Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já mám linku 3,5 m čistou pracovní plochu, k tomu indukci, velký dřez s odkapávačem, celé je to do U, spotřebiče máme vestavěné mimo tu linku. Pro mě kolikrát až zbytečně velké, ale aspoň mám dost odkladove plochy. Když to vezmu mamka má 2,5 m ostrůvek a k tomu 3 m linku, ale má tam dřez uprostřed, položila na ni mikrovlnku a kolikrát se tam nehne
ono záleží jak velkej bordel uděláš když vaříš
dřív sem bydlela v garsonce a měla sem linku s pracovní plochou ani ne metr a taky sem dokázala uvařit ![]()
@Kriss Tina Jo, člověk si poradí vždy. Ale chtěla bych zažít pocit, že se mi vse vleze do šuplíků, na lince nemusí stát milion krámů a že si s manželem při vaření neprekazime. Nejvíc se těším na ten otevřený prostor, s ostrůvkem, kde může sedět a kibicovat ten, kdo zrovna přiložit ruku k dílu nechce. Chci aby kuchyň byla srdce celého domu.
Co největší to jde a pracovní plochu taky. Vše mám malé, hlavně tu pracovní plochu a je to na prd. Nevleze se mi tam co potřebuji, pak mi to různě padá a celkově mě to vaření vůbec nebaví.
@majdalenka_r tak v tom případě si udělej kuchyň co největší se ti do toho prostoru vejde ![]()
@Kriss Tina No už se snažím přesvědčit manžela, že televizi v obýváku tak moc nepotřebujeme
Spíš hledám inspiraci, co komu přijde jako optimální velikost.
mám 5 metrů celkem. z toho indukční desku a dřez. Kuchyň do U. hodně jsme bojovali s místem, takže nejdelší pracovní plochu v celku mám jen 2m . Původně jsem chtěla víc, ale bohužel to nevyšlo. Ale zas je tam dost takového hluchého místa na mixér, robot, konvici, odštavňovač, takže to nemusím tahat ze skříně, jako před tím (to jsem to raděj nevytáhlaa nechala si zajít chuť, protože je to těžký jak kráva
)
Mám 180 cm mezi sporákem a lednicí na přípravu a vaření, k tomu 120 cm vedle dřezu jako odkládací plochu. Většinou to stačí, ale jen tak tak
Já jsem zvyklá uklízet většinu věcí až po skončení vaření, takže nejdřív zaplním tu odkládací plochu, pak pomalu expanduju do přípravny
Ve dvou se tam ale už docela motáme jeden druhýmu pod nohy. Místnost 3×3 metry, otevřená do jídelny.
@Pam12 Přesně. Mám robot, mixér, odšťavňovač, vše používám několikrát do týdne a zabere to strašného prostoru. Ráda bych to nechala na lince a jen zakryla roletkou, kterou vytáhnu dle potřeby, takže to nebude hyzdit linku. Chci mit fakt čistou plochu a spotřebiče už neco pamatují, takže fakt nejde o designové kousky
. Rychlovarnou konvici nahradím konvicí na indukci.
Já mám linku asi 5 m do L. Narušenou dřezem a plynovým sporákem. V tom lomu jsou věci jako rychlovarka, kávovar. Nejdelší pracovní plocha má tak 2 m a myslím, že tam 0.75 m z toho je zbytečných. Akorát tam děti hromadí nepořádek. Ale myslím, že dost záleží na celém prostoru. U nás se ten konec linky používá jako odkladiště, protože je u schodiště do ložnic a každý tam dá něco „na potom“. Taky budeš pracovat na ostrůvku směrem do obýváku nebo ho budeš používat jen jako servírovací pult, třeba? Já vždy řešila rozvržení místnosti tak, že jsem se do ní postavila a snažila si představit, jak v tom prostoru budeme fungovat. Ne sny, ale realitu. Kde jsou dveře, kudy se bude chodit, budeme si zavazet? Potom někde 2m linka je luxus a někomu nestačí ani 8m.
@ngauruhoe Ostrůvek bude jen na přípravu, když nás vaří víc a pak jako snidanovy svacinovy stůl s vyššími židlemi. Naproti chci linku s vařičem, dřezem, místo na spotřebiče a nekam se musí vlézt trouba, ale navzdory trendům ji klidně soupnu pod sporák, pokud už by nebylo místo. I když pečeme hodně a chceme začít dělat chleba.
Mám linku do L, zleva je 20 cm volný prostor, pak začíná 60 cm varná deska, pak 60 cm volný prostor, pak je dřez (to byla ta delší nožička toho L
), ta vyčuhující část L je volná a má 100 cm. Takže součet volných ploch je 20+60+100, tj. 180 cm, celá délka včetně desky a dřezu 3 metry. Jsem s tím takhle spokojená, myslím, že kdybych měla místa ještě víc, dělala bych tam větší bordel, takhle mě to alespoň nutí při vaření průběžně uklízet. ![]()
@majdalenka_r píše:
Dotaz pro všechny hospodyně. Budeme rekonstruovat kuchyň, propojime ji s obývacím prostorem a vznikne dost velkorysý prostor. Teď přemýšlím nad tím, jak velkou linku udělat. Kolik metrů délky linky máte a co tam všechno mate, kolik z toho je čistá pracovní plocha? A stačí, málo, moc? A co byste dnes udelaly jinak? Diky
Ahoj. Toto je má kuchyně. Vzadu ta pracovní deska má 2 metry. Ten blok taktéž.
Ještě jsem tam nevařila (jen rozložila velkou krabici pizzy
), ale všechny (máti, máti manžela, kamarádky) tvrdí, že je to nadstandard a že by si ten prostor nechaly líbit. A odvážím si tvrdit, že jsou to zdatné kuchařky.
Dotaz pro všechny hospodyně. Budeme rekonstruovat kuchyň, propojime ji s obývacím prostorem a vznikne dost velkorysý prostor. Teď přemýšlím nad tím, jak velkou linku udělat. Kolik metrů délky linky máte a co tam všechno mate, kolik z toho je čistá pracovní plocha? A stačí, málo, moc? A co byste dnes udelaly jinak? Diky