Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@EmmaAnna píše: @Jar Jar ještě že nevěříme na právo silnějšího
Já na právo silnějšího věřím. Tedy ne ve smyslu kdo koho zabije, ale kdo v dnešní společnosti úspěšně přežije a kdo se odsune na okraj a už tam zůstane.
@Jar Jar pokdu ne ve smyslu „kdo koho zabije“, tak věřím na právo morálně silnějšího
![]()
@Muzz musí se to namáčet taky a připravovat déle
@Petulka1234 píše:
@malinika Právě, že o těch olejích moc ještě nevím a také mě zajímá, který je více šetrnější a který naopak.
Včera jsem si koupila olej z vlašských ořechů, můžu říct teda, že je moc drahý, ale já to vzala hlavně kvůli dětem, že jím tím sem tam zakápnu třeba těstoviny, nebo salát.
Jinak z těch olejů, jako je slunečnicový, řepkový, olivový atd., tak mě příjde, že každý tvrdí něco jiného, tak už fakt nevím…odkuď máš info, že je více lepší řepkový než slunečnicový, můžu vědět?
Z různých zdrojů - v tomto shodují jak odborná tak „polo-laická“ veřejnost.
Bohužel u většiny lidí převládá názor, že řepkový olej je něco podřadného a téměř nezdravého - v dobách dávno minulých to tak skutečně bylo (dříve se pěstovala řepka, která obsahovala kyselinu erukovou, dnes už jsou pro potravinářské účely pěstované jen bezerukové odrůdy) a naopak pozitiva samotného oleje výrazně převažují - hlavně co se týče obsahu mastných kyselin a teplotní stability.
@Jar Jar píše:
NevímNa smažení samozřejmě olivový olej nevezmu. Ale k těm majonézám z kelímku nějak nemám důvěru. Když se to nechá otevřené, tak to ani nezplesniví - přece nebudu jíst něco co nežerou ani plísně
No, ono to nezplesniví právě kvůli tomu oleji, který funguje jako konzervant. Už jsi viděla třeba plesnivý med? ![]()
Já se přiznám, že v případě majonéz mám větší důvěru právě v kupované než v různé domácí pokusy plné syrových vajec (nedejbože z neznámých zdrojů).