Věkový rozdíl 22 měsíců je ještě kočárek nutný?

30.7.09 20:39

Věkový rozdíl 22 měsíců je ještě kočárek nutný?

Ahoj, chtěla bych poprosit o pár rad a názorů. V lednu čekáme druhé miminko a dceři v té době budou necelé dva roky. A já pořád přemýšlím jak zvládnem přepravu. Kočárek pro sourozence se mi zdá zbytečný, protože malá je hrozný šídlo a myslím, že by ho dlouho neužila, ale napadl mě takový ten „skate“ ke kočárku. Máme x-landera tak by to snad šlo. Ale na druhou stranu si říkám, jestli tý malý nebude v lednu na tom skate zima. I když těch procházek asi v tý době moc nebude, ale stejně. Hodně jsem v diskuzích četla, že dáváte starší do kočárku, mě to mamka radila taky, ale dcera je hrozně zbrklá a živá a asi bych měla strach, aby mladšímu nechtěně neublížila. Co myslíte vy? Díky, za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1283
30.7.09 20:56

ahojky,

já mám mezi dětmi rozdíl 26 M a ony ty 4 měsíce jsou u těch dvouleťáků celkem rozdíl. záleží na dítku, pokud není moc kočárkové, tak to na skejtíku zvládne. já ještě týden před porodem chodila s malou s kočárem ( ona v něm ale jezdila jen po obchodech, jinak šla sama a kočár sloužil na odvoz nákupu:)) po narození sestřičky dostala skate. nejdřív na něj ani za boha nechtěla. teď už si zvykla, ale pořád to má víceméně za trest a je na něm jen když dostane odměnu:) jinak chodí sama nebo jezdí na odrážedle a pohoda. neboj v zimě moc courat s miminem nebudeš a na jaře už bude starší o něco větší a dá si říct:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
30.7.09 21:08

Ahoj,
jsem určitě pro skate a rozhodně ho zvládne i v zimě. Moji kluci jsou sice dál od sebe a Mates byl tím pádem větší, ale vlastně skoro do narození Ondry jezdil v kočárku (když jksme chodili daleko) a pak si v pohodě ze dne na den zvykl na skate. Vůbec v tom nebyl problém. Ani v zimě to nevadilo. Měl rukavice, aby ho nezábly ručičky, a jezdil úplně normálně každý den do i ze školky.
Pokud by u vás kočárek neprošel, tak skate je nejlepší řešení. Mates na něm jezdil ještě další rok, cca do tří a půl, pak už jsme se ho zbavili a chodí po svých v pohodě.

A hlavně je skate na kočárku oproti sourozeneckému kočáru skladnější :wink:

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
30.7.09 21:16

mám kluky od sebe 19 měsíců a nemáme ani tandem ani skate a přežili jsme v pohodě… Hodně jsme miminko šátkovala a nebo do obchodu a tak jezdil Jenda na motorce. Taky jsme ho posazovala normoš do korbičky k miminku… No variant je spousta, ale to záleží dítě od dítěte, takže zvaž jaké máš zrovna ty a taky kam se potřebuješ nejčastěji dostat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
30.7.09 21:20

stejen jako u vas, u nasich dcer mame take rozdil 22 mesicu..
nebyl treba ani dvojkocarek, ani skate.. starsi vse bez problemu odchodila sama (na dlouhe vylety jsme se s lednovym novorozenem ani nepousteli :) ) byla ale zvykla chodit sama.. kocarek pro starsi jsme zrusili na podzim v jejich cca 19 mesicich..
ted nosim mladsi v satku a starsi za ruku (mam to stesti, ze dcera je klidnejsi, posloucha a neutika :wink: )
preji hodne radosti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
30.7.09 23:30

Ahoj, záleží na tom, jak moc ťapavé dítko máš. Já mám věkový rozdíl sice větší, ale můj syn je bez kočárku od 19 měsíců (rád běhá, takže odkočárkování nebyl problém). Od té doby chodí po svých. Skate bude, myslím, dobrá volba, akorát není zrovna do sněhu. Může třeba chvíli ťapkat, až ji budou bolet nožky, sveze se na skatu atd. My jsme skate pořídili nakonec taky, ale máme ho pouze na nákupy, aby mi syn v obchodě nezdrhal a mám ho tak pod kontrolou. Sourozenecký kočár je opravdu zbytečný pro takový věkový rozdíl.

Pokud je tvá dcerka živá, tak bych ji do kočáru k mimču nedala (navíc nabalená v zimě a mimčo ve fusaku, to si nejsem jistá, jestli by se vešla). Můj syn je hyperaktivní a nevydrží v klidu ani minutu, stále se různě vrtí, neustále dělá nečekané prudké pohyby, takže vození v korbě s miminem ani náhodou nehrozilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
31.7.09 08:48

Naše holky jsou 21m od sebe, před porodem mladší ta starší už samostatně běhala, kočár (terénní sporťák) jsme měli spíš jako základnu a skladiště.
Když se mladší narodila, tak jsme vytáhli hluboký po starší dceři (předtím byl déle než rok na půdě), naložili jsme mimi, přpojili skate a vyrazili (naštěstí všichni čtyři i s tátou). Deset minut stála na skatu, pak začala vystupovat, pak ji začaly bolet nožičky a chtěla „do kočálu“. Scénku jsme ukončili tím, že jsem vzala malou v tašce do ruky a starší se dovezla v kočáru. Další pokus jsme uskutečnili po důkladné teoretické přípravě a dlouhém rozhovoru se starší dcerou, dohodli jsme se na tom, že miminko se musí vozit a na vozíčku je to fajn…
Další výprava do parku byla děsivá. Řev, scéna, pár na zadek, nepomohlo nic, tentokrát ji hysterickou táta donesl domů v náručí. Udělali jsme ještě jeden pokus, zkusili jsme vyloučit fixaci na hluboký kočár, vyrazili jsme se sporťákem, dvouměsíční mimino jsme dali do sedačky a nacvakli…a za půl hodiny jsme byli zpět já s malou v sedačce v ruce, babi s téměř dvouletým ufňukánkem v kočáře.

Starší dcera dostala k druhým narozeninám dvoukočár (Baby Welt Montreal S4). Používali sjme ho tak půl roku, starší v něm i spala. Pak jsme ho prodali za cenu jen o málo nižší než jsme nový koupili.
Kočárování byl asi jediný problém v sourozeneckém soužití našich dcer, dnes ještě máme ten sporťák, mladší dnes již dvouletá dcera se jím ráda jistí, když se řekne výlet (dlouhé šlapání jí nevoní).
Takže u nás tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
31.7.09 11:23

Kamarádka má hoky o 17měsíců, druhá se narodila taky v lednu a vystačili se skejtem. Ale už před porodem malou trénovala na chůzi. Ten skejt je dobrý hlavně když spěcháš, jinak je to s ním asi dost dřina. Aspon u nás, bydlíme na kopci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
31.7.09 13:03

Záleží na dítěti. Já si tedy neumím představit, že by se mnou můj 18-ti měsíční synek šlapal vedle kočárku a dlouho to tak ještě nebude. Zatím chodíme stylem 3 kroky dopředu, 10 zpět a jiným směrem, utíká, za ruku nechce chodit. Skate si jednou zkoušel u kamarádky, vydržel asi 2 min a při náznaku čehokoliv zajímavého slézal …
Se starším jsme používali kočárek cca do 2 let, ale všechno jsme přizpůsobovali jemu. Tj. šli jsme jen tam, kam dojde, čekali jsme, až si prohlédne všechny „zajímavosti“ na cestě, delší cesty jsme jeli autem. Mladší bude jezdit určitě déle, jenom do školky to máme 15 min ostré chůze, to bychom tam bez kočáru šli hodinu, pokud bychom vůbec došli …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.7.09 14:08

Po zkušenosti hlasuji pro tandem, před dvěma lety jsem to také řešila, celých devět měsoců jsem váhala a četla diskuse. Naši kluci jsou od sebe 25 měsíců, měsíc po porodu druhého syna jsme koupili Phil and Teds SP a ani jednou jsem nelitovala. Pro pohodu celé rodiny to byla ta nejlepší investice. Zmírnil žárlení, zrychlil cesty, řídí se jednou rukou a já jsem díky tomu dost soběstačná, je lehký a maximálně skladný do auta… Nám se vyplatil, ale opravdu záleží na dítěti.
Přeji šťastnou volbu. k.

• Citovat
  • Upravit
14015
31.7.09 14:22

Mám děti téměř o 21 měsíců a stále řeším rychlé přesuny (nebo když vím, že usnou, to se totiž jinak ani řešit nedá) s kočárkem a šátkem - jeden se nese (ten mladší a lehčí) a druhý se veze (paradoxně ten starší - v kočárku si ale vegetí a nosit jeho je pro mě rozhodně náročnější, ačkoli někdy je to i naopak). Kdybych nenosila, tak bych asi brala ten kvalitní tandem (na Phill & Teds jsem četla samé dobré reference), protože jinak je to trochu o nervy. Často tedy používám kočár jenom jako vozidlo - když vezeme balíky na poštu, děláme větší nákup, a tak - takže jsou k vidění i konstelace „kočár plný věcí, mladší za ruku jdoucí jak hlemýžď, starší kroužící kolem nás na motorce“. Ale ta, kdy nemusím ani jednoho nutit k žádné spolupráci, stačí, když sedí (v kočáru a na zádech), je na moje nervy ta nejlepší :lol: a samozřejmě jednoznačně nejefektivnější.

Je fakt, že v zimě jsem improvizovala jak se dalo, neskutečně nerada čistím kolečka od sajrajtu :roll: , tak jsem nechávala kočár doma, ale to jsme nebývali venku dlouho, do obchodu a tam mi starší dítě vždycky nějak přeťapalo, mladší se neslo. Ale bylo to až tuhle zimu, kdy měl prvorozený přes dva roky, mladší syn je květnový, vy to budete mít jinak a hlavně ty chceš kočár brát tak jako tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.09 21:04

Moc děkuji za všechny tipy. Tak si nějak myslím, že ještě uvidím jak se mi malá rozběhá nebo ne a pak se podle toho narychlo zařídíme. Zatím spíš přemýšlím o skatu, protože Kristýnka je hodně živé dítě a už teď jí z kočárku vysazuju celkem často. Akorát za ruku teda chodit nebude, takže je to většinou na pěších zónách nebo v parku. Ale uvídím jak se to vyvine. A ještě jednou díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
28.7.10 11:34

Ahoj,
taky jsem to řešila. Budu mít rozdíl mezi dětmi 25 měsíců a opravdu hodně záleží na starším dítěti a taky na tom, kde člověk žije, Jestli má k dispozici auto…
takže já jsem se rozhodla ještě sourozenecký kočárek koupit - kupuji ho v bazaru a předpokládám, že je to záležitost tak na půl roku - jen pro určité situace, ale myslím, že mi to ušetří dost nervů - například v obchodě nebo na místech s větším provozem (kterých je v Praze dost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Amabilis77
29.7.10 14:15

taky tak nejak

Ahoj, tak my budem mít úplně stejný věkový rozdíl 22 měsíců. Malá se narodí v listopadu a synovi v lednu budou dva. Jelikož téměř všude musím sama a cestujeme opravdu hodně a bez auta (vlaky, autobusy…), tak pro mě je Phil and Teds životní nutností. Dle parametrů je nejvyšší přídatné sedátko u verze Sport, takže jdeme do něho. Syn má v 18-ti měsících(roce a půl) 87,5 cm, takže si nemůžem moc vybírat. Ale popravdě už se na ten kočárek těším :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2
10.8.10 15:47

Resim uplne stejny problem jako Cocochannel! V lednu cekame druhe mimi, budou od sebe 22 mesicu a nase holcicka je sidlo, v kocarku uz ted(17 mes)vydrzi jen chvilku, porad chce litat. Mame quinny a uvazuju o skatu, tandemovy kocar jsem zavrhla..tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí