery se casto u veganu objevuje, s nim spojena chudokrevnost a mozna i ztrata menses.

A pak je tu ten nejprozaictejsi duvod - proste ma nejaky problem se spodkem… Kazdopadne na gyndu by jim mela.. Injekci muze odmitnout i tam.

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
23.5.13 21:43
@Litta píše:
Btw, zkus chvílí vysadit mléčné výrobky a maso a přidej víc zeleniny, budeš se cítit lépe a nebudeš mít takovou potřebu řešit, co ve svém osobním životě kamarádka má nebo nemá. ;)

Tenhle prispevek je dost mimo, ne? :roll: Mne taky neprijde nemit MS pet mesicu… Ma o kamaradku strach, to z ni jeste nedela pavlacovou drbnu, ktera ma osmkrat tydne zverinu…

• Citovat
  • Upravit
3037
23.5.13 21:45

@mariannnka pisu o veganstvi a vitarianstvi.Ne o pouhym vegetarianstvi a nebo nahrade za sladky. Dodrzovala to presne podle „navodu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
23.5.13 21:48

@Litta Bratmanův test:
1. Ano, právě čtu makrobiotickou kuchařku.
2. Ano, do obchodu chodím co nejméně, takže kdybych nakupovala na 1den, nevím, co bychom si následující počali(asi bychom přemýšleli o jídle déle, než 3hod)
3. No, tak jako vařím zdravě a potěšení z jídla mám přímo úměrné, jak se mi povede. Přiznávám, že z plastového párku s umučenou čočkou, zahuštěnou bílou moukou bych radost neměla.
4. Zvýšila se mi kvalita života, pleti, vesmíru a vůbec
5. Tak jako postupně se vzdělávám a postupně jsem vybíravější, ale přísnost bych v tom nehledala
6. Nechápu otázku, sebeúctu mám asi nastavenou kvůli jiným věcem.
7. A tak vyloučilo… když k něčemu dojdu, že mi to neprospívá, tak v tom nadále nepokračuji, to se snad netýká jen jídla, ne?
8. Spíš okolí:)
9. Ani ne, je to takové guilty pleasure:)
10. Jako ano mám radost, navím, jestli to tedy splňuje parametry uspokojení.

Asi 5 kladných, ale otázky mi přijdou naprosto tendenční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
23.5.13 21:51
@tejuho píše:
@mariannnka pisu o veganstvi a vitarianstvi.Ne o pouhym vegetarianstvi a nebo nahrade za sladky. Dodrzovala to presne podle „navodu“.

pardon :oops: no já nevím, podle mě se to už muselo projevovat nějak předtím a sama musela na sobě cítit, že jí to neprospívá nebo někde dělá chybu. Sama maso jím, občas, takhle neobhajuju tenhle výživový styl, ale vím o spoustě lidech, kterým to prospívá a jsou v pohodě, žádné extrémy.

• Citovat
  • Upravit
14637
23.5.13 21:55

@chatwenna Jenže ona to sem přišla napsat s takovým despektem a pocitem, že je nemocný magor, místo aby si s dotyčnou promluvila a snažila se ji pochopit. Třeba by přišla na věci, které z pár řádků a bez jakýchkoli komplexnějších informací o kamarádce prostě nikdo zde nevyvěští.
Vegetariánství ani veganství život ohrožující prostě není, ale musí se o tom něco vědět. Třeba takový mák má mnohem více (snad 12×) vápníku než mléko (a lépe ho tělo využije), zároveň i, společně s některými ořechy a luštěninami má více železa než kdejaké maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
23.5.13 21:55

@ tejuho To je právě ono, on totiž žádný návod není. Každý jsme individualita a máme jiné potřeby, v mase jsou všechny esenciální mastné kyseliny potřebné pro život, nahradit jdou snadno, ale každý si to musí „ušít“ sám na sebe. Má 19, tak to klidně může být hec(tímto se nechci dotknout teens) bez opravdu důkladného prozkoumání vyvážené stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.13 21:57

Sekundární amenorea
Jde o absenci menstruačního krvácení u ženy, která měla dříve spontánně cykly. Avšak nejde o těhotenství. Nejčastější příčinou jsou hormonální změny spolu s psychogenním faktorem. Amenorea se může vyskytovat i při náhlém větším poklesu hmotnosti, u sportovkyň vlivem zátěže, také při obezitě, stresu apod.

http://aktualne.centrum.cz/clanek.phtml?…

• Citovat
  • Upravit
14637
23.5.13 21:57

@mariannnka Přesně, každému může vyhovovat něco trochu jiného, je to i o tom, jak to stravování vnímá a co od něho očekává. Když bude trpět na zeleninových šťávách, nemůže být tak vitální jako spokojený řezník. Ale zároveň může být vitarián zdravější než konzument tlačenky. To se prostě tak snadno paušalizovat podle mě nedá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
23.5.13 21:59

@Litta Ale jo, ja s tebou prit nebudu… Jen tam asi tolik despektu nevidim… :nevim:

Muj nazor jsem uz napsala - podle me je to anorekticka.

Prece jen, kdyby byly kamaradky, tak by zakladatelka o tomto druhu stravovani uz musela neco vedet…

• Citovat
  • Upravit
3037
23.5.13 22:02

@Faraya prave,ze ona to ma nazkoumany hodne, je to dost inteligentni holka, ale je v Harekrisne (nebo jak se to pise) a je proste zblbla :zed: ted po propusteni si mysli, ze kdyz si k tomuto stravovani lupne tabletu zeleza, bude vse o. k. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
23.5.13 22:03

@chatwenna Jenže proč by po pěti letech vegetariánství najednou měla anorexii? Spíš se asi cítila lépe, tak udělala další krok, ale nejspíš to přehnala. Fakt si to můžeš představit i jinak a také to k tomu prvnímu příspěvku může sedět. :nevim:
Já bych tohle prostě tak jednoduše neviděla, můžeme jen poradit, aby s ní vedla dialog. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí